Home Salades en soepen Garnalensalade (zonder mayo!)

Garnalensalade (zonder mayo!)

door SmaakMenutie

Net zo romig

Wie kent ze niet, de voorverpakte sandwich salades uit de supermarkt. Lekker op een broodje bij de lunch of op een toastje bij de borrel. Alleen jammer dat er altijd zoveel mayonaise en andere toevoegingen in zitten. Daarom maken we vandaag onze favoriet gewoon zelf: garnalensalade. Net zo romig en heerlijk fris dankzij de dille. Je kan Hollandse garnalen gebruiken maar kleine cocktailgarnalen zijn ook prima.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Garnalensalade

Garnalensalade

Wie kent ze niet, de voorverpakte sandwich salades uit de supermarkt. Lekker op een broodje bij de lunch of op een toastje bij de borrel. Alleen... Salades en soepen Garnalensalade (zonder mayo!) European Print dit recept
Personen: 2-6 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.5/5
( 12 keer gestemd )

Ingrediënten

100 g Hollandse of cocktailgarnalen
75 g zure room (bakje)
1/2 rode ui
1/2 teen knoflook
Handje verse dille

Zo maak je het

  • Neem een (meng)kom en doe daar 100 gr Hollandse of cocktailgarnalen in. Snijd een halve rode ui ragfijn en voeg deze ook toe. Samen met een ragfijn gesneden 1/2 teen knoflook.
  • Voeg ongeveer 75 gr zure room toe en een klein handje verse dille. Tot slot een snufje zout en peper en nu alles goed mengen met elkaar.
  • Optioneel kan je een heel klein scheutje citroensap toevoegen om het wat dunner te maken. Eet smakelijk!

Ingrediënten garnalensalade Garnalensalade maken

1 reactie

Laura 21 april 2019 - 21:19

Ik houd normaal niet zo van rauwe uitjes maar deze was erg lekker, bedankt.
Groetjes Laura

Reply