Zó veel lekkerder
In Nederland zijn we er gek op: de satéschotel. Meestal bestaande uit 2 of 3 stokjes met een flinke homp kip erop gespiest. Uiteraard overgoten door pindasaus en daarbovenop een stuk kroepoek. Soms best lekker, maar heel anders dan de échte saté zoals je die in Indonesië krijgt. Kleine stokjes met een paar stukjes vlees en vaak veel minder saus. Maar wel zó veel lekkerder. Het geheim van deze saté is de combinatie van kip (ajam) en varkensvlees (babi). Dit zorgt voor een heerlijk mals stokje vlees. Serveer de stokjes met wat satésaus bij bijvoorbeeld mihoen of nasi goreng. En vergeet uiteraard de atjar niet (ketimoen of tjampoer). Hier ons familierecept.
37 reacties
Hoj, de satésaus was zo lekker, heeft het al 2 keer gemaakt
Bedank voor het recept.
Pieter/Zweden
Hoi Pieter, nou wat leuk dat het recept Zweden bereikt! Fijn dat het in de smaak viel 🙂 Groet, Erik- SmaakMenutie
wij gaan hem vanavond proeven. kip staat nu in marinade.
en was echt lekker.
Leuk om te horen Ad! Fijn dat de saté in de smaak viel 🙂
Wij (mijn zussen en ik) gaan deze zaterdag maken en nu al zin! Hebben jullie ook nog een lekker recept van pindasaus, die ook echt gemaakt is van pinda’s? Ik haal altijd 1 bij de toke en die is zo lekker!
Wat lekker Marlous! We hebben wel een super snelle pindasaus in dit recept staan die heel erg lekker is https://smaakmenutie.nl/gado-gado/ Maar bij saté hoort satésaus 🙂 Succes!
De allerbeste sate ooit!!!
Reacties zijn gesloten