Home Erik's Asia Indische pasteitjes met gehakt

Indische pasteitjes met gehakt

door SmaakMenutie
Indische pasteitjes met gehakt

Stiekem uit de oven

Een van mijn favoriete Indische snacks zijn pasteitjes met gehakt. Als kind kon ik er al niet van afblijven en haalde ik er geregeld stiekem eentje uit de oven, want daar bewaarde mijn oma ze. Koud of warm, het maakte me niets uit. Uiteraard maakte mijn oma het deeg ook helemaal zelf, maar vandaag maken we de makkelijke variant. Wij hebben daarom bladerdeeg gebruikt. En ik kan je vertellen, ze zijn heerlijk! Je kan ze bovendien makkelijk een dag van te voren maken en de volgende dag een paar minuten opwarmen in de oven. Wij maken er overigens 10, maar met de onderstaande hoeveelheden is de vulling genoeg voor een stuk of 15 pasteitjes. Serveer lekker met chilisaus. PS: geen zin om pasteitjes te vouwen? Maak dan eens deze heerlijke pastei tutup!

Indische pasteitjes met gehakt

Indische pasteitjes met gehakt

Print dit recept
Personen: 10 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 193 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 50 g soe-oen
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 runder bouillonblokje
  • 1 ei
  • 1/2 winterpeen
  • 1 el gula djawa (of bruine basterdsuiker)
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl ketoembar
  • Chilisaus sweet (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 2 (kleine) sjalotten en 2 tenen knoflook fijn en fruit deze een paar minuten op matig vuur in een scheutje olie.
  • Voeg 1 tl sambal oelek toe en fruit kort mee. Voeg vervolgens 300 g gehakt toe en rul tot het bruin is.
  • Rasp ondertussen een halve winterpeen grof.  Voeg toe aan het gehaktmengsel en meng door elkaar.
  • Voeg nu 1 tl kurkuma, 1 tl ketoembar en 1 verkruimeld runderbouillonblokje toe en roer goed door het gehaktmengsel. Voeg vervolgens 1-2 el ketjap manis en 1 el gula djawa toe. Roer alles goed door elkaar en zet het vuur laag.
  • Week de soe-oen volgens de verpakking enkele minuten in kokend water en spoel af onder ijskoud water. Zorg dat de soe-oen goed uitgelekt is en meng door het gehaktmengsel.  Ontdooi ondertussen de plakjes bladerdeeg.
  • Steek met een kommetje een ronde vorm uit het bladerdeeg. Vul de bladerdeeg met het gehaktmengsel en vouw dicht. Duw de uiteinden met een vork in zodat het pasteitje goed gesloten is.
  • Klop in een kommetje 1 eitje los en bestrijk de pasteitjes. Plaats circa 20 minuten (of tot ze goudbruin zijn) in de voorverwarmde oven. 

Indische pasteitjes receptIndische pasteitjes vullingIndische pasteitjes makenDichtgevouwen Indische pasteitjes op bakplaatIndische pasteitjes met gehaktIndische pasteitjesPasteitjes

TIP

Liever pasteitjes met kip? Klik dan hier!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

74 reacties

Iwan 3 februari 2018 - 16:50

We gaan het eens proberen ✌?

Reply
SmaakMenutie 4 februari 2018 - 10:40

Leuk Iwan! We zijn benieuwd wat je ervan vindt

Reply
Marina Moederscheim 17 december 2020 - 17:28

Net voor het eerst gemaakt, de geuren alleen al heerlijk. Ze zitten nu in de oven en kunnen niet wachten ?

Reply
SmaakMenutie 21 december 2020 - 12:47

Lekker Marina! Hopelijk smaakten ze net zo goed als dat ze roken 🙂

Reply
corry kuster 25 februari 2018 - 13:47

je hebt me op een idee gebracht , ik had babi ketjap over , en heb dat gebruikt om de pasteitjes te maken , ze waren heerlijk op die manier

Reply
SmaakMenutie 25 februari 2018 - 14:23

Hoi Corry, wat een goed idee. Klinkt heerlijk inderdaad! 🙂

Reply
Marjolein van Voorn 17 maart 2021 - 10:08

Waarmee kan ik soe-oen vergelijken of vervangen? Ik woon in Portugal en denk niet dat dat hier bekend is.

Reply
SmaakMenutie 17 maart 2021 - 11:27

Dan zou je vermicelli of mihoen kunnen gebruiken Marjolein!

Reply
Els van de Bogert 15 januari 2023 - 19:05

zalig onze pasteitjes, dankjewel ze zijn zo mooi.Groet Elske.

Reply
Melissa 17 november 2018 - 18:30

Ik heb ze ook zojuist gemaakt en ze waren heerlijk! Ook de kinderen vonden ze lekker. Heb je een tip over hoe ik ze het beste kan verwarmen zonder dat ze klef worden?

Reply
SmaakMenutie 17 november 2018 - 18:59

Hoi Melissa, wat leuk om te horen en fijn dat ze ook bij de kids in de smaak vielen 🙂 Je kan ze het best gewoon een paar minuutjes in de oven weer verwarmen! Dan blijven ze lekker krokant en worden ze dus niet slap. Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
T van der Veen 13 juli 2019 - 13:01

Kun je de padteitjes ook invriezen?

Reply
SmaakMenutie 17 juli 2019 - 10:20

Ja die kan je invriezen, na het ontdooien kan je ze gewoon weer even opwarmen in de oven. Ongebakken pasteitjes kan je dus niet invriezen. Je moet ze dus wel eerst bakken in de oven. Succes!

Reply
Mira 15 september 2019 - 11:26

Inderdaad heerlijke en makkelijke indische pasteitjes, doet me denken aan vroeger. Ik heb ze nu twee keer gemaakt, de tweede keer een handje doperwtjes toegevoegd ;).

Reply
SmaakMenutie 16 september 2019 - 09:35

Leuk om te horen dat het herinneringen van vroeger ophaalt 🙂 Doperwtjes worden inderdaad vaker toegevoegd aan pasteitjes, heerlijk!

Reply
Rianne 8 oktober 2019 - 19:31

Inmiddels al wat recepten van jullie website gemaakt! Heerlijk! Manlief vind het bladerdeeg toch echt niks. Dus de volgende keer maar weer zelf deeg maken (wat ook makkelijk is). De pasteitjes gecombineerd met soto ajam ?!

Reply
SmaakMenutie 9 oktober 2019 - 11:38

Is ook het allerlekkerst natuurlijk 🙂 Goede combi met de soto. Fijn dat de recepten in de smaak vallen Rianne!

Reply
Astrid 17 maart 2021 - 14:15

Kun je ze ook smorgens maken. En s avonds in oven doen

Reply
SmaakMenutie 17 maart 2021 - 16:55

Ik zou ze ’s ochtends lekker maken en ’s avonds gewoon even (langzaam) opwarmen, dat is het lekkerste 🙂

Reply
Milou 10 september 2024 - 13:55

Lekkerrrrrr!
Heb je misschien het recept van je oma’s deeg voor me, dan is het helemaal origineel!

Reply
SmaakMenutie 18 september 2024 - 16:18

Die verschijnt zéker nog een keer op de website! 😉

jellie 10 januari 2020 - 20:24

heb ze voor de 2e keer gemaakt en hier vallen ze ook in de smaak zelfs me kids vinden ze lekker

Reply
SmaakMenutie 13 januari 2020 - 10:54

Leuk om te horen Jellie! Fijn dat ze ook bij de kids in de smaak vielen 🙂

Reply
Bart 29 maart 2020 - 13:02

Ik heb dit deze week ook gemaakt. Maar gan iets anders. Ik kon bij de supermarkt geen palmsuiker vinden. Daarom heb ik dit vervangen door santen. Ook doperwtjes en mais toegevoegd. Ronduit heerlijk, vanmiddag staan ze weer op het programma. Bedankt voor dit recept.

Reply
SmaakMenutie 30 maart 2020 - 11:51

Lekker Bart, fijn dat het toch nog gelukt is 🙂

Reply
Judy 4 oktober 2020 - 09:17

Oh dit ga ik beslist binnenkort maken. Heerlijk heren, bedankt voor jullie recept!

Reply
SmaakMenutie 4 oktober 2020 - 16:03

Leuk Judy! Laat je ons weten of ze in de smaak vielen? 🙂

Reply
Marquerite 9 oktober 2020 - 16:48

Wat heerlijk, ja ok het hoort niet met bladerdeeg maar who cares?
Ik heb er een klein scheutje gember siroop in gedaan. Gemaakt voor onze vrijdagmiddag snack, hoe beter kan je het weekend beginnen ?

Reply
SmaakMenutie 10 oktober 2020 - 12:42

Dat is inderdaad een heel lekker begin van jouw weekend Marquerite! Heerlijk 🙂

Reply
Ellie 4 december 2020 - 19:42

Ik wilde de pasteitjes ook maken, maar wilde dit niet met bladerdeeg doen. Welke verhoudingen gebruiken jullie voor het beslag?

Reply
SmaakMenutie 6 december 2020 - 13:52

Hoi Ellie, wij maken zelden zelf het deeg. Dus ik weet niet wat de juiste verhoudingen zijn. Vers bladerdeeg werkt namelijk ook prima 😉

Reply
Aal 20 januari 2024 - 16:27

Koopmans hartige taart deegplakjes ook in de vriezer te vinden naast gewone bladerdeeg

Reply
Rianne 21 december 2020 - 14:05

Ik gebruik 500 gram bloem, 1 zakje bakpoeder, beetje zout, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels olie, 1 ei en 150 ml water.
Alles behalve het water mengen/kneden en dan beetje bij beetje het water toevoegen tot je een mooi deegje hebt. MAAR, dan bak ik ze in olie met dit deeg/beslag. Dus niet in de oven zoals met bladerdeeg. (opwarmen kan dan wel in de oven)

Reply
SmaakMenutie 21 december 2020 - 15:24

Bedankt voor het delen Rianne!

Reply
Marielle 23 februari 2024 - 17:36

Hoi, ik wil de pasteitjes donderdag maken voor zaterdag. Bewaar ik ze dan het beste in de koelkast of toch nog invriezen en op zaterdag ontdooien

Reply
SmaakMenutie 27 februari 2024 - 10:25

Je kan ze prima in de koelkast bewaren en dan langzaam in de oven verwarmen. Geniet ervan!

Reply
Mirjam 26 december 2020 - 17:47

Lekker hoor, wel een beetje meer gekruid naar onze smaak. Oventijd wat langer. Voor herhaling vatbaar. ??

Reply
SmaakMenutie 27 december 2020 - 12:20

Fijn dat de pasteitjes in de smaak vielen Mirjam! En inderdaad, lekker naar eigen smaak kruiden 🙂

Reply
Jelly 23 maart 2021 - 14:15

Heb al veel van jullie gerechten gemaakt. Allemaal erg lekker! Alleen vond ik 100 g soe-oen erg veel bij dit gerecht. Verder super lekker. Volgende keer doe ik 50 g. Lekker met een soja dipje,

Reply
SmaakMenutie 23 maart 2021 - 14:57

Fijn dat je van onze recepten geniet Jelly!

Reply
Daisy 17 september 2023 - 06:07

Hoi
Welk merk bladerdeeg kan ik gebruiken voor de pasteitjes.

Reply
SmaakMenutie 18 september 2023 - 10:08

Zolang het maar een A-merk is kan je ze allemaal gebruiken!

Reply
Lenie 3 mei 2021 - 15:56

Ze zijn werkelijk zalig

Reply
SmaakMenutie 4 mei 2021 - 10:08

Leuk te horen Lenie! 🙂

Reply
Marian 20 mei 2021 - 16:40

Gemaakt met kippen gehakt. Het was heerlijk. gelijk maar 2 x het recept gedaan en er een paar gebracht naar onze dochters. Ze vonden het super. Een top recept, en erg makkelijk te maken.

Reply
SmaakMenutie 21 mei 2021 - 10:07

Lekker Marian! En leuk dat je dochters hebt verrast met deze lekkernij! 🙂

Reply
Anke 18 oktober 2021 - 18:05

Wat voor bladerdeeg had je genomen?
Lijkt mij een heerlijk recept!!
Alvast bedankt voor de reaktie.
Mvg Anke

Reply
SmaakMenutie 19 oktober 2021 - 13:26

Gewoon bladerdeeg uit de vriezer! Merk maakt niet veel uit 🙂

Reply
Roxy 21 november 2021 - 16:52

Heerlijk! Ook bij onze 4-jarige een succes!

Reply
Marlies 3 maart 2022 - 16:19

Ik heb ze gisteren gemaakt en ze zijn heerlijk !

Reply
Richard 10 september 2022 - 11:57

Hoi, ik snap ff dat gat uitsteken met t kommetje niet.

Reply
SmaakMenutie 23 september 2022 - 14:37

Daar maak je mooie ronde vormen mee (plakjes bladerdeeg zijn vierkant)

Reply
celine 10 september 2022 - 17:56

zijn deze ook goed te maken, met rul vega gehakt?

Reply
SmaakMenutie 23 september 2022 - 14:38

Ja hoor, ik denk dat het een uitstekend alternatief is!

Reply
Karin 15 september 2022 - 14:04

Hoiii , gaat er nu sambal manis in of sambal oelek ??? In het recept staat oelek , in de beschrijving staat sambal manis ?

Met vriendelijke groet ,

Karin van den Bos.

Reply
Eve 3 oktober 2022 - 23:08

Heb ze al 2x gemaakt met succes, vraag me alleen wel af waarom ze als nieuw recept op de site aangekondigd worden, terwijl ze er in 2018 al opstonden.. Ik dacht namelijk dat t een nieuw pastei recept, maar helaas..

Reply
SmaakMenutie 4 oktober 2022 - 10:16

Scherp! Een verbeterd recept 😉 Fijn dat ze in de smaak vielen!

Reply
Marleen 16 oktober 2022 - 16:49

Zalige vulling…….. vind alleen bladerdeeg zo vet wat heb je als alternatief?

Reply
SmaakMenutie 18 oktober 2022 - 10:02

Dan zou je het deeg denk ik zelf moeten maken. Daarvoor kan je eventueel het recept voor onze worstenbroodjes gebruiken overigens

Reply
Jeannette 19 november 2022 - 15:21

De pasteitjes gemaakt. Maar als Hollandse ben ik niet zo scheutig met de kruiden. Moet er een kop op de lepels of afgestreken? Smaak was dus toch een beetje flauw. Bestaat er niet iets van een maatlepel waar dus geen kop op hoeft, maar wel de goede maat heeft? Ze zijn wel opgegaan, maar had iets meer smaak aan moeten zitten wat natuurlijk aan mij ligt.

Reply
SmaakMenutie 22 november 2022 - 10:10

Wees inderdaad niet te karig met het toevoegen van kruiden en er bestaan inderdaad maatlepeltjes 🙂

Reply
Lau 1 januari 2023 - 21:35

Kan het bladerdeeg vervangen worden door iets anders?

Reply
SmaakMenutie 2 januari 2023 - 11:51

Je kan verschillende laagjes filodeeg gebruiken, maar houd er dan wel rekening mee dat het eindresultaat dan ook anders is. Bladerdeeg is immers luchtiger en heeft meer volume, terwijl filodeeg dun en krokant is.

Reply
Stance 6 januari 2023 - 18:30

Hi guys!
Met grote regelmaat maak ik één van jullie recepten, eigenlijk altijd met een heerlijk resultaat. Dus sowieso al Kudos voor de goede beschrijvingen die jullie geven, dat is soms stuk lastiger dan het lijkt 😉

Hoe dan ook, ongetwijfeld niet het juiste topic, maar zouden jullie een keer leuke spin willen geven aan recept voor pastei tutup?

Lijkt me super!

Reply
SmaakMenutie 9 januari 2023 - 09:59

Leuk om te horen dat onze recepten in de smaak vallen en thanks voor het compliment! Klopt als een bus 😉 Pastei tutup staat op ons lijstje om nog een keer te maken, dus houd ons in de gaten!

Reply
Jolanda 12 januari 2023 - 22:32

Ik maak regelmatig jullie (Indonesische) recepten. Zo ook deze. Echt heerlijk! Een blijvertje.

Reply
Desiree 19 februari 2023 - 16:16

Meestal op zondag maken we wat lekkers bij jullie uit de keuken! Wij vinden altijd wel iets wat wij lekker vinden. Heerlijk ga zo door!

Reply
Joanna 17 juli 2023 - 21:37

Deze vandaag gemaakt, wat hebben wij gesmuld. ( zoals bij al jullie recepten! )
Ik had nog erg veel vulling over dus heb het in een schaal erbij geserveerd.

Het is echt tijd hoor voor een kookboek van jullie. Leuk voor mezelf maar ook super om kado te doen…ik zeg kom maar op 🙂

Reply
SAKE 25 augustus 2023 - 15:42

`zeg verders niks! HEEEEEEEERLIJK.

Reply
Tim 14 oktober 2023 - 21:17

Hoi!

Wanneer je de pasteitjes opwarmt in de oven, hoeveel graden en hoelang is dan aan te raden om ze lekker te houden?

Reply
SmaakMenutie 15 oktober 2023 - 17:18

Ongeveer 5-6 minuten op 180 graden. Geniet ervan!

Reply
Linda 15 oktober 2023 - 20:04

Wat een heerlijke pasteitjes zeg! Goed op smaak, we hebben gesmuld! Niet flauw of muf, maar gewoon heerlijk! Deze gaan we zeker vaker maken. Al vele recepten van jullie gemaakt en ze zijn altijd een groot succes!

Reply
Renate 24 maart 2024 - 09:36

Gebruik je zo’n groot bouillonblokje, of zo’n kleine vierkante?

Reply
SmaakMenutie 24 maart 2024 - 13:04

Zie het winkelmandje onder de ingrediënten, daar staat de juiste 🙂

Reply