Home Bijgerechten Gekarameliseerde worteltjes uit de oven

Gekarameliseerde worteltjes uit de oven

door SmaakMenutie
Gekarameliseerde worteltjes

“Heeft u ook worteltjes?”

Vraagt het jongetje in deze reclame van ’s werelds bekendste fastfood restaurant. Het is alweer even geleden, maar je kent ‘m vast nog wel. ‘Vies hè!’ reageerde het jochie. Nou dan kent hij deze variant nog niet. Heerlijke gekarameliseerde worteltjes uit de oven. Perfect als vegetarisch (hoofd)gerecht. Maar ook lekker bij stoofvlees en minstens zo lekker met een stukje gegrilde zalm met een pesto van dille! En ben je op zoek naar een kleurrijke variatie? Kies dan eens voor deze gekarameliseerde regenboog wortels.

Gekarameliseerde worteltjes

Gekarameliseerde worteltjes

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.0/5
( 347 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 600 g bospenen (1 bos)
  • 2-3 tenen knoflook
  • 2 sjalotten (of 1 grote ui)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 el balsamico(azijn)
  • 1 tl gedroogde oregano

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-190 graden.
  • Maak de bospeen schoon en zorg dat je mooie gelijke wortels hebt (dikke wortels snijd je gewoon doormidden) en plaats ze op een bakplaat met bakpapier, samen met de grof gesneden sjalotten en knoflook.
  • Meng 2 el olijfolie, met 2 el honing, 2 el balsamico en 1 tl gedroogde oregano en besprenkel de wortels gelijkmatig met het mengsel.
  • Plaats 30 tot 40 minuten in de oven en keer ze halverwege even een keertje om. Zorg dat ze mooi verkleuren maar niet verbranden. That's it, enjoy!

Verdeel de worteltjes, sjalotten en knoflook gelijkmatig over het roosterGekarameliseerde worteltjesGekarameliseerde wortels uit de oven

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

15 reacties

Suzanne van rooijen 25 mei 2021 - 19:04

Vanavond voor het eerst gemaakt, het was heerlijk! Voor herhaling vatbaar

Reply
SmaakMenutie 26 mei 2021 - 10:18

Leuk om te horen Suzanne, fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
Melanie 31 mei 2021 - 19:04

De worteltjes waren erg lekker qua smaak, alleen vonden wij ze nog iets te hard ondanks dat we ze al wat langer in de oven hadden gezet. Volgende keer even blancheren, maar zeker voor herhaling vatbaar!

Reply
SmaakMenutie 1 juni 2021 - 10:27

Fijn Melanie! De volgende keer kan je zo ook halveren als ze wat dikker zijn. Als de smaak maar goed was 🙂

Reply
Ellen 9 juli 2021 - 17:33

Zelfs dochter en husband vonden het lekker zeker voor herhaling vatbaar.
Dankjewel voor het recept.

Reply
SmaakMenutie 10 juli 2021 - 14:29

Fijn dat iedereen ervan genoten heeft Ellen, leuk om te horen! 🙂

Reply
Angeli 13 december 2021 - 17:22

Ik maak ze nu voor de 2e keer. Nog even oefenen voor onze eters A.s. Zaterdag. De smaak is erg lekker en zeker speciaal.

Reply
anna 14 december 2021 - 22:58

Deze komt bij ons op de keukenknallerlijst.

Reply
Nancy 9 augustus 2022 - 19:52

Heerlijk

Reply
carolien 29 december 2021 - 17:03

ik heb de wortels deze kerst als bijgerecht gemaakt. Ze waren op voordat ik met mijn ogen kon knipperen. Ik had de wortels eerst 5 minuten voorgekookt. Bedankt voor het recept!

Reply
Jeanou 16 februari 2022 - 18:06

Heer-lijk.
Volgende keer doe ik iets minder honing, iets meer balsamico-azijn

Reply
Marianne 27 mei 2022 - 15:52

Ik maak ze regelmatig en heb de hele familie al aangestoken zo lekker smaakt het

Reply
Gerr 13 oktober 2023 - 16:46

Heb het al een paar keer gemaakt, blijft super lekker

Reply
Xena 13 december 2023 - 14:40

Hallo, Kan je de worteltjes ook op voorhand klaarmaken en vlak voor het serveren nog enkele minuutjes in de oven zetten?

Reply
SmaakMenutie 15 december 2023 - 10:27

Op zich zou het wel moeten kunnen, maar het lekkerste is wel om ze direct te serveren. Geniet ervan!

Reply