“Heeft u ook worteltjes?”
Vraagt het jongetje in deze reclame van ’s werelds bekendste fastfood restaurant. Het is alweer even geleden, maar je kent ‘m vast nog wel. ‘Vies hè!’ reageerde het jochie. Nou dan kent hij deze variant nog niet. Heerlijke gekarameliseerde worteltjes uit de oven. Perfect als vegetarisch (hoofd)gerecht. Maar ook lekker bij stoofvlees en minstens zo lekker met een stukje gegrilde zalm met een pesto van dille! En ben je op zoek naar een kleurrijke variatie? Kies dan eens voor deze gekarameliseerde regenboog wortels.
15 reacties
Vanavond voor het eerst gemaakt, het was heerlijk! Voor herhaling vatbaar
Leuk om te horen Suzanne, fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂
De worteltjes waren erg lekker qua smaak, alleen vonden wij ze nog iets te hard ondanks dat we ze al wat langer in de oven hadden gezet. Volgende keer even blancheren, maar zeker voor herhaling vatbaar!
Fijn Melanie! De volgende keer kan je zo ook halveren als ze wat dikker zijn. Als de smaak maar goed was 🙂
Zelfs dochter en husband vonden het lekker zeker voor herhaling vatbaar.
Dankjewel voor het recept.
Fijn dat iedereen ervan genoten heeft Ellen, leuk om te horen! 🙂
Ik maak ze nu voor de 2e keer. Nog even oefenen voor onze eters A.s. Zaterdag. De smaak is erg lekker en zeker speciaal.
Deze komt bij ons op de keukenknallerlijst.
Heerlijk
ik heb de wortels deze kerst als bijgerecht gemaakt. Ze waren op voordat ik met mijn ogen kon knipperen. Ik had de wortels eerst 5 minuten voorgekookt. Bedankt voor het recept!
Heer-lijk.
Volgende keer doe ik iets minder honing, iets meer balsamico-azijn
Ik maak ze regelmatig en heb de hele familie al aangestoken zo lekker smaakt het
Heb het al een paar keer gemaakt, blijft super lekker
Hallo, Kan je de worteltjes ook op voorhand klaarmaken en vlak voor het serveren nog enkele minuutjes in de oven zetten?
Op zich zou het wel moeten kunnen, maar het lekkerste is wel om ze direct te serveren. Geniet ervan!