Home Borrelhapjes en sausjes Tapas! Spaanse patatas bravas

Tapas! Spaanse patatas bravas

door SmaakMenutie

Aardappelen in pittige tomatensaus

Op zoek naar een makkelijk en lekker aperitiefhapje? Zoek dan niet verder en maak eens deze patatas bravas! Patatas bravas zijn in ongelijke vorm gesneden aardappeltjes van ongeveer 2 cm in pittige tomatensaus (salsa brava). Hun oorsprong vinden ze in Madrid. Elke streek en stad in Spanje heeft zijn eigen bereidingswijze. En ook hierbinnen verschilt de receptuur per chef. De variaties zijn dan ook eindeloos. Je hebt ze vast wel eens gegeten tijdens je vakantie in Spanje. Dan weet je ook dat het één van de goedkoopste tapas is die je kan bestellen. Een ander mooi voordeel: ze zijn zeer geschikt voor vegetariërs! 🙂

Spaanse patatas bravas

Patatas bravas

Op zoek naar een makkelijk en lekker aperitiefhapje? Zoek dan niet verder en maak eens deze patatas bravas! Patatas bravas zijn in ongelijke vorm... Borrelhapjes en sausjes Tapas! Spaanse patatas bravas European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.3/5
( 7 keer gestemd )

Ingrediënten

4 aardappelen
400 gr tomatenblokjes (1 blik)
1 ui
1/2 winterpeen
3 tenen knoflook
2 rode pepers (of 2 tl cayennepeper)
3 el witte wijn
1 el suiker

Zo maak je het

  • Snijd 1 ui en 3 tenen knoflook fijn en fruit deze een paar minuten aan in een scheutje olijfolie.
  • Snijd ondertussen een halve winterpeen in kleine stukjes en voeg deze toe aan de ui en knoflook. Voeg tevens 2 tl cayennepeper of 2 in ringen gesneden verse rode pepers toe. Bak het geheel even mee.
  • Voeg nu 1 blik tomatenblokjes toe (400 gr), 3 el witte wijn, 1 el suiker en een snuf zout en peper. Laat het geheel rustig 15 minuten pruttelen.
  • Afhankelijk van het soort aardappel dat je gebruikt moet je deze eerst even 5-10 minuten voorkoken. Het is de bedoeling dat ze een beetje stevig blijven. Snijd ze daarna in grove hapklare stukken. Bak de aardappelpartjes in een laagje olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Schenk na 15 minuten (langer is geen probleem) de saus in een blender of gebruik de staafmixer om de saus mooi glad te maken. Proef of de smaak goed is. Te spicy? Voeg wat suiker toe. Te mild? Voeg wat cayennepeper toe.
  • Serveer de aardappeltjes met de saus er doorheen gemengd. Mmmm!

Patatas bravas recept

Misschien valt dit ook in de smaak