Home Brunch en lunch Ouderwets Hollandse eiersalade

Ouderwets Hollandse eiersalade

door SmaakMenutie

Vier de lente op z’n Hollands

Eindelijk. De koude wintermaanden zitten erop. Het is volop voorjaar en de zon begint al lekker warm te worden. En nu maar hopen dat het met Pasen ook zo’n lekker weer wordt… Traditiegetrouw vieren wij Pasen met een Paasbrunch op Tweede Paasdag en zijn we de rest van het Paasweekend met vrienden op Texel. Uiteraard gaat onze hond James ook mee. Het belangrijkste thema met Pasen? Lekker eten! Van de eerste asperges met heerlijk lamsvlees tot paaseitjes in alle smaken. Fijn dus dat de Delicieux-lijn van Lidl weer in de winkels ligt. Aangezien het assortiment uit ruim 300 producten bestaat hebben we keuze genoeg om een heerlijk Paasrecept te maken! En ik moet zeggen, ze hebben verrassend veel lekkere en luxe dingen in het schap liggen. En goed betaalbaar ook nog eens. Wij maakten speciaal voor Pasen grootmoeders ouderwets lekkere eiersalade. Natuurlijk met de meest duurzame eitjes ter wereld: de Kipster eieren uit het opvallende doosje. Onze eiersalade kan je overal bij combineren. Zo combineerden wij hem met speciale Delicieux prosciutto en met aspergeham (mmmm!). Heerlijk op het Paasbreekbrood of op luxe knäckebröd. Ook zin in een luxe Paasbrunch? Hop hop naar mister Dell zou ik zeggen. Lee-Dell.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Ouderwetse eiersalade

Ouderwets Hollandse eiersalade

Eindelijk. De koude wintermaanden zitten erop. Het is volop voorjaar en de zon begint al lekker warm te worden. En nu maar hopen dat het met Pasen ook... Brunch en lunch Ouderwets Hollandse eiersalade European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.2/5
( 16 keer gestemd )

Ingrediënten

6 (middelgrote) Kipster eieren
1 sjalot
4 el mayonaise
1 tl scherpe mosterd
1 tl kerriepoeder
Verse bieslook

Zo maak je het

  • Kook 5-6 eieren in 8 minuten hard. Verwijder het eigeel en snijd het eiwit in kleine blokjes.
  • Neem een (meng)kom en mix 4 el mayonaise met 1 tl kerriepoeder en 1 tl scherpe mosterd. Voeg het eigeel toe en mix tot een glad geel.
  • Meng nu ook de blokjes eiwit door het geheel. Meng tot slot een handje vers gehakte bieslook door de eiersalade.
  • Serveer op een heerlijk (warm) broodje met bijvoorbeeld aspergeham. Voeg ook wat veldsla toe en komkommer of augurkjes. Ook heerlijk op knäckebröd of op een toastje bij de borrel.

Kipster eieren Eiersalade ingrediënten Eiersalade maken Recept eiersalade Eiersalade recept

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Lidl Nederland.

Misschien valt dit ook in de smaak