Home Brunch en lunch Ouderwets Hollandse eiersalade

Ouderwets Hollandse eiersalade

door SmaakMenutie
Ouderwetse eiersalade

Vier de lente op z’n Hollands

Eindelijk. De koude wintermaanden zitten erop. Het is volop voorjaar en de zon begint al lekker warm te worden. En nu maar hopen dat het met Pasen ook zo’n lekker weer wordt… Traditiegetrouw vieren wij Pasen met een Paasbrunch op Tweede Paasdag en zijn we de rest van het Paasweekend met vrienden op Texel. Uiteraard gaat onze hond James ook mee. En speciaal voor Pasen maken wij grootmoeders ouderwets lekkere eiersalade.

Ouderwetse eiersalade

Ouderwets Hollandse eiersalade

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 27 keer gestemd )

Ingrediënten

6 (middelgrote) eieren
1 sjalot
4 el mayonaise
1 tl scherpe mosterd
1 tl kerriepoeder
Verse bieslook

Zo maak je het

  • Kook 5-6 eieren in 8 minuten hard. Verwijder het eigeel en snijd het eiwit in kleine blokjes.
  • Neem een (meng)kom en mix 4 el mayonaise met 1 tl kerriepoeder en 1 tl scherpe mosterd. Voeg het eigeel toe en mix tot een glad geel.
  • Meng nu ook de blokjes eiwit door het geheel, samen met 1 gesnipperd sjalotje. Meng tot slot een handje vers gehakte bieslook door de eiersalade.
  • Serveer op een heerlijk (warm) broodje met bijvoorbeeld aspergeham. Voeg ook wat veldsla toe en komkommer of augurkjes. Ook heerlijk op knäckebröd of op een toastje bij de borrel.

Eiersalade ingrediënten Eiersalade maken Recept eiersalade Eiersalade recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Caroline 11 april 2020 - 13:27

Volgens mij komt er ergens in dit geheel ook nog een gesnipperd sjalotje door, dit mis ik nog in het verhaal 😉

Reply
SmaakMenutie 11 april 2020 - 14:15

Bedankt voor je oplettendheid Caroline, ik heb het direct aangepast!

Reply
Eva 20 mei 2020 - 16:40

Net de eiersalade gemaakt en het is lekker!

Reply
SmaakMenutie 21 mei 2020 - 10:54

Leuk om te horen Eva, fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply