Home Borrelhapjes en sausjes Carpaccio rolletjes

Carpaccio rolletjes

met truffel mayonaise

door SmaakMenutie
Carpaccio rolletjes

In een handomdraai

Deze heerlijke carpaccio rolletjes met truffel mayonaise, Parmezaanse kaas, rucola en pijnboompitten heb je in een handomdraai gemaakt. Oké, je moet wel wat zorgvuldig zijn en het is misschien iets meer werk dan een wraprolletje, maar als ze eenmaal klaar zijn zullen je gasten versteld staan. Je kan overigens in plaats van truffel mayonaise ook pesto gebruiken of pesto-mayonaise. Het is bovendien een leuke variatie op de klassieke carpaccio. Ideaal als amuse of serveer als voorgerechtje.

Carpaccio rolletjes

Carpaccio rolletjes

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.4/5
( 373 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 125 g carpaccio
  • 25 g rucola
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 20 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 komkommer
  • 2 el truffel mayonaise
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Snijd met een dunschiller over de lengte van de komkommer 6 slierten. Laat de slierten komkommer goed uitlekken op keukenpapier zodat ze zo min mogelijk vocht meer bevatten. Dep desgewenst goed droog. 
  • Beleg een sliert met komkommer voor ongeveer driekwart met carpaccio. Als de carpaccio erg dun is kan je het dubbelvouwen voor extra stevigheid.
  • Keer het geheel voorzichtig om en bestrooi met een snuf zout en peper. Bestrijk met een laagje truffel mayonaise, wat Parmezaanse kaas, pijnboompitten en 2-3 blaadjes rucola. 
  • Rol het geheel heel voorzichtig op en bindt desgewenst vast met een stengel bieslook. Serveer direct.

Ingrediënten Carpaccio rolletjes Carpaccio rolletjes stap-voor-stap Carpaccio rolletjes recept Carpaccio rolletjes met rucola

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

33 reacties

Dina 15 januari 2020 - 18:44

Ik heb ze gemaakt en het was een succes. Enige wat niet lukte was de bieslook erom heen winden. Dus zonder gedaan.
Lekker en snel recept ?

Reply
SmaakMenutie 16 januari 2020 - 10:38

Fijn dat de rolletjes een succes waren Dina! Jammer dat de bieslook-touwtjes niet lukte, is ook een beetje een priegel werkje 🙂

Reply
Kimberley 23 december 2019 - 19:53

Hoeveel uur van te voren is het beste dat ik dit maak? En wat is het verstandigst om ze mee te nemen?

Reply
SmaakMenutie 24 december 2019 - 11:26

Hoi Kimberley, je kan ze het beste niet te lang van te voren maken. Want dan dreigt instortingsgevaar! 🙂 Je kan ze het beste meenemen in een afgesloten bakje, rechtop. Zorg dat de komkommer echt goed uitgelekt is. Succes!

Reply
Robin 7 december 2019 - 08:58

Zou je ook truffel mayonaise inplaats van pesto kunnen gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 7 december 2019 - 10:29

Hi Robin, je zou in plaats van de mayonaise ook truffel-mayo kunnen gebruiken. Of vind je pesto niet lekker?

Reply
Vivien 21 juni 2020 - 20:55

Lieve Tim en Erik. Op mijn 40e verjaardag feest heb ik veel van jullie borrelhappen gemaakt en alles was een groot succes. Zag er top uit en de gerechten zijn voor iedereen goed te maken. Echt top! Zeker een aanrader.
Liefs Vivien

Reply
SmaakMenutie 22 juni 2020 - 14:14

Wat leuk om te horen Vief! Fijn dat onze borrelhapjes in de smaak vielen bij de gasten 🙂 We hopen dat je een leuk verjaardags feest hebt gehad (maar daar twijfelen we niet aan 😉 ). Liefs, Erik&Tim

Reply
Juul 17 november 2019 - 23:40

Wat zou een alternatief voor de komkommer kunnen zijn?

Reply
SmaakMenutie 20 november 2019 - 11:02

Hi Juul, het enige wat wij kunnen bedenken is courgette (zorgt net als de komkommer voor de stevigheid). Maar weet niet of die combinatie met carpaccio wel lekker is!

Reply
Marielle 13 december 2022 - 17:33

Met courgette is ook lekker alleen bak ik de courgetteslierten even in de koekenpan!😉

Reply
Manon 3 januari 2019 - 18:27

Blijven deze ook lekker als je ze een dag van tevoren al klaarmaakt?

Reply
SmaakMenutie 4 januari 2019 - 09:47

Hi Manon, persoonlijk zouden wij dat niet doen. Ze zijn echt het allerlekkerst als je ze kort van tevoren maakt. Gelukkig zijn ze zo klaar! 🙂 Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
1 2 3 4