Home Borrelhapjes en sausjes Avocado hummus

Avocado hummus

door SmaakMenutie

Romige en nootachtige smaak

We hebben al een keer de  traditionele hummus gemaakt, maar vandaag maken we daar een variatie op. We maken een hummus met, jawel: avocado! Dit geeft de hummus een mooie groene kleur en een extra romige en nootachtige smaak. Smeer lekker een laag op Turks of Libanees brood! Of gewoon op je boterham tijdens de lunch. Mmm!

Avocado hummus

Avocado hummus

We hebben al een keer de traditionele hummus gemaakt, maar vandaag maken we daar een variatie op. We maken een hummus met, jawel: avocado! Borrelhapjes en sausjes Avocado hummus European Print dit recept
Personen: 4-8 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 6 keer gestemd )

Ingrediënten

200 gr kikkererwten (uitgelekt gewicht)
1 avocado
1 teen knoflook
1 tl tahin
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 el olijfolie
1/2 tl cayennepeper (optioneel)
Sap van een halve citroen

Zo maak je het

  • Mix met een staafmixer of keukenmachine 1 rijpe avocado, 200 gr uitgelekte kikkererwten, sap van een 1/2 citroen, 1 tl tahin,  1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, 1 el olijfolie, 1 teen knoflook en een snuf peper tot een mooie gladde hummus.
  • Voeg optioneel wat cayennepeper toe voor meer pit. Serveer met wat extra olijfolie en extra paprikapoeder.

Avocado hummus receptAvocado hummus

Misschien valt dit ook in de smaak