Home Borrelhapjes en sausjes Avocado hummus

Avocado hummus

lekker op (Turks) brood!

door SmaakMenutie
Avocado hummus

Romige en nootachtige smaak

We hebben al een keer de traditionele hummus gemaakt, maar vandaag maken we daar een variatie op. We maken een hummus met, jawel: avocado! Dit geeft de hummus een mooie groene kleur en een extra romige en nootachtige smaak. Smeer lekker een laag op Turks of Libanees brood! Of gewoon op je boterham tijdens de lunch.

Avocado hummus

Avocado hummus

Print dit recept
Personen: 6 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 14 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten (uitgelekt gewicht)
  • 1 avocado
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 citroen (sap)
  • 1 tl tahin
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 tl cayennepeper (optioneel)

Zo maak je het

  • Mix met een staafmixer of keukenmachine 1 rijpe avocado, 200 gr uitgelekte kikkererwten, sap van een 1/2 citroen, 1 tl tahin,  1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, 1 el olijfolie, 1 teen knoflook en een snuf peper tot een mooie gladde hummus.
  • Voeg optioneel wat cayennepeper toe voor meer pit. Serveer met wat extra olijfolie en extra paprikapoeder.

Avocado hummus receptAvocado hummusAvocado hummus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!