Home Borrelhapjes en sausjes Zelf jus maken (snel klaar!)

Zelf jus maken (snel klaar!)

door SmaakMenutie
Zelf jus maken

Balsamico

De allerlekkerste vleesjus maak je uiteraard van het braadvet van je stukje biefstuk, entrecote of ander gebakken stuk steak. Het nadeel is echter dat het een kunst is om én een warm stukje vlees te serveren én tegelijkertijd een smaakvolle jus. Wij hebben dé perfecte jus die je in een handomdraai op tafel zet. Het vlees houd je gewoon enkele minuten op temperatuur in de oven. Het geheim van het recept is de jam -die zorgt voor de binding- en de balsamico die een extra touch geeft aan de jus. Klaar in slechts 5 minuten!

Zelf jus maken

Zelf jus maken (snel klaar!)

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 8 keer gestemd )

Ingrediënten

25 g roomboter
150 ml rode wijn
1 sjalot
1 el balsamico azijn
2 tl jam
Verse rozemarijn

Zo maak je het

  • Haal de steak uit de pan en houd afgedekt onder aluminiumfolie warm in de oven op circa 70-80 graden.
  • Snipper 1 sjalot en fruit op middelhoog vuur aan in het bakvet van het vlees.
  • Voeg 2 tl jam naar keuze toe en laat al roerende smelten.
  • Schenk nu 150-200 ml rode wijn bij het geheel en zet het vuur hoog. Voeg ook 1 el balsamico azijn toe en ongeveer 1 el fijngehakte verse rozemarijn.
  • Reduceer het vocht met ongeveer 50 procent of tot het voldoende is ingedikt. Houdt het vuur op hoge stand. Dit duurt circa 2-3 minuten.
  • Haal de biefstuk uit de oven en serveer met de jus. That easy!

Jus receptJusZelf jus makenJus maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!