Home Borrelhapjes en sausjes Appelhapjes met kaneel en pecannoten

Appelhapjes met kaneel en pecannoten

de ideale ‘snack‘ voor bij de koffie

door SmaakMenutie
Appelhapjes met kaneel en pecannoten

Standaard in huis

De ideale ‘snack‘ voor bij de koffie of thee: appelhapjes. En met een beetje mazzel heb je alle ingrediënten ook nog eens standaard in huis (op de pecannootjes na dan). Wij kozen voor aardbeienjam maar je kan elke vruchtenjam die je lekker vindt natuurlijk gebruiken!

Appelhapjes met kaneel en pecannoten

Appelhapjes met kaneel en pecannoten

Print dit recept
Personen: 10 hapjes Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 18 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 30 g roomboter
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 appel (Granny Smith)
  • 1 ei
  • 3 el kristalsuiker
  • 2 el jam naar keuze
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • Paar pecannoten

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd er triangels van of snijd ze diagonaal doormidden (dan zijn ze iets groter).
  • Snijd de appel in partjes. Smelt ongeveer 30-40 g roomboter en leg de appelpartjes in de boter. Bedek de partjes rondom goed.
  • Meng in een kommetje 3-4 el kristalsuiker met een 1/2 tl gemalen kaneel.
  • Beleg elk plakje bladerdeeg met een deel suiker. Plaats vervolgens overal een partje appel op (zie afbeelding hieronder).
  • Hak een handje pecannoten fijn en beleg eveneens met wat fijngehakte nootjes. Doe tevens een klein lepeltje vruchtenjam ertussen.
  • Rol de plakjes bladerdeeg nu voorzichtig op en plaats op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Kluts een eitje en bestrijk alle hapjes met wat ei en bestrooi met wat suiker. Plaats ongeveer 20 minuten in de oven of tot deze goudgeel zijn. Lekker met een klodder jam!

Ingrediënten appelhapjes Appelhapjes maken Appel bladerdeeg hapjes Mini appelflappen Appelhapjes met kaneel en pecannoten

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Judith 6 maart 2021 - 13:41

Waarom is er in dit recept gekozen voor Granny Smith appels? Zijn deze niet enorm zuur?
Kun je ze ook maken met bijv. Elstar appels?

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:58

Hi Judith, nee hoor de zuurheid wordt gecompenseerd door de zoete ingrediënten. Elstars kunnen waarschijnlijk ook prima!

Reply