Home Borrelhapjes en sausjes Carpaccio rolletjes

Carpaccio rolletjes

met truffel mayonaise

door SmaakMenutie
Carpaccio rolletjes

In een handomdraai

Deze heerlijke carpaccio rolletjes met truffel mayonaise, Parmezaanse kaas, rucola en pijnboompitten heb je in een handomdraai gemaakt. Oké, je moet wel wat zorgvuldig zijn en het is misschien iets meer werk dan een wraprolletje, maar als ze eenmaal klaar zijn zullen je gasten versteld staan. Je kan overigens in plaats van truffel mayonaise ook pesto gebruiken of pesto-mayonaise. Het is bovendien een leuke variatie op de klassieke carpaccio. Ideaal als amuse of serveer als voorgerechtje.

Carpaccio rolletjes

Carpaccio rolletjes

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.3/5
( 313 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 125 g carpaccio
  • 25 g rucola
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 20 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 komkommer
  • 2 el truffel mayonaise
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Snijd met een dunschiller over de lengte van de komkommer 6 slierten. Laat de slierten komkommer goed uitlekken op keukenpapier zodat ze zo min mogelijk vocht meer bevatten. Dep desgewenst goed droog. 
  • Beleg een sliert met komkommer voor ongeveer driekwart met carpaccio. Als de carpaccio erg dun is kan je het dubbelvouwen voor extra stevigheid.
  • Keer het geheel voorzichtig om en bestrooi met een snuf zout en peper. Bestrijk met een laagje truffel mayonaise, wat Parmezaanse kaas, pijnboompitten en 2-3 blaadjes rucola. 
  • Rol het geheel heel voorzichtig op en bindt desgewenst vast met een stengel bieslook. Serveer direct.

Ingrediënten Carpaccio rolletjes Carpaccio rolletjes stap-voor-stap Carpaccio rolletjes recept Carpaccio rolletjes met rucola

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

32 reacties

Manon 3 januari 2019 - 18:27

Blijven deze ook lekker als je ze een dag van tevoren al klaarmaakt?

Reply
SmaakMenutie 4 januari 2019 - 09:47

Hi Manon, persoonlijk zouden wij dat niet doen. Ze zijn echt het allerlekkerst als je ze kort van tevoren maakt. Gelukkig zijn ze zo klaar! 🙂 Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
Juul 17 november 2019 - 23:40

Wat zou een alternatief voor de komkommer kunnen zijn?

Reply
SmaakMenutie 20 november 2019 - 11:02

Hi Juul, het enige wat wij kunnen bedenken is courgette (zorgt net als de komkommer voor de stevigheid). Maar weet niet of die combinatie met carpaccio wel lekker is!

Reply
Marielle 13 december 2022 - 17:33

Met courgette is ook lekker alleen bak ik de courgetteslierten even in de koekenpan!😉

Reply
Robin 7 december 2019 - 08:58

Zou je ook truffel mayonaise inplaats van pesto kunnen gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 7 december 2019 - 10:29

Hi Robin, je zou in plaats van de mayonaise ook truffel-mayo kunnen gebruiken. Of vind je pesto niet lekker?

Reply
Vivien 21 juni 2020 - 20:55

Lieve Tim en Erik. Op mijn 40e verjaardag feest heb ik veel van jullie borrelhappen gemaakt en alles was een groot succes. Zag er top uit en de gerechten zijn voor iedereen goed te maken. Echt top! Zeker een aanrader.
Liefs Vivien

Reply
SmaakMenutie 22 juni 2020 - 14:14

Wat leuk om te horen Vief! Fijn dat onze borrelhapjes in de smaak vielen bij de gasten 🙂 We hopen dat je een leuk verjaardags feest hebt gehad (maar daar twijfelen we niet aan 😉 ). Liefs, Erik&Tim

Reply
Kimberley 23 december 2019 - 19:53

Hoeveel uur van te voren is het beste dat ik dit maak? En wat is het verstandigst om ze mee te nemen?

Reply
SmaakMenutie 24 december 2019 - 11:26

Hoi Kimberley, je kan ze het beste niet te lang van te voren maken. Want dan dreigt instortingsgevaar! 🙂 Je kan ze het beste meenemen in een afgesloten bakje, rechtop. Zorg dat de komkommer echt goed uitgelekt is. Succes!

Reply
Dina 15 januari 2020 - 18:44

Ik heb ze gemaakt en het was een succes. Enige wat niet lukte was de bieslook erom heen winden. Dus zonder gedaan.
Lekker en snel recept ?

Reply
SmaakMenutie 16 januari 2020 - 10:38

Fijn dat de rolletjes een succes waren Dina! Jammer dat de bieslook-touwtjes niet lukte, is ook een beetje een priegel werkje 🙂

Reply
Jos 15 maart 2020 - 09:13

Je kan ze misschien tot het gebruik liggend in een bakje bewaren in de koeling

Reply
SmaakMenutie 17 maart 2020 - 10:53

Zou je inderdaad kunnen doen, bedankt voor de tip!

Reply
Anne 10 juni 2020 - 11:55

Hoeveel rolletjes per persoon ongeveer?
Ziet er ontzettend lekker uit!

Reply
SmaakMenutie 10 juni 2020 - 14:49

Thanks voor het compliment Anne! Met deze hoeveelheden maak je 5 rolletjes, dat is 1 pp (als amuse). Als voorgerecht zou je de hoeveelheden kunnen verdubbelen zodat ieder er 2 heeft. Succes!

Reply
Marcel 2 januari 2021 - 13:50

Printen van jullie recepten vanaf een iphone werkt niet, erg jammer want zien er goed uit

Reply
SmaakMenutie 3 januari 2021 - 12:56

Wat vervelend dat het printen niet bij jou lukt Marcel, zou ook niet weten waar het aan zou kunnen liggen… Bij mij lukt het namelijk wel!

Reply
Marcel 24 juni 2021 - 17:43

Hoi koks,

Ik wil dit aankomend weekend maken, weer eens wat anders.
In het weekend vind het ik leuk om altijd is speciaals te koken met een lekkere glas prosecco erbij.
Hebben jullie nog een lekker recept voor me als hoofdgerecht, iets met vlees wat redelijk voor een amateur te maken is,

Reply
SmaakMenutie 25 juni 2021 - 16:01

Leuk dat je de rolletjes gaat maken Marcel! Ik zou dan lekker kiezen voor kip in mosterdroomsaus https://smaakmenutie.nl/kip-mosterdroomsaus/ Of kijk eens onder de categorie ‘vlees en kip’, daar staat vast en zeker wel een recept tussen dat je aanspreekt. Geniet ervan!

Reply
Annemieke 1 oktober 2021 - 16:53

Ik denk dat ik iets fout doe. Wat een gepruts. Komkommer komt dwars door de carpaccio heen. Of het hapje wordt zo dik, dat je haast mes en vork moet gebruiken. Lengte van de komkommer te lang..Ik loop nog niet over van enthousiasme zeg maar.

Reply
SmaakMenutie 4 oktober 2021 - 11:24

Ja het is best wel een beetje een gepriegel Annemieke 🙂

Reply
Mandy 3 oktober 2021 - 17:39

Had ze twee uur van tevoren gemaakt en in de koeling bewaard. De komkommer echt flink lang tussen keukenpapier laten uitlekken, en voelde tijdens het bereiden ook droog aan. Toch lag er een flinke plas vocht op het bord, toen ik ze uit de koeling haalde, en ze waren wat “ingestort”. De smaak wat nog prima, maar het zag er niet erg smakelijk meer uit. Nog tips?? Anders ga ik deze niet meer herhalen, denk ik.

Reply
SmaakMenutie 4 oktober 2021 - 11:26

Dit is echt zo’n hapje dat je het best niet van tevoren kan maken Mandy. Deze amuse kan je het best direct serveren, dan is-ie het lekkerst 🙂

Reply
Pascale 31 december 2021 - 13:09

Serieus gepruts amai verl tijd verloren . Bieslook knopen geen lachertje. Glaasje veel makkelijker

Reply
Linda 9 december 2022 - 08:25

Zou je ook iets anders kunnen nemen in plaats van Carpaccio? Rosbief b.v.? Of rookvlees? Nog iets anders?

Reply
SmaakMenutie 14 december 2022 - 16:48

Ja dat zou moeten kunnen hoor!

Reply
Marion 25 december 2022 - 11:06

Ha mannen een hele fijne kerst 🎄 gewenst. Ga deze rolletjes straks maken als voorgerecht (met bospaddestoelensoep en garnalencocktail) op een 3 luik bord vr mn familie (alles amusemaat). Ik vraag me toch zo af waarom je eerst de carpaccio op de komkommer legt en daarna omdraait ipv gewoon de ossenhaas neer te leggen en dan de komkommer erop? Ik begrijp ook als jullie nu niet antwoorden. Fijne dagen! Marion

Reply
SmaakMenutie 26 december 2022 - 10:19

Dat is zeker geen slecht idee. Als dat voor jou beter werkt zou ik dat zeker doen. Wat leuk dat je een drieluik maakt als voorgerecht, heerlijk en origineel. Fijne kerst!

Reply
Marita 18 februari 2023 - 15:09

Heb ze gemaakt en het was een heel leuk en mooie amuse, ik heb dus truffelmayonaise erop gedaan heerlijk. Ook zonder de bieslook blijft het goed zitten.

Reply
Wil 17 december 2023 - 09:26

Jullie maken echt geweldige en originele gerechten. Ik heb er al heel wat gemaakt! Het was smullen. Printen via de printknop lukt niet via een Iphone. Je krijgt dan 3 blz. Dat is een beetje jammer.

Reply