Een heerlijke twist op ajam ketjap
Eerder maakten we al een heerlijk broodje pulled chicken, maar vandaag geven we hier een Indische draai aan. Deze variant doet je waarschijnlijk wel denken aan ajam ketjap, het bekende kipgerecht uit de Indische keuken.
Door de kip langzaam gaar te koken en vervolgens te vermengen met een heerlijke kruidige (ketjap)saus, ontstaat een smaakexplosie die perfect samengaat met een zacht Surinaams puntje. Een broodje Indische pulled chicken is eenvoudig te maken en ideaal voor de lekkere trek!

Smaakvolle boemboe
De basis van de saus is natuurlijk een zelfgemaakte boemboe die mede zorgt voor diepe en volle smaken. We maken deze van fijngehakte sjalotten, knoflook en rode peper die we aanfruiten tot ze heerlijk geurig zijn. Deze boemboe is eigenlijk de basis van veel Indische boemboes.

Perfecte pulled chicken
Om de kip de juiste structuur te geven, garen we deze langzaam tot hij boterzacht is en gemakkelijk uit elkaar valt. Met twee vorken plukken we de kip tot fijne stukjes, waardoor hij optimaal de smaken van de saus opneemt. De saus bestaat uit een combinatie van ketjap manis, ketchup en gula djawa (palmsuiker), wat zorgt voor een perfecte balans tussen zoet, hartig en umami. Het resultaat? Een heerlijk smeuïge pulled chicken met een authentieke Indische touch.


Serveren zoals bij de toko
Een broodje Indische pulled chicken is pas écht compleet met de juiste toppings en het juiste brood. Serveer het op een zacht en luchtig Surinaams broodje, zoals je dat kent van de toko. Dit broodje neemt de saus goed op en maakt elke hap een feestje. Voor extra frisheid en een knapperige bite voeg je atjar ketimoen toe- Indisch zuur van komkommer dat perfect contrasteert met de kip. Eventueel kun je nog wat gebakken uitjes of sambal toevoegen voor extra crunch en pit.

Moeilijk? Helemaal niet! Dit gerecht is eenvoudig te maken en een gegarandeerd succes. Probeer het zelf en geniet van deze Indische variant op pulled chicken!
48 reacties
Vandaag voor het eerst gemaakt. Was erg lekker! Komt zeker nog vaker op tafel te staan.
Leuk Linda, dat horen we graag!
Hoi
Recept ziet er leuk uit, ik wil hem maken in de slowcooker.
Kunnen jullie mij daar het stappenplan voor geven?
Dankje Paul! Helaas gebruiken wij zelf geen slowcooker, dus dat kunnen we je niet vertellen.
Hi!
Wat een heerlijke gerechten! Altijd vallen de recepten in de smaak!
Nu wil ik deze ook gaan proberen, maar kan ik de kip al maken voor morgen? Of wordt deze dan wat droger>
Dankjewel voor het compliment Marleen! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂 De kip kan je gerust eerder maken hoor. De volgende dag gewoon langzaam opwarmen in een steelpannetje en eventueel wat vocht of ketjap toevoegen. Geniet ervan!
Hi, ik ga straks dit recept maken maar wil het verviervoudigen (ong 16 personen), moet ik dan alle ingrediënten x 4 doen of is dat teveel?
Hi Ingrid, ik zou alles inderdaad verviervoudigen, wees alleen wel wat voorzichtiger met de peper en knoflook (op de tast). Geniet ervan!
Het viel heerlijk in de smaak! De pan was schoon leeg en zo hoort het ook! We genieten van al jullie recepten 🙂
Wat fijn Ingrid, leuk te horen! 🙂
Ik heb het gemaakt in de slowcooker. 7 uurtjes ongeveer, op laagste stand. Laatste uurtje op hoog en de deksel iets open om vocht te laten verdampen. Was heerlijk en voor herhaling vatbaar. Samen gegeten met die heerlijke coleslaw van jullie site!
Fijn dat het gelukt is in de slowcooker Trudy. En lekker zeg de combinatie met coleslaw, leuk!! 🙂
Hoi Trudy,
Ik wil het ook in de slowcoocker gaan maken. Heb je de kip eerst gekookt en de boemboe eerst aangebakken? Ik hoor graag van je, wil dit n.l. voor 20 man gaan maken in de slowcoocker 😉