Home Vlees en kip Broodje pulled chicken (met zelfgemaakte barbecuesaus!)

Broodje pulled chicken (met zelfgemaakte barbecuesaus!)

door SmaakMenutie

Boston butt

Mmm een waanzinnig lekker broodje met sticky pulled chicken in barbecuesaus en coleslaw! Nu ik dit aan het schrijven ben krijg ik weer trek. Hier wíl je tanden gewoon inzetten. Deze uit Amerika overgewaaide lekkernij noemen ze daar ‘Boston Butt’. Beide woorden betekenen overigens iets anders dan je zou denken. Boston staat voor de snijtechniek en butt voor het vat waar het vlees vroeger in werd bewaard. Vaak wordt er varkensvlees gebruikt (pulled pork), maar wij maken ‘m vandaag met kip. Minder bewerkelijk en dus sneller klaar. En persoonlijk vind ik het net zo lekker. Besmeer het broodje lekker met wat (zelfgemaakte) coleslaw als tegenhanger van het vlees. Wij maken onze barbecuesaus zelf, maar als je daar geen tijd voor hebt kan je natuurlijk ook (goede) kant-en-klare barbecuesaus gebruiken.

Broodje pulled chicken

Broodje pulled chicken

Mmm een waanzinnig lekker broodje met sticky pulled chicken in barbecuesaus en coleslaw! Nu ik dit aan het schrijven ben krijg ik weer trek. Hier wíl... Vlees en kip Broodje pulled chicken, Boston butt, broodje kip, Amerikaans recept Amerikaans Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 37 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipdijfilet
4 (hamburger)broodjes
2 kip bouillonblokjes
2 tenen knoflook
1 ui
1/2 citroen
2 tl scherpe mosterd
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
2 el (bruine) suiker
1 el Worcestersaus
150 ml ketchup
Bakje coleslaw (of maak het zelf)

Zo maak je het

  • Kook in een ruime pan 1 a 1,5 liter water en voeg 2 kip bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Voeg 400 g kipdij (4 stuks) toe en kook in circa 20 minuten gaar.
  • Snipper 1 ui en 2 tenen knoflook en fruit in een steelpannetje even aan in een scheutje olie.
  • Voeg 100 ml water, het sap van een 1/2 citroen, 2 tl mosterd, 2 el (bruine) suiker, 1 tl paprikapoeder, 1 (kleine) tl cayennepeper, 1 el Worcestersaus, een goede snuf zout en 3 el ketchup toe.
  • Roer goed door elkaar en laat 5 minuten al omscheppend inkoken.
  • Voeg vervolgens in etappes de overgebleven ketchup toe. Dit proces duurt circa 10-15 minuten. Tot je een mooie gebonden barbecuesaus hebt.
  • Haal de kipdij uit de pan en trek met 2 vorken (of je handen) de kip uit elkaar (pulled). Doe de kip bij de barbecuesaus en verwarm nog even mee.
  • Neem een (geroosterd) broodje en beleg eerst riant met coleslaw en vervolgens met de pulled barbecue chicken. Eet smakelijk!

Pulled chicken recept Pulled chicken maken Broodje pulled chicken maken Broodje pulled chicken Pulled chicken broodjeHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

15 reacties

Els 24 maart 2019 - 11:05

Gisteren deze pulled chicken gemaakt met de cole slaw het was HEERLIJK!!!!! Groeten Els

Reply
SmaakMenutie 24 maart 2019 - 13:34

Leuk om te horen Els! Fijn dat-ie in de smaak viel 🙂 Groet, team SmaakMenutie

Reply
Shanna 4 juni 2019 - 21:04

Heb deze van het weekend gemaakt, ZO LEKKER!

Reply
SmaakMenutie 5 juni 2019 - 12:13

Fijn Shanna, dat horen we graag!

Reply
lilianne 25 april 2020 - 08:33

Deze afgelopen zaterdag gemaakt. Hij was super. Hij staat met Koningsdag weer op het menu maar nu met zelfgemaakte coleslaw/ bedankt voor het recept.

Reply
SmaakMenutie 28 april 2020 - 09:13

Fijn dat ons recept in de smaak viel Lilianne! Leuk om te horen dat je ‘m al voor de tweede keer gaat maken 🙂 En inderdaad het allerlekkerst met zelfgemaakte coleslaw!

Reply
Ineke 1 juli 2020 - 18:09

Was heerlijk mannen! Weer een blijvertje.

Reply
SmaakMenutie 2 juli 2020 - 10:42

Fijn dat het recept in de smaak viel Ineke! 🙂

Reply
william 22 juli 2020 - 10:24

4 kilo gemaakt, voor een tuinfeest. Super succes! Complimenten!

Reply
SmaakMenutie 22 juli 2020 - 11:51

Zo, dat is aardig wat William! Lekker zeg. Fijn dat het bij iedereen in de smaak viel! Thanks voor het compliment 🙂

Reply
Danielle 13 september 2020 - 06:33

Mag ik een tip geven voor wie grotere hoeveelheden maakt? Gebruik een ouderwetse handmixer om de kip te pluizen! Echt geen grap. Kipfilet in een kom, mixer erop in de laagste stand en binnen no time klaar! Werkt super.

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 11:10

Wat een goede tip Danielle, bedankt voor het delen! 🙂

Reply
Rianne 15 november 2020 - 14:26

Gisteravond gemaakt, het viel bij de kinderen ook erg in de smaak! Dit recept ga ik zeker nog een keer maken.
Fijne zondag!

Reply
SmaakMenutie 16 november 2020 - 10:03

Fijn Rianne dat jullie ervan genoten hebben! Leuk dat je het nog een keer gaat maken, dat is een groot compliment 🙂

Reply
Niels 27 november 2020 - 13:59

Heerlijk gerecht. Viel zeer in smaak bij de kids en ons. We hebben in plaats van hamburger broodjes, kleine Turkse broodjes uit de oven gebruikt. Ook lekker. Verder hebben we voor de bouillon twee potten struik kippenbouillon gebruikt. Het restant van de bouillon niet weggooien. Heerlijke kippensoep van gemaakt!

Reply