Home Vlees en kip Broodje pulled chicken (met zelfgemaakte barbecuesaus!)

Broodje pulled chicken (met zelfgemaakte barbecuesaus!)

door SmaakMenutie

Boston butt

Man man, wat is dit lekker: broodje pulled chicken! Nu ik dit aan het schrijven ben krijg ik weer trek! Hier wíl je tanden gewoon inzetten. Deze uit Amerika overgewaaide lekkernij noemen ze daar ‘Boston Butt’. Beide woorden betekenen overigens iets anders dan je denkt 😉 Boston staat voor de snijtechniek en butt voor het vat waar het vlees vroeger in werd bewaard. De gangbare variant is met varkensvlees (pulled pork), maar wij maken ‘m vandaag met kip. Minder bewerkelijk en dus sneller klaar. En persoonlijk vind ik het net zo lekker. Besmeer het broodje lekker met wat (zelfgemaakte) coleslaw als tegenhanger van het vlees. Wij maken onze barbecuesaus zelf, maar als je daar geen tijd voor hebt kan je natuurlijk ook (goede) kant-en-klare barbecuesaus gebruiken.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Broodje pulled chicken

Broodje pulled chicken

Man man, wat is dit lekker: broodje pulled chicken! Nu ik dit aan het schrijven ben krijg ik weer trek! Hier wíl je tanden gewoon... Vlees en kip Broodje pulled chicken (met zelfgemaakte barbecuesaus!) European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.1/5
( 21 keer gestemd )

Ingrediënten

4 harde broodjes
4 kippenbouten (ruim 1 kg)
2 kippenbouillonblokjes
Bakje coleslaw

Voor de barbecuesaus (of koop kant-en-klare):
1 ui
2 tenen knoflook
2 tl scherpe mosterd
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 el Worcestersaus
2 el (bruine) suiker
120 ml ketchup (ongeveer 8 el)
Sap van een 1/2 citroen

Zo maak je het

  • Kook in een ruime pan 1 liter water en voeg 2 kippenbouillonblokjes toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Voeg de kippenbouten toe en laat circa 40 minuten net tegen de kook aan gaar worden.
  • Barbecuesaus: snijd 1 ui en 2 tenen knoflook fijn en fruit deze een paar minuutjes aan in een scheutje olijfolie. Voeg 100 ml water, het sap van een halve citroen, 2 tl mosterd, 2 el (bruine) suiker, 1 tl paprikapoeder, 1 (kleine) tl cayennepeper, 1 el Worcestersaus, een goede snuf zout en 3 el ketchup toe. Roer goed door elkaar en laat op laag vuur 5 minuten koken. Zet vervolgens het vuur wat lager en voeg nu in etappes de overige ketchup toe. Laat rustig indikken. Proef geregeld of de smaak naar wens is. Niet zoet genoeg? Voeg dan wat suiker toe. Het indikken duurt ongeveer 10-15 minuten. Roer wel geregeld. Easy hè?
  • Haal de kippenbouten uit de bouillon en ontdoe de kip van het vel en de botten. Trek met 2 vorken (of je handen) de kip uit elkaar tot je mooie reepjes hebt.
  • Meng de barbecuesaus door de kip en warm op laag vuur het geheel weer even op.
  • Verwarm ondertussen de broodjes (opengesneden) even in de oven.
  • Beleg de broodjes eerst ruim met de pulled chicken en daarna (ook riant) met wat coleslaw. Mmmmm! Heerlijk!

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

Els 24 maart 2019 - 11:05

Gisteren deze pulled chicken gemaakt met de cole slaw het was HEERLIJK!!!!! Groeten Els

Reply
SmaakMenutie 24 maart 2019 - 13:34

Leuk om te horen Els! Fijn dat-ie in de smaak viel 🙂 Groet, team SmaakMenutie

Reply
Shanna 4 juni 2019 - 21:04

Heb deze van het weekend gemaakt, ZO LEKKER!

Reply
SmaakMenutie 5 juni 2019 - 12:13

Fijn Shanna, dat horen we graag!

Reply