Home <30 minuten Broodje pulled chicken

Broodje pulled chicken

met barbecuesaus en coleslaw

door SmaakMenutie
Broodje pulled chicken

Boston butt

Mmm een waanzinnig lekker broodje met sticky pulled chicken in barbecuesaus en coleslaw! Nu ik dit aan het schrijven ben krijg ik weer trek. Hier wíl je tanden gewoon inzetten. Deze uit Amerika overgewaaide lekkernij noemen ze daar ‘Boston Butt’. Beide woorden betekenen overigens iets anders dan je zou denken. Boston staat voor de snijtechniek en butt voor het vat waar het vlees vroeger in werd bewaard. Vaak wordt er varkensvlees gebruikt (pulled pork), maar wij maken ‘m vandaag met kip. Minder bewerkelijk en dus sneller klaar. En persoonlijk vind ik het net zo lekker. Besmeer het broodje lekker met wat (zelfgemaakte) coleslaw als tegenhanger van het vlees. Wij maken onze barbecuesaus zelf, maar als je daar geen tijd voor hebt kan je natuurlijk ook (goede) kant-en-klare barbecuesaus gebruiken.

Broodje pulled chicken

Broodje pulled chicken

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 142 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet
  • 150 ml ketchup
  • 4 (hamburger)broodjes
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1/2 citroen
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el Worcestersaus
  • 1 el Dijon mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • Bakje coleslaw (of maak het zelf)

Zo maak je het

  • Kook in een ruime pan 1 à 1,5 liter water en voeg 2 kippenbouillon blokjes toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Voeg 400 g kipdijfilet toe en kook in circa 20 minuten gaar.
  • Snipper 1 sjalot en snijd 1-2 tenen knoflook fijn. Fruit kort aan in een scheutje olijfolie.
  • Voeg 100 ml water, het sap van een halve citroen, 2 el bruine basterdsuiker, 1 el scherpe mosterd, 1 el Worcestersaus, 1 tl paprikapoeder, 1 (kleine) tl cayennepeper, een goede snuf zout en 3 el ketchup toe.
  • Roer goed door elkaar en laat op laag vuur al roerende 3-4 minuten inkoken.
  • Voeg nu in etappes de overige ketchup toe. Laat rustig indikken. Proef geregeld of de smaak naar wens is.  Het indikken duurt ongeveer 10 minuten. Roer wel geregeld.
  • Haal de kipdijfilet uit de pan en trek met 2 vorken (of je handen) de kip uit elkaar (pulled). Doe de kip bij de barbecuesaus en verwarm nog even mee.
  • Neem een (geroosterd) broodje en beleg eerst riant met coleslaw en vervolgens met de pulled barbecue chicken. Eet smakelijk!

Pulled chicken recept Pulled chicken maken Broodje pulled chicken maken Broodje pulled chicken Pulled chicken broodje

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

42 reacties

Els 24 maart 2019 - 11:05

Gisteren deze pulled chicken gemaakt met de cole slaw het was HEERLIJK!!!!! Groeten Els

Reply
SmaakMenutie 24 maart 2019 - 13:34

Leuk om te horen Els! Fijn dat-ie in de smaak viel 🙂 Groet, team SmaakMenutie

Reply
Nicole 31 januari 2021 - 12:32

Met kerst gemaakt en vandaag weer! Heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 1 februari 2021 - 10:35

Lekker Nicole! Fijn dat het broodje smaakte 🙂

Reply
Shanna 4 juni 2019 - 21:04

Heb deze van het weekend gemaakt, ZO LEKKER!

Reply
SmaakMenutie 5 juni 2019 - 12:13

Fijn Shanna, dat horen we graag!

Reply
Lotte 22 mei 2021 - 20:20

Mijn tip, doe een scheutje rokerige single malt whisky door de barbecue saus. Het was echt super jammie

Reply
SmaakMenutie 24 mei 2021 - 11:41

Oeh goede tip Lotte, thanks!

Reply
lilianne 25 april 2020 - 08:33

Deze afgelopen zaterdag gemaakt. Hij was super. Hij staat met Koningsdag weer op het menu maar nu met zelfgemaakte coleslaw/ bedankt voor het recept.

Reply
SmaakMenutie 28 april 2020 - 09:13

Fijn dat ons recept in de smaak viel Lilianne! Leuk om te horen dat je ‘m al voor de tweede keer gaat maken 🙂 En inderdaad het allerlekkerst met zelfgemaakte coleslaw!

Reply
Ineke 1 juli 2020 - 18:09

Was heerlijk mannen! Weer een blijvertje.

Reply
SmaakMenutie 2 juli 2020 - 10:42

Fijn dat het recept in de smaak viel Ineke! 🙂

Reply
william 22 juli 2020 - 10:24

4 kilo gemaakt, voor een tuinfeest. Super succes! Complimenten!

Reply
SmaakMenutie 22 juli 2020 - 11:51

Zo, dat is aardig wat William! Lekker zeg. Fijn dat het bij iedereen in de smaak viel! Thanks voor het compliment 🙂

Reply
Danielle 13 september 2020 - 06:33

Mag ik een tip geven voor wie grotere hoeveelheden maakt? Gebruik een ouderwetse handmixer om de kip te pluizen! Echt geen grap. Kipfilet in een kom, mixer erop in de laagste stand en binnen no time klaar! Werkt super.

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 11:10

Wat een goede tip Danielle, bedankt voor het delen! 🙂

Reply
Rianne 15 november 2020 - 14:26

Gisteravond gemaakt, het viel bij de kinderen ook erg in de smaak! Dit recept ga ik zeker nog een keer maken.
Fijne zondag!

Reply
SmaakMenutie 16 november 2020 - 10:03

Fijn Rianne dat jullie ervan genoten hebben! Leuk dat je het nog een keer gaat maken, dat is een groot compliment 🙂

Reply
Niels 27 november 2020 - 13:59

Heerlijk gerecht. Viel zeer in smaak bij de kids en ons. We hebben in plaats van hamburger broodjes, kleine Turkse broodjes uit de oven gebruikt. Ook lekker. Verder hebben we voor de bouillon twee potten struik kippenbouillon gebruikt. Het restant van de bouillon niet weggooien. Heerlijke kippensoep van gemaakt!

Reply
SmaakMenutie 30 november 2020 - 10:25

Lekker Niels! Fijn dat de broodjes bij iedereen in de smaak viel. En goed idee die Turkse broodjes 🙂

Reply
Linda 12 december 2020 - 20:03

Vanavond gemaakt net de koolsalade. Beide erg lekker. Heerlijke combinatie met de knapperige koolsalade en de heerlijk gekruide pulled chicken met de bbq saus.

Reply
SmaakMenutie 13 december 2020 - 14:37

Dat horen we graag Linda! Fijn dat het gesmaakt heeft 🙂

Reply
Lucinda 26 januari 2021 - 13:19

Dit is een van mijn favorieten, heerlijk.

Reply
SmaakMenutie 26 januari 2021 - 14:11

Leuk om te horen Lucinda! 🙂

Reply
Peter 19 februari 2021 - 09:30

Het was om te smullen een blijvertje een groot compliment 🙂

Reply
SmaakMenutie 19 februari 2021 - 10:22

Thanks! Fijn dat-ie in de smaak viel 🙂

Reply
Bas Backhaus-van Luit 23 februari 2021 - 13:35

Ik gebruik altijd ipv een hamburgerbroodje een tirks brood, is ook erg lekker!!

Reply
SmaakMenutie 23 februari 2021 - 14:04

Goed idee Bas, lekker! 🙂

Reply
Maureen 5 april 2021 - 23:48

Gisteren met Pasen gemaakt inclusief de coleslaw echt heerlijk! Iedereen heeft zijn vingers er bij afgelikt. Niet te lang in de keuken. Precies pittig genoeg, wij zijn nl niet van het hele pittige. Gaan we zeker vaker maken. Yhummie!

Reply
SmaakMenutie 6 april 2021 - 10:55

Wat leuk om te horen Maureen! Fijn dat iedereen ervan genoten heeft 🙂

Reply
Sharon 2 mei 2021 - 13:24

Lijkt me heerlijk! Kan het ook bereid worden in de slowcooker? En welke tijden/hoeveelheden kan ik dan het beste aanhouden? 😊

Reply
SmaakMenutie 3 mei 2021 - 10:29

Dat moet zeker kunnen Sharon! Echter gebruiken wij geen slowcooker dus is het lastig je hierin te adviseren.

Reply
Monique 2 juni 2021 - 10:20

Bedoelen jullie met Ketchup, Tomaten Ketchup of Curry ketchup?

Reply
SmaakMenutie 2 juni 2021 - 13:36

Tomaten ketchup 🙂

Reply
Anne 10 september 2021 - 15:43

Al meerdere keren pulled pork/chicken gemaakt, maar na dit recept geen ander recept meer op tafel. Heerlijke combi met de zelfgemaakte bbq saus en cole slaw.

Reply
SmaakMenutie 13 september 2021 - 11:44

Thanks voor het leuke compliment Anne! 🙂

Reply
nicole 22 december 2021 - 11:04

hoi!
kun je de pulled chicken ook daarna in de diepvries bewaren? ik zou het graag vandaag al maken voor kerstavond ivm tijdgebrek morgen en overmorgen

gr nicole

Reply
SmaakMenutie 22 december 2021 - 14:34

Jazeker! Eventueel met het opwarmen weer een beetje vocht toevoegen 🙂

Reply
Mvg 7 januari 2022 - 11:51

Flinke scheut rokerige whisky (bv. Bowmore) is een welkome toevoeging aan de barbecuesaus! 😉

Reply
Tertia 27 juni 2022 - 18:37

Vorige week gegeten en we hebben nog net niet onze vingers erbij opgegeten. We hebben gesmikkeld

Reply
Marten Boven 11 juli 2022 - 19:31

Top gerechtje

Reply
Lenny 19 februari 2023 - 12:56

Heerlijk, deze houden we erin ( echt zo’n zondag gerecht ).

Reply