4,5K
Klaar in 20 minuten
Eerder maakten we al boerenkool stamppot en hete bliksem en vandaag gaan we voor een andere Hollandse klassieker: andijvie stamppot. Want ook deze ouderwetse stamppot mag natuurlijk niet op onze site ontbreken. En laat dit nu ook nog eens een van de meest eenvoudige stamppotten om te maken zijn; klaar in slechts 20 minuten. Uiteraard serveren we er gebakken spekjes en rookworst bij. Of kies voor draadjesvlees!
11 reacties
Ik doe er ook nog een scheutje azijn door, dat leerde ik ooit van mijn zeeuwse schoonmoeder.
Ik doe er ook nog stukjes gekookte ei door
Cokky en Ria, dat doet mijn Zeeuwse echtgenoot ook!
Dit is echt mijn lievelingsgerecht! Lekker, ook een uitje bij de spekjes! 👍
Mijn moeder maakte het altijd met slasaus
Vandaag gemaakt en het smaakte goed! Inmiddels een trouwe fan van jullie website.
Ik ben geen Zeeuwse, maar Utrechtse en ook wij doen er azijn door. Lekker fris.
Morgen ga ik dit recept voor het eerst maken.In de supermarkt zag ik voorgekookte aardappelen liggen van Cela vita 500 gram.Deze wil ik gaan gebruiken voor dit recept.Alleen gaat er dan 100 gram te weinig aardappelen in.Maakt dat veel uit voor dit recept?Kan ik gewoon 500 gram gebruiken?
Kan je gewoon gebruiken hoor Sanneke! Geniet ervan 🙂
Als je er op het einde nog crème fraiche door roert dan krijg je een heerlijke smeuïge stamppot
Ik doe er ook wat azijn in, peprikablokhes met ui en spek meebakken en maak het romig met creme fraiche.