Home Salades en soepen Makkelijk en gezond! Caesarsalade met kip en croutons

Makkelijk en gezond! Caesarsalade met kip en croutons

door SmaakMenutie

Caesar Cardini

Toen wij vorig jaar in Californië waren, stond hij werkelijk op bijna elke kaart. Eén van de bekendste salades in de wereld is in Amerika mateloos populair. Hij komt hier dan ook vandaan. Uit San Diego welteverstaan. Tenminste, de bedenker van de salade, de uit Italië afkomstige Caesar Cardini woonde hier. Hij werkte in een restaurant net over de grens in Mexico (het restaurant bestaat overigens nog!). De salade ontstond op een moment dat er niet veel ingrediënten voorradig waren. De caesarsalade is dus eigenlijk uit nood geboren.

Maaltijdsalades, je hebt ze in vele soorten en de variaties daarop zijn eindeloos. Vooral in de zomer zal je deze snel bij ons op het ‘menu’ vinden. Maar het nadeel van een maaltijdsalade is dat het soms helemaal geen maaltijd is (voor de kleine eter daargelaten). Een maaltijdsalade moet gezond, maar ook vullend zijn. Moeilijk? Welnee! Zie hier een heerlijk en makkelijk recept voor een klassieke caesarsalade, met een goede dressing, mals stuk kip en home-made croutons. Hier maak je indruk mee. Enjoy!

Caesarsalade met kip en croutons

Caesarsalade met kip en croutons

Toen wij dit jaar in Californië waren, stond hij werkelijk op bijna elke kaart. Eén van de bekendste salades in de wereld is in... Salades en soepen Caesarsalade met kip en croutons, salade Amerikaans/Italiaans Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.8/5
( 42 keer gestemd )

Ingrediënten

2 kropjes (baby) Romaine sla (of kant-en-klare zak)
12 cherry tomaten
3 plakjes bacon of ontbijtspek
250 gr kip
2 eitjes
2 sneetjes brood of een stukje stokbrood

Voor de dressing:
1 el olijfolie
2 el kwark of yoghurt
1 el mayonaise
2 el Parmezaanse kaas
2 ansjovisfilets
1 teen knoflook (of 2 kleintjes)
Sap van een 1/2 citroen
Scheutje Worcestershire sauce (optioneel)
Beetje peper

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Dressing:
    • Doe alle ingrediënten (1 el olijfolie, 2 el kwark, 1 el mayonaise, 2 el Parmezaanse kaas, 2 ansjovisfilets, 1 teentje knoflook, sap van een halve citroen, scheutje Worcestershire en wat peper) in een mixer tot er een mooie dressing ontstaat. Voeg extra citroensap of peper toe naar smaak. Vooral proeven!
  • Bak de bacon in een beetje olijfolie krokant en kook ondertussen de eitjes (hard).
  • Laat de bacon uitlekken en gebruik dezelfde pan om, op laag vuur, de kip te bakken (ca 10 minuten, afhankelijk van de dikte van je kipfilet. Kruid alleen met wat zout en peper).
  • Snijd ondertussen het brood in blokjes en leg het in een schaaltje. Voeg hier een flinke scheut olijfolie aan toe, een beetje peper en zout en wat knoflookpoeder en husselen maar. Leg ze vervolgens op bakpapier op het rooster in de oven (mag ook in een ovenschaal). Laat ze een minuut of 5 in de oven tot ze mooi krokant zijn.
  • Maak de sla schoon en drapeer over twee (diepe) borden.
  • Snijd de tomaatjes in kwartjes (of halfjes) en voeg toe aan de sla.
  • Snijd de bacon in kleine stukjes en voeg met het (in plakjes gesneden) eitje toe aan de sla.
  • Snijd de kip in reepjes en voeg deze net als de croutons toe aan de sla.
  • Tot slot voeg je de dressing toe. En zie hier, een heerlijke caesarsalade in minder dan een half uurtje!

Recept caesar salade met kip en croutonsHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

TIP

Heb je nog oud (stok)brood liggen, dan is dit prima geschikt voor croutons!

Misschien valt dit ook in de smaak