Home Salades en soepen Caesarsalade met kip en croutons

Caesarsalade met kip en croutons

door SmaakMenutie
Caesarsalade

Caesar Cardini

Toen wij in Californië waren, stond hij werkelijk op bijna elke kaart. Eén van de bekendste salades in de wereld is in Amerika mateloos populair. Hij komt hier dan ook vandaan. Uit San Diego welteverstaan. Tenminste, de bedenker van de salade, de uit Italië afkomstige Caesar Cardini woonde hier. Hij werkte in een restaurant net over de grens in Mexico (het restaurant bestaat overigens nog!). De salade ontstond op een moment dat er niet veel ingrediënten voorradig waren. De caesarsalade is dus eigenlijk uit nood geboren.

“Een maaltijdsalade moet gezond, maar ook vullend zijn”

Maaltijdsalades, je hebt ze in vele soorten en de variaties daarop zijn eindeloos. Vooral in de zomer zal je deze snel bij ons op het ‘menu’ vinden. Maar het nadeel van een maaltijdsalade is dat het soms helemaal geen maaltijd is (voor de kleine eter daargelaten). Een maaltijdsalade moet gezond, maar ook vullend zijn. Moeilijk? Welnee! Zie hier een heerlijk en makkelijk recept voor een klassieke caesarsalade, met een goede dressing, mals stuk kip en home-made croutons. Hier maak je indruk mee. Enjoy!

Caesarsalade

Caesarsalade met kip en croutons

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 76 keer gestemd )

Ingrediënten

250 g kipfilet
200 g Romaine sla (of 1 krop)
125 g cherry tomaten
50 g bacon
2 eieren
2 ansjovisfilets
2 sneetjes brood
1 teen knoflook
1/2 citroen(sap)
2 el Parmezaanse kaas
2 el kwark
1 el Worcestershire sauce (optioneel)
1 el mayonaise
1 el olijfolie

Zo maak je het

  • Bak circa 50 g bacon rondom krokant, haal uit de pan en zet even weg. Bestrooi 1 kipfilet rondom met zout en peper en bak in dezelfde pan rondom gaar en bruin in een scheutje (olijf)olie.
  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden. Neem 2 sneetjes (oud) brood en snijd in grove stukken. Besprenkel rondom met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Plaats circa 5 minuten in de oven tot je croutons hebt.
  • Maak ondertussen de dressing met behulp van de (kom van van de staaf)mixer. Mix 2 el kwark, 2 el Parmezaanse kaas, 1 el mayonaise, 1 el olijfolie, 2 ansjovisfilets, 1 teen knoflook, sap van een 1/2 citroen, en eventueel 1 el Worcestershire tot een gladde dressing. 
  • Kook ook alvast 2 eieren 5 minuten tot ze halfzacht zijn.
  • Maak 1 krop Romaine sla (of 2 baby Romaine of 1 zak van 200 g kant-en-klare) schoon en doe in een ruime kom. 
  • Voeg 125 g in kwartjes gesneden cherrytomaten toe samen met de fijngesneden bacon. Hussel driekwart van de dressing door het geheel.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en verdeel eveneens over de borden. Voeg ook het gekookte ei toe en de croutons. Besprenkel met de overgebleven dressing en bestrooi met extra Parmezaanse kaas.

Caesarsalade ingrediënten Caesarsalade maken Caesarsalade Caesar salad recept Caesar salade kip

TIP

Heb je nog oud (stok)brood liggen, dan is dit prima geschikt voor croutons!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Nikky 8 april 2021 - 18:58

Ik heb deze Caesar salade vandaag gemaakt. Een dikke 10!!! Ik heb niet gegeten maar gevreten.

Reply
SmaakMenutie 9 april 2021 - 10:46

Haha leuk te horen Nikky! Fijn dat de salade in de smaak viel 🙂

Reply
Karin 4 juni 2021 - 17:56

De salade vandaag gemaakt met een eigen twist, hij is héérlijk! Ik had geen kip en bacon, maar wel een stuk casselerrib bereid in de slowcooker met een honing mosterd dressing. En ansjovis heb ik achterwege gelaten omdat wij dat niet eten. De Romeinse sla uit onze eigen kas was super zacht van smaak en knapperig.

Reply
SmaakMenutie 10 juni 2021 - 16:51

Wat een leuke twist Karin, klinkt heerlijk! Fijn dat jullie van de salade hebben genoten 🙂

Reply