4,6K
Duivelse kip
De naam ajam setan zegt het al, door de pepertjes die we gebruiken een echte duivelse kip. We kiezen voor kipdijfilet zodat het extra mals wordt, maar gewone kipfilet mag natuurlijk ook. Kortom, heerlijke malse kip in een pikante saus. De boemboe heeft overigens wat weg van ajam pedis en ajam rica rica. Serveer met witte rijst en (als tegenhanger) een frisse Indische salade als bijvoorbeeld tjarantjam of natuurlijk atjar. En houd je van écht spicy, gebruik dan gerust meer pepers 😉
15 reacties
Erg smakelijk en makkelijk te maken!
Heerlijk! Een echte aanrader.
Hoi Erik, moet ik met een kilo kipfilet de ingrediënten voor de boemboe verdubbelen of is dat teveel Gr. Neeltje
Hoi Neeltje, ik zou dan iets meer kruiden doen en iets meer vocht toevoegen (ketjap en water). En de rest hetzelfde laten. Doe het een beetje met gevoel 🙂
Zooooo lekker!
Hai Erik en Tim,
Wij zijn echt fan van jullie recepten dus allereerst onze complimenten voor jullie leuke site! Wel even een vraagje, de sauzen dikken bij ons zelden vanzelf in. Omdat wij glutenvrij eten, onze dochter heeft coeliakie, gebruik ik wel altijd de glutenvrije ketjap manis. Zou daar het probleem kunnen zitten? Ik moet nu toch vaak bijv maizena of arrowroot toevoegen om het wat meer gebonden te krijgen.
Hebben jullie misschien nog een andere oplossing?
Hartelijke groet, Yvonne
Thanks Yvonne, leuk om te horen! Ketjap is geen bindmiddel dus dat zal de oorzaak niet zijn. Heb je het vuur wel hoog genoeg staan zodat het echt zachtjes borrelt? En het laatste kwartier de deksel van de pan halen zorgt er ook voor dat het indikt. Dan zou het moeten lukken als je verder het recept volgt. Maizena bindt het inderdaad, maar dat gebruiken we zelf nooit 🙂
Hoi super koks,
Vraag:
Ik heb niet altijd stengels sereh in huis en wil graag weten of ik dat gemalen sereh kan gebruiken en hoeveel voor 1 stengel sereh.
Ja hoor, dat kan! Gebruik dan ongeveer 1 tl ipv 1 stengel.
Was echt heerlijk 😋
erg lekker..maar kan het ook met drumsticks?
Jazeker!
Hoihoi,
Vraagje🤗 kan je dit gerecht, net zoals de ajam smoor, lang laten stoven?
Zodat ik het kan maken voordat de gasten komen en het lekker tijdens de borrelen kan pruttelen.
Of is het echt 30minuutjes?
Mag ook langer hoor! Zet het vuur dan niet te hoog. Geniet ervan!
Vandaag jullie Ajam Setan gemaakt. Het was in een woord heerlijk! We hebben ervan gesmuld. Duidelijke receptuur, niet ingewikkeld en topresultaat!