14,5K
Hoe langer hoe malser
Deze heerlijke Indische kruidige kip is bij het grote publiek een stuk minder bekend als bijvoorbeeld de ajam smoor en rendang. Daarom vandaag ajam opor! Je kan het zo lang stoven als je zelf wil. Hoe langer hoe malser het kippenvlees. Gebruik wel kip met een beetje een vetrandje. Wij gebruiken kipdijfilet, maar kippenbouten kan net zo goed. Serveer met witte rijst, atjar (ketimoen of tjampoer) en een groenten gerecht, bijvoorbeeld ketoprak of sajoer tumis. Aan de slag!
43 reacties
Hoi! Dit recept lijkt me echt heel lekker. Maar ik lust echt niks met garnalen… dus waar kan je de trassi mee vervangen? Ketjap?
Ik hoor het graag dan ga ik ‘m proberen…
Ik zou de trassi dan achterwege laten, het is een vrij specifieke smaak. Overigens is de trassi niet overheersend hoor 🙂
Gewoon erg lekker, 1 bouillon blokje toevoegen en hij is perfect op smaak! TOP
Ik heb deze opor zo net gemaakt. Erg eenvoudig en erg lekker. Ik mis in jullie recept de peper en zout. Zelf heb ik een kippenbouillon-blokje erin gedaan. Meteen goed!
Door de gebruikte kruiden vinden wij peper en zout niet nodig, maar voeg inderdaad vooral een bouillon blokje toe als smaakmaker, net wat je lekker vindt 🙂
Rook geweldig, smaakte te mild vond ik, heb er zelf een extra stengel sereh en 4 blaadjes djeroek poeroet bij gedaan en 200 ml kokosmelk ipv 400, en 300 ml water erbij. Dan is ie echt hemels.
Mooi recept.
Fijn dat ons recept in de smaak viel! En geef er vooral je eigen draai aan, nèt wat je lekker vindt 🙂
Wat een goed recept ! De kip en saus zijn zacht van smaak, maar er zijn veel laagjes te proeven. Precies de juiste balans. Deze gaan we vaker maken.
Leuk te horen! Fijn dat onze opor in de smaak valt 🙂