14,5K
Hoe langer hoe malser
Deze heerlijke Indische kruidige kip is bij het grote publiek een stuk minder bekend als bijvoorbeeld de ajam smoor en rendang. Daarom vandaag ajam opor! Je kan het zo lang stoven als je zelf wil. Hoe langer hoe malser het kippenvlees. Gebruik wel kip met een beetje een vetrandje. Wij gebruiken kipdijfilet, maar kippenbouten kan net zo goed. Serveer met witte rijst, atjar (ketimoen of tjampoer) en een groenten gerecht, bijvoorbeeld ketoprak of sajoer tumis. Aan de slag!
43 reacties
Beste Minutie, ik ben wel een beetje een betwetertje hier, maar ik kan het toch niet nalaten…wij noemen dit gerecht altijd witte kip, omdat de kip niet gebakken wordt, en wij doen er geen kunir in, dus hij wordt ook niet geel. Alleen als je de kip helemaal uitpluist en de saus goed inkookt, dan wel kunir, want dan is het opeens vulling voor heerlijke lemper, mijn favoriete snack! Dat wilde ik er even bijzeggen alleen: tevens vulling dus voor lemper…
Hoi Yda, inderdaad dit is een heerlijke vulling voor de lemper! 🙂 Die maken we binnenkort ook een keertje
Hi Tim en Erik,
Is dit gerecht geschikt om in te vriezen? Zou graag meerdere porties willen maken.
Met vriendelijke groeten,
Jordi
Hi Jordi, jazeker! Dan wel langzaam opwarmen en wat vocht toevoegen. Geniet ervan!
De droge kruiden x2 gedaan gezien tips in de reacties en het was geweldig! Van iemand die currys (en sereh) helemaaal niet kende (en altijd sceptisch is met smaken die ik niet ken) kan ik nu wel zeggen dat ik er dol op ben! Ik heb door jullie bijna standaard sereh in huis, als ik een stengel overhoud vries ik het in en gebruik het later, evenals pepers; dit gaat prima
Hi Tim en Erik,
Heb vorige week dit recept gemaakt; heerlijk! Waande me even in een kleine warung in Bali.
Voor vanavond staat de beef Shanghai op het programma. Ben benieuwd waar op de wereld ik vanavond beland.
Dat is een groot compliment Saskia, dankjewel leuk om te horen! Geniet van de beef Shanghai, wie weet waan je in China 🙂
Hoeveel sereh pasta kan ik gebruiken ipv een stengel.
Mmmmm lijkt mij heel lekker.
Groet Henny
Hoi Henny, ik denk een theelepel maar zeker weten doe ik het niet. Wij gebruiken altijd vers 🙂 Geniet ervan!
Lekker recept jongens! Ik heb hem twee keer gemaakt, de eerste keer volgens jullie recept. Deze vonden wij zoals eerder gezegd iets te flauw van smaak, tweede keer heb ik de droge kruigen bijna verdubbeld, er een kippenbouillonblokje en wat limoenblad en kerriepoeder bijgedaan. Naar onze smaak was hij toen perfect!
Leuk om te horen Stefan! En geef er inderdaad vooral je eigen draai aan 🙂
Hallo,
Ik wil dit gerecht maken voor 6 personen.
Wat zijn dan de ingrediënten?
Hoi Nadine, dan zou ik de boemboe hetzelfde houden. Neem dan 600-700 g kip en gebruik 200 ml extra kokosmelk of water. 🙂