14,5K
Hoe langer hoe malser
Deze heerlijke Indische kruidige kip is bij het grote publiek een stuk minder bekend als bijvoorbeeld de ajam smoor en rendang. Daarom vandaag ajam opor! Je kan het zo lang stoven als je zelf wil. Hoe langer hoe malser het kippenvlees. Gebruik wel kip met een beetje een vetrandje. Wij gebruiken kipdijfilet, maar kippenbouten kan net zo goed. Serveer met witte rijst, atjar (ketimoen of tjampoer) en een groenten gerecht, bijvoorbeeld ketoprak of sajoer tumis. Aan de slag!
43 reacties
Hoi Marloes, dat kan zeker! Je kan het makkelijk 1 á 2 dagen van tevoren maken. Op de dag zelf langzaam op het vuur weer opwarmen. Mocht het vocht teveel zijn verdampt, voeg dan wat extra water toe. Succes!
Zou ik dit gerecht ook van tevoren kunnen maken en daarna opwarmen? Hoe lang denken jullie dat ik het Max van tevoren kan maken en hoe opwarmen?
Kan ik dit recept verdrievoudigen?:)
Dankjewel
Hi Jaimy. Wil je het voor 12 personen maken? Dan zou ik niet alles verdrievoudigen hoor. Neem 1,5 kilo kipdijfilet, 800-1000 ml kokosmelk, 2 sereh en 4-5 blaadjes salam. Voor de boemboe zou ik alles verdubbelen. Dan heb je voldoende kruiden en vocht zonder dat het te overheersend wordt. Succes!
Fantastisch recept!
Leuk om te horen!
Lekker ( als altijd ) ?
Dankjewel! 🙂
Ondanks dat ik verschillende Indische gerechten van jullie site al veel vaker heb gemaakt blijft dit toch eigenlijk de favoriet…. Zo goed dat ik tijdens het koken niet van de saus kan afblijven.