Home Hoofdgerechten Preischotel met gehakt

Preischotel met gehakt

en zelfgemaakte kaassaus

door SmaakMenutie
Preischotel met gehakt en spekjes

Dit kan iedereen!

Deze super makkelijke en lekkere ovenschotel met prei en gehakt zet je in een handomdraai op tafel! Zonder dat je er een pakje of zakje voor gebruikt. Dit kan echt iedereen en het is zoveel lekkerder. De spekjes geven een lekkere bite aan het geheel en we maken er ook zelf een kaassaus bij, waardoor het net iets pittiger wordt en het zijn o zo lekkere krokante korstje krijgt! Daarnaast doen we er ook een paprika door, voor de extra vitamientjes. Mjum!

Preischotel met gehakt en spekjes

Preischotel met gehakt

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 303 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g aardappelschijfjes (voorgegaard)
  • 300 g rundergehakt
  • 150 g geraspte (belegen) kaas
  • 125 g spekjes
  • 30 g (room)boter
  • 250 ml melk
  • 2 preien
  • 1 rode paprika
  • 3 el bloem
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 el grove mosterd
  • 1/2 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190-200 graden.
  • Rul 300 g gehakt in een scheutje olie op middelhoog vuur bruin. Voeg een flinke snuf zout en peper toe. Voeg vervolgens 125 g spekjes toe en bak deze al omscheppend even mee.
  • Snijd ondertussen 2 flinke preien in halve maantjes en 1 rode paprika in kleine stukjes. Voeg toe aan het geheel en meng alles even grondig door elkaar.
  • Voeg nu 2 flinke el kerriepoeder toe en extra zwarte peper. Bak het geheel enkele minuten totdat de prei ietwat geslonken is.
  • Maak ondertussen de kaassaus door 30 g (room)boter te laten smelten in een pannetje. Zet het vuur laag en voeg 3 el bloem toe. Roer de bloem goed door de boter zodat een roux ontstaat. Voeg in etappes 250-300 ml melk toe. Je zal zien dat de saus snel bindt. Voeg ongeveer 100 g geraspte kaas toe, 1 el grove mosterd, 1 tl kerriepoeder en een 1/2 tl nootmuskaat. Blijf (met een garde) roeren tot je een mooie kaassaus hebt.
  • Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem.
  • Giet het prei-gehaktmengsel in de schaal en verdeel hierboven op de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de kaassaus over het geheel en maak af met de rest van de geraspte kaas.
  • Plaats circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Preischotel met gehakt recept Preischotel met gehakt maken Preischotel met gehakt en kaassausPreischotel met gehakt en spekjes Ovenschotel met prei Preischotel met gehakt

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

70 reacties

Annemieke Jansen 7 oktober 2023 - 21:48

Ik heb dit recept vandaag gemaakt,maar heb kerrie India gebruikt 🥵♨️kan ik dit milder maken met bijv kokosmelk? Het ruikt heerlijk en morgen gaan we dit opsmikkelen😍

Reply
SmaakMenutie 11 oktober 2023 - 11:48

Oei! Eerlijk gezegd hebben we geen idee hoe je het in dit geval milder moet maken. Hopelijk viel het uiteindeljk mee 🙂

Reply
Nicole 3 oktober 2023 - 00:41

Wat een heerlijke ovenschotel. Ga dit absoluut vaker maken. Bedankt!

Reply
Astrid 13 augustus 2023 - 23:15

Sodeju wat was dat lekker zeg….. een blijvertje. Wist eigenlijk nooit echt wat ik met prei moest want zo gekookt vind ik het niet lekker dus we zijn heel blij met dit recept 🙏

Reply
1 5 6 7