Home Hoofdgerechten Varkenshaas met spek en champignons uit de oven (Video!)

Varkenshaas met spek en champignons uit de oven (Video!)

door SmaakMenutie

Zo klaar

Dit gerecht is echt ideaal. Naast dat iedereen het heerlijk vindt doet de oven namelijk het meeste werk! Heb je een grote ovenschaal, dan kan dit recept eenvoudig verdubbelen voor als je veel eters verwacht. Terwijl jij bezig bent met het vermaken van de gasten, staat het vlees heerlijk te garen in de keuken. En het hoeft maar 20 minuutjes in de oven.

Varkenshaas met spek en champignons uit de oven

Varkenshaas met spek en champignons

Dit gerecht is echt ideaal. Naast dat iedereen het heerlijk vindt doet de oven namelijk het meeste werk! Heb je een grote ovenschaal, dan kan dit... Hoofdgerechten Varkenshaas met spek en champignons uit de oven, ovengerecht, video, kerstrecept Frans
Varkenshaas met spek en champignons uit de oven
Dit gerecht is echt ideaal. Naast dat iedereen het heerlijk vindt doet de oven namelijk het meeste werk! Heb je een grote ovenschaal, dan kan dit recept eenvoudig verdubbelen voor als je veel eters verwacht. Terwijl jij bezig bent met het vermaken van de gasten, staat het vlees heerlijk te garen in de keuken. En het hoeft maar 20 minuutjes in de oven.
Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.9/5
( 51 keer gestemd )

Ingrediënten

550 gr varkenshaas (2 stuks)
250 gr champignons
150 gr katenspek
1 sjalot of ui
1 bosje lente-ui
2 tenen knoflook
3 tl scherpe mosterd
Verse tijm

Zo maak je het

  • Haal het vlees minstens 30 minuten van te voren uit de koeling.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bestrooi het vlees riant met peper en zout en schroei rondom dicht en bruin in circa 4 minuten in een flinke klont boter. Haal het vlees uit de pan en zet even weg.
  • Bak in het achtergebleven braadvet 1 fijngesneden sjalotje en 2 tenen knoflook enkele minuten aan. Voeg vervolgens 250 gr gesneden champignons toe en bak rondom in 5-7 minuten bruin op middelhoog vuur.
  • Verdeel de katenspek op een snijplank en plaats daar het varkenshaasje op. Bestrijk elk varkenshaasje rondom riant met grove mosterd. Voeg ook wat blaadjes verse tijm toe. Vouw het spek om het varkenshaasje.
  • Leg in een ovenschaal en verdeel de champignons eveneens in de schaal. Plaats 20 minuten in de oven.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes en verdeel over het geheel zodra deze uit de oven komt.

Varkenshaas uit de oven recept Varkenshaas met champignons Varkenshaas uit de oven mosterd Varkenshaas omwikkeld met spek Varkenshaas met spek uit de oven Varkenshaas met spekHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

6 reacties

Gerald 22 juni 2019 - 17:18

Erg lekker, volgende keer wat meer champignons (we gebruikten grotchampignons) en wat korter in de oven. De varkenshaas was nu een klein tikkie droog.

Reply
SmaakMenutie 25 juni 2019 - 12:24

Fijn dat het in de smaak viel! Afhankelijk van de dikte van het vlees of het wellicht wat langer of korter in de oven moet

Reply
Eugenie Bergmans 20 december 2019 - 08:53

Was erg lekker! Ik merkte alleen dat er heel veel vocht in de ovenschaal zat toen het gerecht klaar was. Heb ik iets verkeerd gedaan?

Reply
SmaakMenutie 22 december 2019 - 11:28

Hoi Eugenie, fijn dat het in de smaak viel! Wellicht waren de champignons niet voldoende doorbakken?

Reply
Hilde 24 december 2019 - 14:16

Kan ik dit recept, tot dat het in de oven gaat, een dag van te voren klaarmaken? En de volgende dag in de oven zetten?

Reply
SmaakMenutie 26 december 2019 - 13:19

Hi Hilde, ja hoor dat kan! Goed afdekken en zorgen dat het spek om het varkenshaasje blijft zitten (eventueel met een prikker erin). Eet smakelijk alvast!

Reply