Cottage pie
Denk jij bij shepherd’s pie aan heel veel werk? Mis! De voorbereiding is 20 minuten werk en daarna schuif je hem nog 20 minuten de oven in. Yep, zo simpel is het. Deze ovenschotel bestaat uit rundergehakt (of lamsgehakt) met aardappelpuree en als topping Parmezaanse kaas voor een crispy korstje. Officieel wordt de versie met rundergehakt cottage pie genoemd (als armeluis voedsel voor de vroegere cottagebewoners) en die met lamsvlees shepherd’s pie. En het leuke is dat het tegenwoordig terug is te vinden op praktisch elke menukaart van de Engelse pub.
13 reacties
Ik gebruik toch liever een verse aardappel zeker als je stampt. En 1 klein blikje tomatenpuree is hier 35 gram, maar ik gebruik tegenwoordig de tube ideaal in gebruik. Maar ik ga het zeker ’n keer maken, ik ben wel van de ovenschotels. Succes verder met jullie recepten. Gr. Els
Hi Els, verse aardappels zijn inderdaad het allerlekkerste! Maar een geschild en al zakje is makkelijk en wat ons betreft ook prima. Bedankt voor de tip van de tomatenpuree, gaan we ook een keer proberen! Veel kookplezier 🙂
jaren geleden gegeten in een engelse pub en ik mis hier de doperwtjes……..
Wij zijn niet zo van de doperwtjes, maar voeg vooral toe wat je lekker vindt Cora! 🙂
Ontzettend lekker!!
Leuk om te horen Trudie! 🙂
Mmmmmmmmmmm, lekker, volgende week maken. Ik heb verse rozemarijn, hoeveel ervan gebruiken.
Groet Henny
Leuk Henny! Gebruik dan 2 el verse rozemarijn (gedroogd is veel geconcentreerder van smaak). Geniet ervan!
Hartelijke dank voor de reactie.
Gr Henny
Wauw wat was dit lekker, komt zeker vaker bij ons op tafel. Samen zitten smullen.
Bedankt weer voor het delen van dit mooie en heerlijke recept. TOP.
Groet Henny
Wauw, wederom een heerlijk gerecht van jullie site die hier vaker op tafel komt. Dank jullie wel heren.
Dit heerlijke recept eten wij vanavond weer, mmmmmmmmmmm smullen.
Groet Henny
Wat een heerlijke makkelijke ovenschotel😋, had alles in huis en dan zo lekker eten, geweldig! Gaan we vaker maken, dank 🙏