Moeders recept
Sommige dingen maak ik eigenlijk vrijwel nooit. Waarom niet? Omdat ze gewoon nooit zo smaken als vroeger thuis. Wees eerlijk, je favoriete maaltijd smaakt altijd lekkerder als je moeder het maakt. Maar goed, dat maakt het natuurlijk ook zo leuk om te koken; iedereen heeft zijn eigen ‘authentieke’ recept. Frikadel pan is ook zo’n favoriet van mij. Een echt Hollands Indisch recept. Heel makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes bij iedereen. Eet het met een lekkere frisse groente zoals ketoprak of petjil of, zoals wij het altijd aten, lekker met kimlo. Witte rijst erbij en klaar!
16 reacties
Wat leuk zeg mijn moeder gebruikte ook altijd leverpastei vroeger. Ik heb deze nagemaakt en het smaakte precies naar vroeger. ik had het al lang niet meer gegeten, bedankt voor het recept. m.vr.gr. Marja
Hoi Marja, nou wat ontzettend leuk om te horen dat wij niet de enige waren die leverpastei gebruikten 🙂 Het blijft een heerlijk gerecht en maken het nog geregeld. Graag gedaan! Groet, Erik- SmaakMenutie
Hej! Wat eten jullie bij dit gerecht? Bijvoorveeld aardappels of rijst en groentes? Eten jullie het warm of koud? Mvg, Esmee
Hoi Esmee, eet het met een lekkere frisse groente zoals ketoprak of petjil of, zoals wij het altijd aten, lekker met kimlo. Allen zijn op de website terug te vinden 🙂 Wij adviseren er witte rijst bij te serveren. En frikadel is warm het allerlekkerst! Eet smakelijk alvast! Groet, Erik- SmaakMenutie
Hoi Erik, dit vindt ik leuk. Zo maak ik hem ook al jaren (heb ook indische roots). Maar als je er een uitje en wat knoflook erbij doe dan is hij koud ook erg lekker, tussen een volkoren boterham zo uit het vuistje, smullen.
Groet Nico
Hoi Nico, nou wat leuk om te horen! En klinkt heerlijk tussen een boterham, goed idee! Groet, Erik- SmaakMenutie
wat voor een gewoon sausje kan j er bijnemen (b. chilisaus of loempiasaus maar gewoon bekende sausen
Hoi Elly, je kan erbij eten wat jezelf lekker vindt! Dus inderdaad chilisaus of sambal bijvoorbeeld. Eet smakelijk!
Wat leuk!
Dit recept heb ik leren maken met een blikje corned beef en ipv aardappelen een beetje paneermeel en een ei.
Binnenkort wil ik deze variant ook uitproberen.
Overigens, complimenten voor de site! Ziet er geweldig uit (en vooral lekker…)
Hoi Sylvia, ja frikadel pan heeft vele varianten 😉 Die met corned beef lijkt me ook lekker. Thanks voor het compliment, leuk om te horen :)!
Heerlijk ?, komt dicht in de beurt welke wij in de familie maken. Wij aten het vroeger als jonge kinderen als bijgerecht bij rijst en soep. Nu serveer ik het als mijn kinderen ziek zijn ?.
Leuk dat het bijna hetzelfde recept is Sam! Jij geeft het weer door aan jouw kids en maken op deze manier ook weer herinneringen, mooi! 🙂
Leuk recept ga ik eens voor mijn klanten maken! Nu leggen jullie hem in een groet schaal, zou het ook in cake vorm oid kunnen of is dat ivm het verlies aan vocht niet aan te raden?
Kan prima in cakevorm hoor Karin! Hopelijk genieten de klanten ervan 🙂
Hoi Tim en Erik, eerst een geweldig groot compliment voor de site en jullie heerlijke gerechten. Een feestje 🥳 Ik ben een groot fan en mijn familie inmiddels ook, zij nuttigen tenslotte wat ik op tafel zet. Nu vraag ik me af of je frikadel pan na bereiding ook kan/mag invriezen? Zie jullie reactie graag tegemoet.
Wat leuk om te horen Mieke, bedankt voor het mooie compliment! Fijn dat jullie zo van onze recepten genieten. Frikadel pan kan je prima invriezen, laat het rustig ontdooien en opwarmen kan in de magnetron. Geniet ervan!