Simpel maar smaakvol
Op dagen dat we snel iets op tafel willen zetten en zin hebben in iets simpels maar smaakvol, is deze spaghetti met olijventapenade en gegrilde paprika onze redder in nood.
Binnen een half uur kunnen we aan tafel met een heerlijke bord pasta. Lekker vol en rijk van smaak dat het haast voelt alsof we uren in de keuken hebben gestaan. De combinatie van olijventapenade, zoete paprika en zoute pancetta doet het sowieso altijd goed. En met een handje Parmezaanse kaas maken we het geheel af.
Olijventapenade
Olijventapenade is een kleine smaakbom. Of je nu kiest voor groene of zwarte olijven (of een combinatie), die krachtige smaak geeft net dat beetje extra op je bord. Bovendien zit tapenade boordevol gezonde vetten die goed zijn voor hart en bloedvaten.
We kopen vaak gewoon een goed potje in de winkel, maar maken het ook graag zelf met olijven, ansjovis, knoflook, olijfolie en wat citroensap. Even in de hakmolen en klaar. Het voordeel van zelf maken? We bepalen zelf hoe grof of smeuïg we ‘m willen.
Gegrilde paprika
Gegrilde paprika is nog zo’n smaakversterker in dit gerecht. Door het grillen karamelliseert de paprika licht en krijgt hij een zachtere, zoetere smaak. We gebruiken vaak de kant-en-klare geroosterde paprika’s uit een pot; die zijn handig, snel én verrassend goed van smaak.
Ze zorgen bovendien voor kleur en textuur in de pasta. Even in stukjes snijden en toevoegen aan de saus. Het maakt het gerecht net even wat spannender.
Alles samen in één pan
Na het maken van de saus en het koken van de spaghetti mengen we alles in één pan. De olijventapenade vormt samen met de kookroom, witte wijn en de gesmolten Parmezaan een simpele maar smaakvolle saus. We voegen nog wat extra olijven toe voor een extra bite.
En dan… opscheppen, serveren met een frisse salade en een extra snuf Parmezaan erover. Dit is comfortfood op z’n best. Super eenvoudig, snel en vol smaken die in balans zijn. Een doordeweekse klassieker waar we elke keer weer blij van worden.