Spicy!
Houd je van pittig? Dan is dit echt een gerecht voor jou! Dit Indische gerecht bestaat uit gebakken (goreng) eitjes in een heerlijke pittige saus. Je kan ‘m zo scherp maken als je zelf wil. Als wij bij de toko dit gerecht bestelden, dan is het vaak nog veel pittiger, maar dat komt doordat de eitjes al een langere tijd in de saus liggen en daardoor goed ingetrokken is. Persoonlijk moet ik dan wel even een slok water nemen om de pittigheid te blussen 😛 Serveer de eitjes als onderdeel van je rijsttafel. Reken op minimaal één eitje per persoon!
54 reacties
Net gemaakt voor morgen, kan het lekker intrekken. De saus is alvast heerlijk, heb er 4 flinke theelepels sambal ingedaan….
Bedankt weer voor het recept! Groetjes, Patty
Heerlijk Patty! Goed dat je het een nachtje laat intrekken. Wordt het nog pittiger! Geniet ervan 🙂 Groetjes, Tim
Ik heb het net gemaakt en de vuurdoop straks met de barbecue. Mijn saus werd inderdaad ook minder rood maar snap nu waar dat van komt. Ook heb ik er nog gedroogde uitjes door gedaan, omdat ik daar dol op ben 🙂
Bedankt voor het heerlijke recept mannen 👌🏽
Eieren gemaakt .. zo makkelijk en smaakvol .. heerlijk… bedankt voor het recept
Leuk om te horen Fred, fijn dat ze in de smaak vielen. Bedankt voor het compliment!
Pasen, dus ei.
Heerlijk, wel wat uitgebreid met boontjes en tomatenblokjes en toch ook een beetje verse gember.
Maar zelfs een compliment gekregen van een Indonesische.
Goed idee Steven om ze met Pasen te maken. En fijn dat het in de smaak viel van een kenner! 🙂
Ik heb de eieren gisteren gemaakt. De smaak was geweldig, alleen was mijn saus toch niet zo rood als bij jullie op de foto. Door de kokosmelk was hij bleker. Hoe krijgen jullie hem zo mooi rood?
En… hoelang kan ik de eieren bewaren in de koelkast?
Alvast bedankt!
Hoi Annemiek,
Dan zou ik het gewoon nog langer laten sudderen op een heel laag vuurtje. Dat kan zelfs uren ;). Dan wordt de saus alleen maar roder en roder en trekt de smaak er nog beter in. Overigens ligt het soms ook aan de sambal… maar denk dat wat langer in laten trekken er wel voor zorgt dat de saus mooi rood wordt! Je kan de eitjes een dag of 2 (max. 3 denk ik) bewaren in de koeling.
Succes!
Die fotos zijn van voordat je de kokosmelk toevoegd
Nee hoor Jacob! De foto’s zijn echt het eindresultaat 🙂
Want, je was erbij Jacob?
Bedankt voor de reactie! Welke sambal gebruiken jullie? Ik heb sambal van Conimex gebruikt.
Wij gebruiken sambal oelek van Koningsvogel maar die van Conimex is ook prima voor dit gerecht.
Ik gebruik ook de sambal van koningsvogel, maar dan de sambal trassi, heerlijk
Lekker zeg!
De eieren van de week gemaakt, wij vonden ze heerlijk.
En wat een makkie om te maken.
Dit gerecht komt vaker op tafel.
Jullie site ziet er geweldig uit, en makkelijk in gebruik.
Bedankt voor het delen.
Leuk om te horen Joyce, fijn dat de eieren in de smaak vielen. En bedankt voor het compliment! 🙂
Was geslaagd! Volgende keer alleen geen dikke kokosmelk gebruiken? al was het voor de smaak zelf geen nadeel.
Bedankt weer mannen?
Fijn Sanneke! Leuk om te horen 🙂
hallo Erik en Tim, dank voor het leuke makkelijke en lekkere recept. ik heb het net gemaakt. het ziet er mooi uit en we gaan het morgen bij een vriendin brengen (op 2 meter afstand) en mee opeten, met nog 2 andere Indische gerechten erbij.
Graag gedaan Fransje! Leuk dat je het gezellig samen gaat eten 🙂
Hallo Tim en Erik
Gisteren gemaakt , vandaag proeven
De saus is in iedergeval lekker pittig?
Haha de saus heeft er dan goed in kunnen trekken! Leuk dat je het recept gemaakt hebt, geniet ervan! 🙂
Dit was zooo lekker. Had de de dag ervoor de superlekkere Rendang gemaakt met sambalboontjes. De dag erna deze eieren met de overgebleven rendang.
Moet zeggen dat ik al weken vooral recepten van smaakmenutie kook haha.
Haha dat vinden we heel leuk om te horen Monique! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂
Hoe kan jullie versie zo rood van kleur zijn? De witte kleur van kokosmelk overheerst nog ook na 2 eetlepels sambal. Verder heb ik een enigszins bittere smaak. Heb het geprobeerd wat te maskeren met extra palmsuiker maar de bittere smaak blijft. Tips zijn welkom.
Hoi Jac, de bittere smaak kan ik niet herleiden. Geen van de ingrediënten zou dit kunnen veroorzaken lijkt mij. Voor wat betreft de kleur zou je de eitjes wellicht wat langer kunnen laten pruttelen. Ook wil het nog wel eens verschillen qua merk sambal
De volgende dag was de bittere smaak aanmerkelijk minder en hebben we heerlijk gegeten. Voor herhaling vatbaar dus !
Goed om te horen Jac! 🙂
Rudy
Heerlijk geworden! Had alleen geen Gulu Djawa in huis en heb een beetje honing gebruikt….
Honing kan ook prima! Fijn dat ze in de smaak vielen 🙂
Hmmm, mijn saus is ook wat bitter. Heb er extra suiker in gedaan en een aardappel laat ik nu meekoken. Hopeljk trekt bittere smaak weg🤔
Geen idee hoe het bitter kan worden Lor! Werd het minder nadat je er extra suiker (gulu djawa) in had gedaan?
Moet hier verse laos worden gebruikt of laos poeder? En wat voor trassie gebruiken jullie? Zo’n droog blok (oedang?) of uit zo’n potje van Faja Lobi of trassiepoeder?
Wij gebruiken laospoeder Jelle! Verder gebruiken we trassi uit een potje van Faja Lobi inderdaad. Geniet ervan!
Ik las in de voorgaande reacties over een bittere smaak.
Waarschijnlijk de ui en knoflook te hard gebakken.
Gebakken knoflook die bruin wordt is heeel bitter
Ik ga vanavond dit gerecht maken voor morgen.
Hart. Groet Joke
Dat zou inderdaad goed de oorzaak kunnen zijn Joke! Leuk dat je het recept gemaakt hebt, ik hoop dat je ervan genoten hebt 🙂
Goedenmiddag
Kan ik dit gerecht ook een dag van te voren maken?
of wel de saus dan pas de volgende dag de eieren erbij doen.
Ik doe het dan in de slowcooker opwarmen tot het uitserveren.
bedankt vast, fijne dag
Ja hoor dat kan! Ik zou het gewoon helemaal maken, dan kan de saus lekker in de eieren trekken. En dan de volgende dag opwarmen en eventueel een beetje vocht toevoegen 🙂
Mijn schoonmoeder maakte vroeger een hele rijsttafel toen ze nog leefde zeker 40 jaar geleden. Nu gebruik ik jullie Indische recepten heerlijk, kunnen jullie ook tips geven welke gerechten lekker bij elkaar smaken. Ik maak nu grote porties
en vries ze in kleinere porties in zo zou ik dan ook een hele rijsttafel kunnen maken. Ik doe nu maar wat maar dat is ook al heerlijk. Alvast bedankt.
Wat leuk Lizette, je bofte maar met zo’n schoonmoeder 🙂 Leuk dat je nu met onze recepten kookt! In principe kunnen heel veel Indische gerechten gecombineerd worden, meestal zetten we een suggestie in het intro. Houdt het in elk geval op een vlees- en groentegerecht, gecombineerd met bijvoorbeeld deze eitjes en uiteraard rijst en vergeet de atjar niet!
Hoi,
Is het een bewuste keuze om sambal oelek te gebruiken? Ik ben namelijk verslingerd aan sambal brandal!
Nee hoor Ben! Sambal oelek gebruik je voornamelijk bij de bereiding van gerechten. Maar sambal brandal mag ook 🙂
Hoi Erik en Tim,
Een erg lekker gerecht.
Is dit gerecht ook te maken zonder dat je de eieren bakt?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jullie antwoord.
Groetjes,
Manolito
Hoi Manolito, leuk om te horen! Je hoeft ze niet per sé te bakken hoor, maar ze worden er wat steviger van 🙂
Hoi Erik,
Super recept! Wij hebben met z’n tweeën 6 eieren weggewerkt :). Bij mij echter ook meer bruin dan rood. Welk merk sambal gebruiken jullie? Of zou ik het ook iets roder kunnen laten worden met een beetje tomatenpuree of anders paprikapoeder? Groetjes Aafke
Dankjewel voor het compliment Aafke, leuk! Wij gebruiken sambal oelek van Koningsvogel of van Spice It. Tomatenpuree maakt de smaak zachter, dus daar zou ik niet voor kiezen. Hoe langer je ze op zet, hoe roder de saus wordt. Het belangrijkste is de smaak 🙂
Ik heb dit al een paar keer gemaakt, en afhankelijk van welke pepers en sambal ik in huis heb, smaakt het elke keer anders. Bij de heetste versie die ik gemaakt heb, heb ik vesuviussambal toegevoegd. Ik snijd de eieren na het bakken doormidden, zodat het eigeel de boemboe goed kan absorberen. Echt een heerlijk gerecht, dat ik vandaag weer ga maken. Ik ga hiervoor Siberian House-pepers gebruiken, die ik nog niet eerder heb gegeten. Ben heel benieuwd naar het resultaat!
Ik ben er mee bezig nu zo op de vroege morgen. Alleen dan met 2 grote rode pepers en waarschijnlijk 1 a 2 eetlepels sambal.
Verder ga ik van jullie recepten nog de Daging smoor, Ajam pedis, Sajoer lodeh, Beef Sjanghai, Pad thai, Telor ketjap, Urap urap en de Nasi goreng maken voor morgen. Kunnen de smaken er allemaal nog een nachtje intrekken.
Groeten en fijne Pasen vanuit het mooie Brabant.
Alweer heerlijk gegeten, deze keer van het eierrecept.
Voor morgen staan de gehaktballetjes in tomatensaus op het programma, dat wil ik combineren met pasta en een salade.
Fijne avond, dank voor de recepten en een vriendelijke groet,
Loes
Aangezien ik 11 hebben heb…altijd op zoek naar lekkere recepten met eitjes…dus dit gerecht komt vanavond op tafel..ook het weer ervoor 30 graden .
Moet natuurlijk Hennen zijn!
Ik lees in reacties over bittere saus. Dat komt waarschijnlijk door het pureren/blenden van uien. Die worden erg bitter door pureren. Oplossing is deze niet te pureren en in hele kleine stukjes te snijden en dan bij de puree doen of door de uien eerst kort te koken en dan te pureren.