Rund op z’n Bourgondisch
Vandaag bereiden we een authentiek Frans stoofgerecht: boeuf bourguignon (ook wel boeuf à la bourguignonne), oftewel ‘rundvlees op z’n Bourgondisch’. Het vlees wordt langzaam gestoofd in een heerlijke fles Bourgogne rode wijn. Daarbij voegen we onder andere champignons, sjalotten en spekjes toe. Qua ingrediënten lijkt bœuf bourguignon wel wat op coq au vin, waarbij kip in rode wijn wordt gestoofd. Het resultaat is simpelweg verrukkelijk en verrassend makkelijk te maken. Het enige dat je nodig hebt, is tijd – je moet het gerecht minstens 3 uur laten stoven – en hoe langer het kookt, hoe beter de smaken zich ontwikkelen. Dus ideaal om te maken wanneer je toch thuis bent en wat geduld hebt.
55 reacties
Hoi ,ik wil deze boeuf bourguignon maken met kerst maar dan voor 8 a 9 pers,is het dan verstandig om alles dubbel te nemen qua ingrediënten en hoe zit dat met de hoeveelheid wijn?
Leuk! Ik zou in dit geval dan 2 pannen maken, dan komen de smaken het best tot z’n recht in verhouding tot de hoeveelheden. Geniet ervan!
Ik heb geen instagram of facebook jullie stoofgerechten zijn zalig bedankt