Schnitzel Wiener Art
Na al eens de kipschnitzel en het broodje kipschnitzel met coleslaw (aanrader!) gemaakt te hebben, is het de beurt aan de varkensschnitzel. En precies zoals je ‘m ook in Oostenrijk (en Duitsland) eet. Het krokante laagje moet net een beetje los komen van het vlees, dan is-ie perfect! De varkensschnitzel wordt ook wel Schnitzel Wiener Art genoemd, om aan te geven dat het niet een Wienerschnitzel (kalfsvlees) is, maar een variant. In Oostenrijk en Duitsland is het zelfs verplicht om de variant met varkensvlees zo te noemen. Serveer er lekker een schijfje citroen bij en uiteraard wat frietjes!
4 reacties
Goedeavond beste koks.
Ik heb al meerdere recepten van jullie gemaakt en ze zijn zalig maar heb nu toch even een vraag.
Waar is dat plakje citroen voor op de schnitzel?
Eten kun je die niet lijkt mij maar zie het wel vaker bij sommige gerechten.
Bijvoorbeeld bij vis maar weet nooit wat ik ermee moet.
Ik hoor graag het antwoord.
Vriendelijke groet van Martin.
Leuk dat je al meerdere recepten van ons hebt gemaakt en dat ze in de smaak vielen Martin! Citroentje kan je uitknijpen, lekker fris vaak bij vis 🙂
Als je in plaats van ei licht opgeklopte slagroom gebruikt heb je een heerlijke roomschnitzel.
Zo maak ik mijn schnitzels ook altijd, bij het eitje doe ik een scheutje room, als ik het echt super lekker wil, frituur ik de schnitzels. Door het paneren worden de schnitzels behoorlijk groot. Mijn schoonzoon noemt ze daarom: schnitzels als deurmatten.