Kruidig
Onlangs maakten we al het scherpere groene broertje van dit Thaise currygerecht. En vandaag gaan we voor de gele variant. Een kruidige curry gebaseerd op kokosmelk met rode rode peper en veel specerijen als kurkuma, laos en kardemom. Daarnaast voegen we kip en lekker wat groenten toe als sperziebonen en paprika. Of kies bijvoorbeeld voor courgette, peultjes of paksoi. Zolang het maar harde groenten zijn. Uiteraard kan je als je voor gemak kiest gele curry pasta kant-en-klaar in de winkel kopen maar vers is natuurlijk het lekkerst. Deze curry pasta maak je namelijk in een handomdraai. Bovendien zijn er geen onnodige ingrediënten of e-nummers toegevoegd. Serveer met witte rijst, rijstnoedels of kies voor naan(brood)!
17 reacties
Kan dit ook met garnalen?
Jazeker! 🙂
Kerriepoeder, welke…?zoveel soorten met heel verschillende smaken
Gewone milde kerriepoeder!
Vandaag deze gele curry gemaakt het was heerlijk!! Tis wel een pittige hap maar scheelt weer veel in stookkosten want hier krijg je het wel lekker warm van haha maar je kan natuurlijk met de rode peper meer of minderen afhankelijk van je smaak maar voor mij wastie prima!
Ik heb het gerecht gemaakt. Heb er nog een winterwortel aan toegevoegd, Deze samen met de sperziebonen gekookt. Was een lekkere toevoeging aan dit heerlijke recept
Hoe pas ik dit recept aan voor 4 personen? Misschien een idee om een schaal in te stellen voor meer of minder personen?
Van alle groenten, kipfilet en kokosmelk net wat meer zodat je aan de 4 personen komt, en de kruiden een snufje van alles meer. Dat moet je goed zitten 🙂
En de rode curry met biefstuk?
Staat zéker op ons lijstje! 🙂
Mogen het ook gedroogde limoenblaadjes zijn?
Zeker! 🙂
Ik heb eerst het recept gevonden van de gele currypasta. Maar dacht toen hoe ga ik dit in een recept toevoegen nadat ik klaar was met maken.
Bij dat recept stond hier kan je ongeveer 3 keer voor 4 personen van eten.
Maar zoals ik het nu begrijp moet je het in het geheel toevoegen?
Klopt, in zijn geheel toevoegen! Wij hebben overigens niet gezegd dat je er 3 keer van kan eten 🙂
Hoi Hoi,
Ik heb een vraagje over de hoeveelheden die jullie gebruiken. De ene sjalot is de andere niet, hoe weet ik of ik juist meer of minder nodig heb? 🤔 En gebruiken jullie de officiële thee/eetlepel of die van jullie bestek, want daar zit ook nogal een verschil in. Ik gebruik de “echte” maten en (ik heb het niet gewogen) ik leek wel meer dan 120g pasta te hebben (de verhoudingen zullen wel oké zijn). De smaak is (zoals gewoonlijk bij jullie recepten) weer fantastisch. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik jullie gevonden heb. 🙏🏼 Ik kan niet wachten op jullie boek…
Hoi Puck, de hoeveelheden die wij gebruiken zijn meer richtlijnen dan officiële maatvoeringen. Een beetje meer of minder van het een of ander is heus niet zo erg, kook met gevoel! Mocht het echt heel specifiek zijn, dan zetten we dat erbij of we noemen een gewicht zodat het afgemeten kan worden. Zolang de smaak maar goed is. Leuk dat onze recepten in de smaak vallen 🙂
Leuk om te maken en het was heerlijk!! 😋