5,K
Oer-Hollands
Het is weer tijd voor een oer-Hollandse stamppot. Ditmaal maken we een goedgevulde rode kool stamppot met stukjes appel en een bal gehakt. Deze kan je overigens ook prima vervangen door rookworst, spekjes of draadjesvlees. Of kies voor een oud-Hollands stoofgerecht als hachee. Daarnaast zet je hem in no-time op tafel, dus ideaal voor een koude doordeweekse avond. Aan de slag!
5 reacties
Hallo Heren,
Als ik wel eens lui wil zijn zou ik graag voorgekookte kruimige aardappels willen koken, maar ook naar veel gegoogle heb ik ze niet kunnen vinden. Waar kun je die krijgen?
Hoi Michiel, praktisch alle voorverpakte aardappelen in het koelschap zijn voorgekookt. Je dient ze alleen zelf nog even ‘af te koken’ 🙂
Is 25 minuten rode kool koken echt genoeg? In mijn herinnering moest het wel 45 minuten koken!
Daarom moet je zorgen dat de rode kool heel fijn gesneden is, anders moet het inderdaad langer 🙂
Ik heb het pas gemaakt en het was super lekker! Ik heb alleen het zout weg moeten laten en ipv gewone gehaktballen heb ik ze uit de jus gemaakt, heb je meteen jus voor de stamppot! En om de paarse kleur te behouden had ik er citroensap bij gedaan.Ga het snel nog eens maken.