Home Borrelhapjes en sausjes 4x bruschetta

4x bruschetta

door SmaakMenutie

Op kolen roosteren

Bruschetta, wat van het Latijnse bruscare is afgeleid, betekent ‘op kolen roosteren’ en vindt zijn oorsprong in midden Italië. Het leuke aan dit gerecht is dat het geroosterde of gegrilde sneetje brood wordt ingesmeerd met knoflook en olijfolie en belegd kan worden met eigenlijk alles wat je lekker vindt! Tomaatjes, walnoten, geitenkaas etc etc. Er zijn vele variaties mogelijk en het geheel ziet er ook nog eens heel kleurrijk uit. Het doet mij denken aan een zomer in Florence tien jaar geleden toen ik daar een cursus Italiaans volgde voor mijn studie. Gezellig met moeder en zus op mijn patio onder het genot van bruschetta en een vino. Ideaal als tussendoortje of als voorafje. In dit recept hebben wij gekozen voor 4 verschillende bruschetta’s. Maar varieer gerust met andere ingrediënten mocht je iets niet lekker vinden. Eigenlijk is het nooit echt fout 😉 Buon appetito!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Italiaanse bruschetta maken

4x bruschetta

Bruschetta, wat van het Latijnse bruscare is afgeleid, betekent 'op kolen roosteren' en vindt zijn oorsprong in midden Italië. Het leuke aan dit gerecht is dat... Borrelhapjes en sausjes 4x bruschetta European Print dit recept
Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 4 keer gestemd )

Ingrediënten

Voor ca 12 bruschetta's:

1 vers stokbrood
100 gr Serranoham
100 gr geitenkaas
100 gr ricotta
1/2 rode ui
1 teen knoflook
Honing
Rode en gele cherrytomaatjes
Paar aardbeien
Handje walnoten
Paar basilicumblaadjes
Balsamico crème

Zo maak je het

  • Snijd de stokbrood schuin in gelijke stukken. Bestrijk met een beetje olijfolie en wrijf in met een stukje knoflook. Rooster even kort in de oven (200 graden) tot ze goudgeel verkleuren. Maximaal 5 minuutjes.
  • Doe in een ovenschaal de gele en rode tomaatjes samen met een half gesnipperd rood uitje. Besprenkel met wat olijfolie en zet 10 minuutjes op 200 graden in de oven.

Nu kan het variëren beginnen. Wij maakten deze varianten:

  1. Beleg een stokbroodje met geitenkaas, besprenkel met wat honing en fijngehakte walnoten en maak af met een plakje Serranoham en een aardbeitje. Eventueel nog wat balsamico crème.
  2. Beleg een stokbroodje met ricotta kaas, een geroosterd tomaatje, fijngesneden rode ui en een plakje Serranoham.
  3. Beleg een stokbroodje met ricotta kaas, 3 cherry tomaatjes (geel en rood), wat fijngesneden basilicum en een beetje rode ui.
  4. Beleg een stokbroodje riant met geitenkaas, honing, walnootstukjes en besprenkel met wat balsamico crème.

Je kan overigens ook een laagje zelfgemaakte pesto gebruiken als basis met bijvoorbeeld Serranoham, salami, mozzarella, mortadella of wat je dan ook maar lekker lijkt. Vooral experimenteren!

Recept bruschetta maken