Home Weekmenu WEEKMENU #49

WEEKMENU #49

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Belgisch stoofvlees

Echt Belgisch stoofvlees

Heerlijk, het is winter dus we kunnen weer stoofvlees maken! Wij maken de Belgische variant, dus gebruiken we een flesje donker bier en boterhammen met mosterd om het geheel aan te dikken. En uiteraard kan het blaadje laurier en takje tijm niet ontbreken. Heb je de tijd? Laat het dan extra lang stoven, want dat komt…


Penne all'Arrabbiata

Gepeperd lekker! Penne all’arrabbiatia

Vandaag een gepeperd gerecht: Penne all’arrabbiata. Je begrijpt het al, deze pasta dankt zijn naam aan de pepertjes die in de saus zijn verwerkt. ‘Arrabbiata’ betekent in het Italiaans ook zo iets als boos of kwaad. Een boze pasta dus. Overigens is onze variant vrij mild, dus wees gerust dit kan kan je makkelijk eten 😉


Ajam ketjap pedis

Ajam ketjap pedis (pittige kip in ketjap)

Onze ajam ketjap uit de oven en onze Indische kipkluifjes zijn steevast recepten die in de top-10 staan van onze bezoekers. Daarom werd het nu wel tijd voor een wat meer ‘pedis’ versie. Oftewel een spicy variant. Die van ons is overigens niet mega spicy. Als je dat wil dan voeg je gewoon een extra lombok toe of een schep…


Fish taco's met limoensaus

Fish taco’s met limoensaus

Taco’s, verse vis, heerlijke salsa en frisse limoensaus. En dat allemaal in één hap. Deze fish taco’s zijn echt geweldig! We aten ze in San Diego: de stad waar de fish taco vandaan komt. En aangezien de Mexicaanse grens maar 20 kilometer van San Diego verwijderd is, is het dus niet gek dat dit Mexicaanse streetfood…


Be celeng base manis (gestoofd vlees in ketjap)

Inmiddels hebben we al tal van echte Indische (gestoofde) vleesgerechten gemaakt. Maar dit is toch ook wel echt een toppertje. En súper makkelijk. De voorbereiding is maximaal een kwartiertje werk en daarna laat je het gewoon lekker sudderen. Eet het met witte rijst en een lekker groentegerecht en/of atjar ketimoen.