Home Weekmenu WEEKMENU #32

WEEKMENU #32

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Pasta met gerookte zalm

Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Weinig tijd vandaag? Deze pasta zet je in 20 minuten op tafel! En lekker dat-ie is 😉 Tegenwoordig verkopen de meeste supermarkten bakjes met gesneden blokjes gerookte zalm. Ideaal voor een door-de-weekse maaltijd als deze.


Zalmpakketje teriyaki met asperges en aardappeltjes

Zalmpakketje teriyaki met asperges en aardappeltjes

Ons zalmpakketje met teriyakisaus is op Pinterest al duizenden (!) keren opgeslagen. En omdat we vaak de vraag kregen waar deze zalm goed mee is te combineren, hebben we het nog veel makkelijker gemaakt. Namelijk een zalmpakketje teriyaki met asperges en gebakken aardappeltjes. Wow! Zo lekker dit. En weet…


Kip pilav

Kip pilav met perzik

Toegegeven, dit gerecht heet weliswaar kip pilav. Maar er is eigenlijk weinig ‘pilavs’ aan. Pilav (of pilaf) is namelijk een gerecht uit het Midden-Oosten, Perzië en India en is gefruite of gebakken rijst die in bouillon wordt gaar gesmoord. Zie het maar als een variant op de Italiaanse risotto. Waarom wij het dan toch…


Mexicaanse burrito met kip

Mexicaanse burrito met kip

Dit is zonder twijfel een van de lekkerste burrito’s die je ooit gemaakt hebt. De combinatie van de verschillende groenten met kip en kruiden is heerlijk. De twee sausjes die we erbij maken zijn simpel maar combineren perfect. Het is even wat snijwerk, maar dan krijg je wel een burrito die net zo smaakt als bij…


Vegetarische tjap tjoy

Chinese tjap tjoy (de échte!)

Het nadeel van tjap tjoy van de afhaalchinees is dat het vaak veel te ver doorgekookt is en drijft in (te) zoute saus. Daarom hierbij de échte tjap tjoy zoals ik hem leerde maken tijdens een Chinese kookworkshop. Lekkere knapperige groenten met een rijke smaak dankzij de gedroogde shiitake en de subtiele smaak van…