Home Weekmenu WEEKMENU #40

WEEKMENU #40

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Kip met champignons in romige dillesaus

Kip met champignons in romige dillesaus

Pasta, witte rijst, aardappeltjes… moeilijk kiezen hè. Maar niet met deze heerlijke kip met champignons in romige dillesaus. Daar smaakt namelijk alles bij! Ideaal te gebruiken als pastasaus maar minstens zo lekker met witte rijst. En zelfs met gebakken aardappeltjes is dit een perfecte combi. Mmmm!


Spaghetti bolognese

Snelle spaghetti Bolognese

De Italiaanse saus der sauzen, oftewel ‘ragù alla Bolognese’. In Italië staan ze voor dag en dauw op om de saus uren en uren te laten pruttelen. Superlekker natuurlijk, maar daar hebben wij vandaag geen tijd voor. Zie hier een minstens zo lekker alternatief. In een half uurtje klaar en vol met verse groenten. Bij zo’n…


Sambal goreng groenten

Sambal goreng groenten

Ben je ook zo gek op sambal goreng boontjes? Dan vind je deze sambal goreng groenten vast ook heerlijk. En yep, we maken vandaag lekker een makkelijke variant. Namelijk met een zakje kant-en-klare (oosterse) groenten van de supermarkt. Maar je kan natuurlijk ook zelf je groenten snijden. Up to you. Net als de…


Aziatische noedelsoep met kip

Aziatische noedelsoep met kip

Dit is echt een van de makkelijkste maaltijdsoepen om te maken. Waarschijnlijk heb je zelfs de helft van de ingrediënten standaard in huis of in de koelkast liggen. Zoals je misschien wel weet zijn wij gek op dit soort soepjes. We maakten eerder al een noedelsoep met kip en shiitake, deze soto soep en bijvoorbeeld bami


Ajam cabe kering

Ajam cabe kering (pittige stukjes kip)

Dit gerecht hoort eigenlijk heel spicy te zijn. Mijn oma gebruikte namelijk een hele berg rawits (gedroogde pepertjes) en daarnaast nog behoorlijk wat verse lomboks. Nou dan sta je in de fik kan ik je zeggen. Daarom hebben we er een ‘Nederlandse’ versie van gemaakt. Dus minder pepertjes en een klein beetje ketjap manis.