Home <30 minuten Kip met champignons in romige dillesaus

Kip met champignons in romige dillesaus

door SmaakMenutie

Overal lekker bij

Pasta, witte rijst, aardappeltjes… moeilijk kiezen hè. Maar niet met deze heerlijke kip met champignons in romige dillesaus. Daar smaakt namelijk alles bij! Ideaal te gebruiken als pastasaus maar minstens zo lekker met witte rijst. En zelfs met gebakken aardappeltjes is dit een perfecte combi. Mmmm!

Kip met champignons in romige dillesaus

Kip met champignons in romige dillesaus

Pasta, witte rijst, aardappeltjes... moeilijk kiezen hè. Maar niet met deze heerlijke kip met champignons in romige dillesaus. Daar smaakt namelijk alles bij! <30 minuten Kip met champignons in romige dillesaus, pasta, rijst, aardappeltjes Frans Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 22 keer gestemd )

Ingrediënten

350 g kip(dij)filet
250 g champignons
125 ml zure room
100 ml witte wijn
1 sjalot of ui
2 tenen knoflook
1/2 kipbouillonblokje
1 flinke el bloem
Handje verse dille

Zo maak je het

  • Snijd de kip(dij)filet in hapklare stukjes en bestrooi met zout en peper. Bak de kip rondom een minuut of 5 op middelhoog vuur in een scheutje olie.
  • Voeg nu 1 fijngesneden sjalot of ui en 2 fijngesneden tenen knoflook toe. Fruit 2 minuutjes mee met de kip.
  • Voeg vervolgens 250 gr in stukjes gesneden champignons toe. Bak de champignons ongeveer 7-8 minuten mee tot ze gebakken en bruin zijn. Blijf geregeld roeren.
  • Blus af met 100 ml witte wijn. Voeg ook 200 ml warm water toe en verkruimel een 1/2 kipbouillonblokje. Breng even tegen de kook aan en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg nu 125 ml zure room toe en een flinke hand fijngehakte dille.
  • Meng in een kommetje 1 flinke el bloem met 4 el (circa 50-60 ml) vocht uit de pan. Je zal zien dat het een papje wordt. Doe dit papje in de pan en roer goed door. Laat nog enkele minuten pruttelen tot het mooi gebonden is.
  • Serveer met rijst, pasta, (gebakken) aardappeltjes of waar je maar zin in hebt!

Kip met champignons recept Kip champignons rijst Kip champignons pastaHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

8 reacties

Dorien 4 februari 2019 - 14:11

Ik heb een vraagje over de kip in dillesaus. Jullie gebruiken zure room i.p.v. crème fraiche
Maar ik dacht dat zure room alleen in koude gerechten kan ?

Reply
SmaakMenutie 4 februari 2019 - 20:41

Hoi Dorien, je kan in principe zowel crème fraîche als zure room gebruiken! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Malou 10 februari 2019 - 07:37

Zou je de kip ook kunnen vervangen door witvis?

Reply
SmaakMenutie 10 februari 2019 - 15:46

Hoi Malou, wij denken het wel maar hebben het zelf niet eerder geprobeerd. Laat je ons weten of het in de smaak viel? 🙂 Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Betty 1 juni 2019 - 20:30

Zooooo, deze is lekker zeg!! we hebben hier gesmuld, natuurlijk iets meer witte wijn erbij, want wijn moet vloeien, maar alweer genoten van jullie recept!! Heerlijk, echt waar!

Reply
SmaakMenutie 4 juni 2019 - 19:37

Leuk om te horen Betty! En ja, same here voor wat betreft de wijn 😉

Reply
Angelique 22 juli 2019 - 15:35

ik ga ‘m vanavond maken! ik ben erg benieuwd.. 🙂

Reply
SmaakMenutie 25 juli 2019 - 12:43

Lekker Angelique! We hopen dat het in de smaak viel! 🙂

Reply