Home Weekmenu KERSTMENU #3

KERSTMENU #3

door SmaakMenutie

Om het voor jou nog makkelijker te maken hebben we in de weken voor kerst meerdere menu’s samengesteld. Dus, geen kerststress! Wij bedenken het voor je, je hoeft het alleen maar zelf te maken 😉 Hierbij onze derde menu-suggestie; met een amuse, een voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerecht en een dessert!

Mini caprese hapjes

Amuse

Mini caprese hapjes

Wil je indruk maken met een makkelijk hapje? Hier is er weer een! We hebben inmiddels al heel wat makkelijke (borrel)hapjes gemaakt en deze past daar prima tussen.


Steak tartare maken

Voorgerecht

Steak tartare

Een voorgerecht wat veelal wordt gemaakt tijdens de feestdagen is steak tartare. Maar ook op andere momenten is dit een heerlijk hapje om de avond mee te beginnen.


Vispakketje met wintergroenten

Hoofdgerecht

Vispakketje met wintergroenten

Met dit feestelijke vispakketje geef je iedereen een cadeautje aan tafel. We kiezen voor verse kabeljauwhaas met wintergroenten als winterpeen en knolselderij en gebruiken heerlijke kruiden, namelijk rozemarijn en tijm.


Aardappelgratin

Bijgerecht

Aardappelgratin

Deze heerlijke aardappel gratin (ook wel ‘gratin dauphinois’ genoemd) is echt onmisbaar bij het kerstdiner.


Vijgen met ricotta camembert en pistache

Nagerecht

Vijgen met ricotta, camembert en pistache

Dit ‘kaasplankje’ ziet er niet alleen geweldig uit, het smaakt ook héérlijk! Zorg dat je verse ingrediënten hebt, want dan komt de combinatie het allerbeste tot zijn recht.