Home Borrelhapjes en sausjes Barbecuesaus (maak ‘m voortaan zelf!)

Barbecuesaus (maak ‘m voortaan zelf!)

door SmaakMenutie

Zoet of liever pittig

Ook zo gek op barbecuesaus? En wist je dat barbecuesaus heel makkelijk is om zelf te maken? Je kan nu ook zelf bepalen hoe zoet of pittig je hem wil hebben. Gewoon meer suiker of meer cayennepeper toevoegen ­čśë As easy as that. Lekker voor bij de barbecue of bijvoorbeeld op je broodje pulled chicken!

Barbecuesaus maken

Barbecuesaus

Ook zo gek op barbecuesaus? En wist je dat barbecuesaus heel makkelijk is om zelf te maken? Je kan nu ook zelf bepalen hoe zoet of pittig je hem wil hebben. Gewoon meer... Borrelhapjes en sausjes Barbecuesaus, saus, bbq saus European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 10 keer gestemd )

Ingredi├źnten

Voor ongeveer 200 ml barbecuesaus:
1 ui
2 tenen knoflook
2 tl scherpe mosterd
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 el Worcestersaus
2 el (bruine) suiker
120 ml ketchup (ongeveer 8 el)
Sap van 1/2 citroen

Zo maak je het

  • Snijd 1 ui en 2 tenen knoflook fijn en fruit deze een paar minuutjes aan in een scheutje olijfolie.
  • Voeg 100 ml water, het sap van een halve citroen, 2 tl mosterd, 2 el (bruine) suiker, 1 tl paprikapoeder, 1 (kleine) tl cayennepeper, 1 el Worcestersaus, een goede snuf zout en 3 el ketchup toe.
  • Roer goed door elkaar en laat op laag vuur 3 tot 5 minuten koken.
  • Voeg nu in etappes de overige ketchup toe. Laat rustig indikken. Proef geregeld of de smaak naar wens is. Niet zoet genoeg? Voeg dan wat suiker toe. Het indikken duurt ongeveer 10-15 minuten. Roer wel geregeld. Easy h├Ę?

2 reacties

F. 11 juli 2019 - 14:31

Deze barbecuesaus gemaakt voor een barbecue met vrienden. Hij viel zeer in de smaak!

Reply
SmaakMenutie 16 juli 2019 - 15:42

Dankjewel, leuk om te horen! Fijn dat-ie bij iedereen in de smaak viel ­čÖé

Reply