Home Borrelhapjes en sausjes Barbecuesaus (maak ‘m voortaan zelf!)

Barbecuesaus (maak ‘m voortaan zelf!)

door SmaakMenutie
Barbecuesaus maken

Zoet of liever pittig

Ook zo gek op barbecuesaus? En wist je dat barbecuesaus heel makkelijk is om zelf te maken? Je kan nu ook zelf bepalen hoe zoet of pittig je hem wil hebben. Gewoon meer suiker of meer cayennepeper toevoegen 😉 As easy as that. Lekker voor bij de barbecue of bijvoorbeeld op je broodje pulled chicken!

Barbecuesaus maken

Barbecuesaus

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 20 keer gestemd )

Ingrediënten

2 tenen knoflook
1 ui
1/2 citroen (sap)
2 el (bruine) suiker
1 el Worcestersaus
2 tl scherpe mosterd
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
120 ml ketchup (ongeveer 8 el)

Zo maak je het

Voor ongeveer 200 ml barbecuesaus:

  • Snijd 1 ui en 2 tenen knoflook fijn en fruit deze een paar minuutjes aan in een scheutje olijfolie.
  • Voeg 100 ml water, het sap van een halve citroen, 2 tl mosterd, 2 el (bruine) suiker, 1 tl paprikapoeder, 1 (kleine) tl cayennepeper, 1 el Worcestersaus, een goede snuf zout en 3 el ketchup toe.
  • Roer goed door elkaar en laat op laag vuur 3 tot 5 minuten koken.
  • Voeg nu in etappes de overige ketchup toe. Laat rustig indikken. Proef geregeld of de smaak naar wens is. Niet zoet genoeg? Voeg dan wat suiker toe. Het indikken duurt ongeveer 10-15 minuten. Roer wel geregeld. Easy hè?

Barbecuesaus maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

11 reacties

F. 11 juli 2019 - 14:31

Deze barbecuesaus gemaakt voor een barbecue met vrienden. Hij viel zeer in de smaak!

Reply
SmaakMenutie 16 juli 2019 - 15:42

Dankjewel, leuk om te horen! Fijn dat-ie bij iedereen in de smaak viel 🙂

Reply
N. Nescio 8 september 2021 - 14:24

Heerlijke saus, soms vervang ik ½tl van het “normale” paprikapoeder met ½ tl gerookte paprikapoeder voor een extra Smokey smaak.

Reply
SmaakMenutie 8 september 2021 - 14:30

Goed idee! 🙂

Reply
Ilanit 5 januari 2022 - 23:42

Hi! Vraagje: hoe lang is deze BBQ saus houdbaar, is 4 dagen te lang? En bewaar je hem in de koelkast.

Alvast dank voor de reactie.

Met vriendelijke groet,

Ilanit

Reply
Ilanit 5 januari 2022 - 23:43

p.s ik heb hem al eens eerder gemaakt bij de nacho’s met pulled chicken en was (beiden) onwijs lekker!

Groet,
Ilanit

Reply
SmaakMenutie 6 januari 2022 - 09:40

Hi Ilanit, de bbq saus is wel 4 dagen houdbaar hoor in de koelkast! Fijn dat je van de nacho’s genoten hebt 🙂

Reply
Cocx m.j.kunen 19 maart 2022 - 15:28

geweldig recept zoals de rest van de recepten ik heb ze gemaakt bij mijn spareribs Dank jullie.

Reply
Marcel 15 april 2022 - 09:59

Lekker sausje. Ik heb jullie bereidingswijze aangehouden, maar ik vroeg me af wat erop tegen is om alle ketchup er direct in te gooien i.p.v. in etappes.

Reply
SmaakMenutie 18 april 2022 - 10:59

Dat heeft te maken met het indikken van de saus. Maar wellicht zou het ook in 1x kunnen inderdaad 🙂

Reply
Regina 4 juli 2022 - 22:42

De BBQ saus was erg lekker ga hem vaker maken.Bedankt voor het recept.

Reply