Home Weekmenu WEEKMENU #47

WEEKMENU #47

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Indische macaroni

Indische macaroni (ovenschotel!)

Ja je leest het goed, Indische macaroni. Eigenlijk een heel vreemd gerecht. Want macaroni zoals wij deze in Nederland kennen, kennen ze helemaal niet in Italië. Daar is ‘maccheroni’ een heel ander soort pasta namelijk. De ‘elleboogpasta’ zoals wij deze kennen is in Italië veelal gewoon van rechte vorm.


Bami Kuah

Bami kuah (bami soep)

Deze heerlijke bami soep heeft iets weg van soto. Daar deed het mij in elk geval aan denken. Alleen gebruiken we in plaats van kip varkensvlees en de rijst wisselen we in voor bami. Net als soto is bami kuah ook echt een maaltijdsoep. Lekker gevuld met groenten, hamlap-reepjes, mie en een eitje. Door de…


Bbq pulled chicken nacho's

BBQ pulled chicken nacho’s

Tijdens een van onze Amerika-reizen bestelden we ‘BBQ pulled chicken nacho’s’ als snack bij de borrel. Echter kregen we zo een grote portie dat we ‘s avonds niets meer hebben gegeten. En dat kwam vooral omdat je niet van deze nacho’s kan afblijven. Je kan de barbecuesaus natuurlijk zelf maken, maar voor de luie…


Pastasalade tonijn en gegrilde paprika

Pastasalade met tonijn en gegrilde paprika

Vorige keer maakten wij al deze heerlijke pulled chicken salade met avocado en aardbeien. Vandaag kiezen we niet voor kip maar voor tonijn! En daar voegen we onder andere gegrilde paprika aan toe. De combinatie van tonijn met gegrilde paprika is heel lekker. Eigenlijk kunnen we deze salade een kliekjes-maaltijdsalade…


Indische hamburger

Indoburger (Indische hamburger)

Heb je onze heerlijke Indische balletjes al eens gemaakt? Dan lust je deze Indische hamburger zeker weten ook! Wij maken er bovendien super-makkelijke zelfgemaakte pindasaus bij. Eet de burger met extra sambal als je van pittig houdt. En vergeet de frisse komkommer niet erbij te serveren. Veel werk? Welnee! In een…