Home Weekmenu WEEKMENU #42

WEEKMENU #42

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Be celeng base manis (gestoofd vlees in ketjap)

Inmiddels hebben we al tal van echte Indische (gestoofde) vleesgerechten gemaakt. Maar dit is toch ook wel echt een toppertje. En súper makkelijk. De voorbereiding is maximaal een kwartiertje werk en daarna laat je het gewoon lekker sudderen. Eet het met witte rijst en een lekker groentegerecht en/of atjar ketimoen.


Gevulde paprika met couscous en gehakt

Gevulde paprika met couscous en gehakt

Geen zin om vanavond lang in de keuken te staan? Maak dan eens deze heerlijke gegrilde puntpaprika gevuld met couscous en gehakt. Dit ovengerecht staat binnen een half uurtje op tafel. Doordat we ‘m nog even de oven inschuiven krijgt de paprika een heerlijk krokant korstje. Mmm smullen! Bon appétit


Kip in citroensaus

Kip in romige citroensaus

We hebben weer een heerlijk en makkelijk receptje voor je! Deze kip in romige citroensaus is ideaal voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. De citroen maakt het geheel lekker fris en de Parmezaanse kaas zorgt ervoor dat-ie een extra lekkere bite krijgt. En je kan erbij maken wat jij lekker vindt! Serveer met pasta, rijst of noedels. En qua groente bijvoorbeeld groene asperges of broccoli. O


Pita kip gyros

Pita kip gyros

Na shoarma en falafel gaan we vandaag voor kip gyros! Je kan natuurlijk een kant-en-klaar zakje kruidenmix kopen, maar veel leuker is om het zelf te maken. Hartstikke makkelijk namelijk. We maken ook zelf een simpel maar o zo lekker sausje. Uiteraard kan je ook kant-en-klare (knoflook)saus gebruiken, maar dit is wel zo lekker. Of maak er deze heerlijke zelfgemaakte tzatziki bij!


Roergebakken broccoli

Roergebakken broccoli met biefstukpuntjes

Wie kent dit roerbak gerecht niet? Je kan het maken met een voorverpakt pakje saus, maar het is hartstikke makkelijk om het zelf te maken. En die paar minuten die je extra kwijt bent zijn verwaarloosbaar. Wij hebben zelf een biefstukje gesneden, maar je kan natuurlijk ook voorverpakte biefstukreepjes kopen.