Home Vlees en kip Kip in romige citroensaus met Parmezaanse kaas

Kip in romige citroensaus met Parmezaanse kaas

door SmaakMenutie

Deze saus kan echt met álles!

We hebben weer een heerlijk en makkelijk receptje voor je! Deze kip in romige citroensaus is ideaal voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. De citroen maakt het geheel lekker fris en de Parmezaanse kaas zorgt ervoor dat-ie een extra lekkere bite krijgt. En je kan erbij maken wat jij lekker vindt! Serveer met pasta, rijst of noedels. En qua groente bijvoorbeeld groene asperges of broccoli. Of wat dacht je van een combinatie van die twee en kies net als wij voor aspergebroccoli… Mmm!

Kip in romige citroensaus met Parmezaanse-kaas

Kip in romige citroensaus met Parmezaanse kaas

We hebben weer een heerlijk en makkelijk receptje voor je! Deze kip in romige citroensaus is ideaal voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Vlees en kip Kip in romige citroensaus met Parmezaanse kaas, pasta, rijst, noedels European Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.3/5
( 28 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipfilets (2-3 stuks)
35 g Parmezaanse kaas
1 citroen
2 tenen knoflook
1/2 kip bouillonblokje
1 tl oregano
1 tl basilicum
1 el maizena
200 ml kookroom

Zo maak je het

  • Neem een koekenpan en bak 2-3 kipfilets in een flinke scheut olijfolie rondom bruin en gaar in circa 10-15 minuten. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Snijd ondertussen 2-3 tenen knoflook fijn en fruit deze even 1 minuutje aan in het achtergebleven braadvet van de kipfilets.
  • Voeg nu 200 ml kookroom toe en 100 ml warm water. Meng tevens 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde basilicum, het sap van een halve (kleine) citroen en een 1/2 verkruimeld kip bouillonblokje door het geheel. Breng tegen de kook aan.
  • Meng nu ook 35-40 gr vers geraspte Parmezaanse kaas door het geheel. Het geheel zal al wat indikken.
  • Meng ondertussen 1 el maizena met 2 el koud water tot een papje. Voeg dit in etappes toe aan de saus tot het de gewenste dikte heeft.
  • Voeg nu ook de kipfilets weer toe en laat het geheel enkele minuten sudderen.
  • Serveer met pasta, witte rijst of noedels. En als groente bijvoorbeeld broccoli of groene asperges. Mmm!

Kip in citroensaus recept Kip in citroensaus Kip Parmezaanse kaasHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Mirjam 29 januari 2020 - 15:42

We vonden dit gerecht zó lekker dat we het binnen een week een 2e keer gegeten hebben! 😉 Beide keren met spaghetti. We houden allebei niet zo van broccoli en asperges, dus we kozen ervoor om (rauwe) rode paprikareepjes over de borden te verdelen voor een frisse bite 🙂 En we kijken ernaar uit om nog veel meer van jullie lekkere recepten uit te proberen!

Reply
SmaakMenutie 30 januari 2020 - 11:36

Leuk om te horen Mirjam! Paprikareepjes kunnen inderdaad ook, goed idee! 🙂

Reply
Ingrid 29 januari 2020 - 22:11

Het was echt heerlijk!! N makkelijk recept zeker voor herhaling vatbaar. Zoals vele van jullie recepten!! 👌

Reply
SmaakMenutie 30 januari 2020 - 11:37

Bedankt voor het compliment Ingrid, daar doen we het voor 🙂

Reply
Antoinette 23 mei 2020 - 09:31

Onwijs lekker en vandaag gaan we het voor de tweede keer eten. Snel en makkelijk, ideaal met mijn drukke gezin.

Reply
SmaakMenutie 24 mei 2020 - 12:15

Dat horen we graag Antoinette, leuk!! 🙂

Reply