Home Vlees en kip Kip in romige citroensaus

Kip in romige citroensaus

met Parmezaanse kaas

door SmaakMenutie
Kip in romige citroensaus met Parmezaanse-kaas

Pasta, rijst, noedels…

We hebben weer een heerlijk en makkelijk receptje voor je. Deze kip in romige citroensaus is ideaal voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. De citroen maakt het geheel lekker fris en de Parmezaanse kaas zorgt ervoor dat-ie een extra lekkere bite krijgt. En je kan erbij maken wat jij lekker vindt. Serveer met pasta, rijst of noedels. En qua groente bijvoorbeeld groene asperges of broccoli. Of wat dacht je van een combinatie van die twee en kies net als wij voor aspergebroccoli… Mmm!

Kip in romige citroensaus met Parmezaanse-kaas

Kip in romige citroensaus met Parmezaanse kaas

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 56 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipfilets (2-3 stuks)
  • 35 g Parmezaanse kaas
  • 200 ml kookroom
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 1/2 kip bouillonblokje
  • 1 el maizena
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum

Zo maak je het

  • Neem een koekenpan en bak 2-3 kipfilets in een flinke scheut olijfolie rondom bruin en gaar in circa 10-15 minuten. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Snijd ondertussen 2-3 tenen knoflook fijn en fruit deze even 1 minuutje aan in het achtergebleven braadvet van de kipfilets.
  • Voeg nu 200 ml kookroom toe en 100 ml warm water. Meng tevens 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde basilicum, het sap van een halve (kleine) citroen en een 1/2 verkruimeld kip bouillonblokje door het geheel. Breng tegen de kook aan.
  • Meng nu ook 35-40 gr vers geraspte Parmezaanse kaas door het geheel. Het geheel zal al wat indikken.
  • Meng ondertussen 1 el maizena met 2 el koud water tot een papje. Voeg dit in etappes toe aan de saus tot het de gewenste dikte heeft.
  • Voeg nu ook de kipfilets weer toe samen met wat schijfjes citroen en laat het geheel enkele minuten sudderen.
  • Serveer met pasta, witte rijst of noedels. En als groente bijvoorbeeld broccoli of groene asperges. Mmm!

Kip in citroensaus receptKip in romige citroensaus met Parmezaanse-kaas Kip in citroensaus Kip Parmezaanse kaas

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

26 reacties

Mirjam 29 januari 2020 - 15:42

We vonden dit gerecht zó lekker dat we het binnen een week een 2e keer gegeten hebben! 😉 Beide keren met spaghetti. We houden allebei niet zo van broccoli en asperges, dus we kozen ervoor om (rauwe) rode paprikareepjes over de borden te verdelen voor een frisse bite 🙂 En we kijken ernaar uit om nog veel meer van jullie lekkere recepten uit te proberen!

Reply
SmaakMenutie 30 januari 2020 - 11:36

Leuk om te horen Mirjam! Paprikareepjes kunnen inderdaad ook, goed idee! 🙂

Reply
Roberto 23 april 2024 - 18:56

Lekker met simpele smaken iets heel moois maken. Rijst bij gegeten. We hadden wel iets te weinig saus voor 3 personen.

Reply
Ingrid 29 januari 2020 - 22:11

Het was echt heerlijk!! N makkelijk recept zeker voor herhaling vatbaar. Zoals vele van jullie recepten!! ?

Reply
SmaakMenutie 30 januari 2020 - 11:37

Bedankt voor het compliment Ingrid, daar doen we het voor 🙂

Reply
Antoinette 23 mei 2020 - 09:31

Onwijs lekker en vandaag gaan we het voor de tweede keer eten. Snel en makkelijk, ideaal met mijn drukke gezin.

Reply
SmaakMenutie 24 mei 2020 - 12:15

Dat horen we graag Antoinette, leuk!! 🙂

Reply
Astrid 5 september 2020 - 17:56

Nu al.voor de 3de keer gegeten met sla en frietjes.
Echt heerlijk en snel klaar.
Zo wie zo bedankt voor alle heerlijke recepten, als ik een boodschappenlijstje ga maken bekijk ik altijd even de website voor ideeën.

Reply
SmaakMenutie 6 september 2020 - 09:59

Wat ontzettend leuk om te horen Astrid! Fijn dat we voor de nodige culinaire inspiratie zorgen 🙂

Reply
Anja blom 10 december 2020 - 11:52

Wat een heerlijk smakelijk recept!ik had er enthousiaste reacties op we hebben gesmuld!
Met tagetelli erbij was het een ware smaaksensatie.
Ik kijk snel weer voor een nieuw recept.

Reply
SmaakMenutie 11 december 2020 - 15:49

Fijn dat iedereen ervan gesmuld heeft Anja! Dat horen we graag 🙂

Reply
Liesbeth 30 maart 2021 - 12:58

Heerlijk recept! Wij hebben het vandaag gegeten en iedereen is enthousiast. Wij hebben er als groente doperwtjes door gedaan.

Reply
SmaakMenutie 30 maart 2021 - 14:31

Fijn dat het recept bij iedereen in de smaak viel Liesbeth! En lekker die doperwtjes als toevoeging, goed idee 🙂

Reply
Tim 11 juli 2021 - 08:42

Doen jullie de kip nog kruiden van te voren of gewoon zo bakken alvast bedankt

Reply
SmaakMenutie 11 juli 2021 - 15:15

Geen kruiden hoor Tim! 🙂

Reply
Pien 10 januari 2022 - 11:09

Erg lekker gerecht!

Reply
Dylano 11 januari 2022 - 17:49

Dit is echt heeeel erg lekker! En het staat snel op tafel. Vooral de citroen er in is zo lekker. Bedankt voor al jullie lekkere recepten ik heb al veel gemaakt!

Reply
marielle 18 januari 2022 - 16:51

ik zie op de foto ook nog schijfjes citroen in de saus liggen. doen jullie dat ook er nog bij met het sudderen of is dat alleen voor de foto?

Reply
SmaakMenutie 19 januari 2022 - 08:51

Je kan ze aan het eind nog even mee laten sudderen inderdaad! Het voegt niet heel veel extra toe aan de smaak maar het ziet er wel leuk uit bij het opdienen 🙂

Reply
Vera 20 juli 2022 - 09:19

Haai! Zou je dit ook kunnen invriezen? Mijn vriend vond het ( met een paar aanpassingen ivm PDS) erg lekker!

Reply
SmaakMenutie 20 juli 2022 - 09:54

Het wordt er niet lekkerder op als je het weer ontdooid Vera! Dus ik zou het lekker in 1x opeten 🙂

Reply
Yvonne 22 augustus 2022 - 16:39

Ohhhhh wat een schranspartij zeg heerlijk dit,wou net weer even op dieet,maar begin morgen wel,ook een keer wat anders dan de gangbare pastagerechten,wegens betrekking aan de room vervangen door creme fraise en de kruiden door Provençaalse kruiden,alsnog heerlijk,dit komt vaker op tafel,bedankt

Reply
Marleen 21 september 2022 - 22:48

Wil dit gerecht met kippen dijen maken zou dat kunnen? Lijkt me smaakvoller!

Reply
SmaakMenutie 23 september 2022 - 15:07

Jazeker! 🙂

Reply
jan 25 januari 2023 - 17:13

Heerlijk gerecht en zo gemaakt… hebben er een iets eigen draai aan gegeven..uitje met de knoflook en champignons en wat kappertjes
dit komt vaker op de tafel

Reply
Devi 9 augustus 2023 - 16:14

Wij eten het met een kleine hoeveelheid verse spinazie erdoor en Orzo 🙂 heerlijk!

Reply