Home Vlees en kip Kip in romige citroensaus met Parmezaanse kaas

Kip in romige citroensaus met Parmezaanse kaas

door SmaakMenutie

Deze saus kan echt met álles!

We hebben weer een heerlijk en makkelijk receptje voor je! Deze kip in romige citroensaus is ideaal voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. De citroen maakt het geheel lekker fris en de Parmezaanse kaas zorgt ervoor dat-ie een extra lekkere bite krijgt. En je kan erbij maken wat jij lekker vindt! Serveer met pasta, rijst of noedels. En qua groente bijvoorbeeld groene asperges of broccoli. Of wat dacht je van een combinatie van die twee en kies net als wij voor aspergebroccoli… Mmm!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Kip in romige citroensaus met Parmezaanse-kaas

Kip in romige citroensaus met Parmezaanse kaas

We hebben weer een heerlijk en makkelijk receptje voor je! Deze kip in romige citroensaus is ideaal voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Vlees en kip Kip in romige citroensaus met Parmezaanse kaas European Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.4/5
( 17 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipfilets (2-3 stuks)
35 g Parmezaanse kaas
1 citroen
2 tenen knoflook
1/2 kip bouillonblokje
1 tl oregano
1 tl basilicum
1 el maizena
200 ml kookroom

Zo maak je het

  • Neem een koekenpan en bak 2-3 kipfilets in een flinke scheut olijfolie rondom bruin en gaar in circa 10-15 minuten. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Snijd ondertussen 2-3 tenen knoflook fijn en fruit deze even 1 minuutje aan in het achtergebleven braadvet van de kipfilets.
  • Voeg nu 200 ml kookroom toe en 100 ml warm water. Meng tevens 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde basilicum, het sap van een halve (kleine) citroen en een 1/2 verkruimeld kip bouillonblokje door het geheel. Breng tegen de kook aan.
  • Meng nu ook 35-40 gr vers geraspte Parmezaanse kaas door het geheel. Het geheel zal al wat indikken.
  • Meng ondertussen 1 el maizena met 2 el koud water tot een papje. Voeg dit in etappes toe aan de saus tot het de gewenste dikte heeft.
  • Voeg nu ook de kipfilets weer toe en laat het geheel enkele minuten sudderen.
  • Serveer met pasta, witte rijst of noedels. En als groente bijvoorbeeld broccoli of groene asperges. Mmm!

Kip in citroensaus recept Kip in citroensaus Kip Parmezaanse kaas

Misschien valt dit ook in de smaak