Home Weekmenu WEEKMENU #39

WEEKMENU #39

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Kip tandoori

Indiase kip tandoori

We hebben er weer eentje; een recept in de categorie wereldgerechten. Toegegeven, de Europese kip tandoori is net even anders dan hoe ze hem in India maken, maar deze variatie is minstens zo lekker. En een extra voordeel, deze is veel sneller klaar. Je moet hem alleen even een uurtje (of langer) marineren…


Frittata met courgette en pancetta

Frittata met courgette en pancetta

Dit heerlijke Italiaanse gerecht is eigenlijk uit armoede geboren. Omdat de mensen van voornamelijk het platteland zich niet elke avond een nieuwe maaltijd konden veroorloven, werden de restjes pasta en groenten van de dag ervoor gebruikt en verwerkt tot deze klassieke frittata. En aangezien je alle soorten pasta en…


Oosterse wrap

Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

Mmm! Dit is toch lekker joh. Heerlijke malse biefstukreepjes in sojasaus met rijst, paprika, lente ui en een vleugje limoen. In deze wrap ontmoeten Zuid-Amerika en Azië elkaar. En dat allemaal in één hap. Echt comfort food. En weet je wat nou zo lekker is? Je zet het binnen een half uurtje op tafel. Eet het lekker…


Atjar kuning van kabeljauw

Atjar ikan kuning (Indische vis in zuur)

Dit is toch zo ontzettend lekker! Een ‘lekker Indisch doordeweeks maaltje’ noemt mijn tante dit. Oftewel, niet te veel werk. Want ja, sommige Indische gerechten kosten nou eenmaal wat meer tijd. Dit gerecht heeft alles, lekker veel groenten, gezonde vis én… atjar! Die we overigens al eens zelf maakten (ketimoen


Pad see ew

Pad see ew (Thaise noedels met kip en broccoli)

Dit superlekkere wokgerecht heeft wel iets weg van een andere Thaise heerlijkheid: Pad Thai. Hoewel deze wel iets makkelijker te maken is. Zeg maar gerust héél makkelijk. Officieel dien je Chinese broccoli te gebruiken, maar aangezien daar lastig aan te komen is kan het net zo goed met gewone Hollandse broccoli.

2 reacties

karin 24 september 2020 - 17:51

Ik ben helemaal dol op je Indische gerechten
Ik hou het niet allemaal bij wat en hoe ze heten
bv Ajam Opor
Mihoen Goreng
en nog veel meer

Reply
SmaakMenutie 25 september 2020 - 10:25

Wat leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over onze Indische recepten Karin! Je kan ze hier allemaal terugvinden https://smaakmenutie.nl/tag/indisch

Reply