Home Weekmenu WEEKMENU #35

WEEKMENU #35

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Penne all’arrabbiata

Je begrijpt het al, penne all’arrabbiata dankt zijn naam aan de pepertjes die in de saus zijn verwerkt. ‘Arrabbiata’ betekent in het Italiaans dan ook zo iets als boos of kwaad. Een boze pastasaus dus. Overigens is onze variant vrij mild, dus wees gerust dit kan kan je makkelijk eten. Maar gebruik vooral meer pepers als…


Sajoer oblok oblok

Sajoer oblok oblok (Indisch groentegerecht)

We lieten al eerder zien wat je zoal met tempeh (tempé) kan doen, namelijk deze sambal goreng tempeh kering. Maar wat dacht je van dit vegetarisch Indisch groentegerecht? Overigens maken wij het met zowel tempeh als tofu, maar je kan er ook voor kiezen om alleen het een of het ander te gebruiken. Veel werk?


Kip in romige witte wijnsaus

Kip in romige witte wijnsaus

Je denkt misschien meteen aan coq au vin bij dit recept. Maar nee, bij coq au vin wordt de kip gestoofd in rode wijn. Wij maken vandaag heerlijke kip uit de oven met witte wijnsaus! Super makkelijk (de oven doet namelijk het meeste werk) en heel erg smaakvol. Maak er lekker wat witte rijst of aardappeltjes bij. Mmmm!


Indische gehaktballetjes recept

Indische balletjes in mild-pittige ketjapsaus

Vond je onze (mini) Indische balletjes lekker? Dan ga je bij deze Indische gehaktballetjes in mild-pittige ketjapsaus zeker ook je vingers aflikken. Mmmm! Lekker als (warm) borrelhapje of als onderdeel van je rijsttafel. Succes gegarandeerd.


Thaise salade met pindadressing

Frisse Thaise salade met pindadressing

Wat een enorme kleurexplosie hè deze Thaise salade met pindadressing. Maar ook de smaak is explosief lekker ? Daarnaast is deze salade ook nog eens reuze gezond door de vele knapperige groenten die we gebruiken. We maken er een makkelijke pindadressing bij en als garnering strooien we er nog wat…