Home Hoofdgerechten Mexicaanse burrito met kip

Mexicaanse burrito met kip

door SmaakMenutie

Ezel

Dit is zonder twijfel een van de lekkerste burrito’s die je ooit gemaakt hebt. De combinatie van de verschillende groenten met kip en kruiden is heerlijk. De twee sausjes die we erbij maken zijn simpel maar combineren perfect. Het is even wat snijwerk, maar dan krijg je wel een burrito die net zo smaakt als bij de Mexicaan. Wist je trouwens wat burrito betekent? ‘Burrito’ komt van het Spaanse burro, wat ezel betekent. En de burrito heeft de vorm van de zakken die ze om ezels hangen om dingen mee te vervoeren. Dus vandaar burrito! Dit recept is voldoende voor 4 goedgevulde burrito’s. Heb je over? Dan kan kan je hem de volgende opwarmen en meenemen voor de lunch 😉
Mexicaanse burrito met kip

Burrito met kip

Dit is zonder twijfel een van de lekkerste burrito's die je ooit gemaakt hebt. De combinatie van de verschillende groenten met kip en kruiden is heerlijk. Hoofdgerechten Burrito, kip, Mexicaans, Wrap Mexicaans Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.0/5
( 52 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g kipfilet
160 g kidneybonen (1 blikje)
400 g tomatenblokjes (1 blik)
100 g ijsbergsla
50 g cheddar cheese
4 burrito wraps
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1 rode of jalapeño peper
1 gele paprika
1 rode paprika
1/2 winterpeen
2 tl paprikapoeder
2 tl komijnpoeder
1 tl cayennepeper
1/2 tl gedroogde oregano

Voor de sausjes
125 g crème fraîche
2 tenen knoflook
1 tl paprikapoeder
1 avocado
1 limoen

Zo maak je het

  • Snijd 300 gr kipfilet in hele kleine stukjes. Doe hetzelfde met 1 rode en 1 gele paprika. Snijd tevens 2 sjalotjes, 1 rode peper en 2 teentjes knoflook fijn. Rasp verder een 1/2 wortel en rasp 50 gr cheddar cheese.
  • Maak een kruidenmix van 2 tl paprikapoeder, 2 tl komijnpoeder, 1 (kleine) tl cayennepeper, 1/2 tl zout, 1/2 tl peper en een 1/2 tl gedroogde oregano.
  • Neem een ruime pan of wok en bak de stukjes kipfilet rondom gaar in een scheutje olie. Voeg de fijngesneden sjalotten, knoflook en rode peper toe en bak alles al roerend even mee op middelhoog vuur.
  • Voeg nu de stukjes paprika, wortel en de kidneybonen toe en meng alles goed door elkaar. Voeg tevens de kruidenmix toe.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en roer alles goed door elkaar en laat alles 5-10 minuten sudderen.
  • Maak ondertussen een sausje door 125 gr crème fraîche te mengen met 1 tl paprikapoeder, 1 gesnipperd teentje knoflook en een snuf zout en peper.
  • Maak vervolgens een avocadosausje door 1 avocado fijn te prakken en te vermengen met een scheutje limoensap.
  • Verwarm de burrito wraps in de oven, magnetron of koekenpan. Vul 1 burrito met het kipmengsel, een goede laag witte saus, ijsbergsla, wat avocadosaus en tot slot de cheddar cheese (volgorde is willekeurig). Vouw goed dicht en rol in aluminiumfolie. Snijd doormidden en... happen maar!

Ingrediënten burrito Mexicaanse burrito recept Mexicaanse burrito Burrito met kipHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

6 reacties

Annemiek 27 maart 2019 - 22:57

Super lekker recept! Het hele gezin heeft gesmuld!

Reply
SmaakMenutie 28 maart 2019 - 11:33

Erg leuk om te horen Annemiek! Fijn dat de burrito bij iedereen in de smaak viel 🙂 Groet, team SmaakMenutie

Reply
Dave 29 april 2019 - 16:19

Als ik vers kook dan doe ik dat ook met de wraps i.p.v de kant en klaar, droge en chemische wraps uit een zak 🙂
Gewoon bloem pakken, olijf olie, zakje droge gist, snufje peper en zout en dan mengen met water…dat is alles!
Heerlijke zachte, met veeeel meer smaak gemaakte verse wraps 😉
Het recept is in mijn ogen top verder al gebruik ik zelf wel Koriander wat voor mij een onmisbare smaaktoevoeging is in de mexicaanse keuken.

Reply
SmaakMenutie 6 mei 2019 - 12:31

Goed bezig Dave! Ook wij zijn daar zeker een voorstander van, maar om het nét wat makkelijker te maken voor onze lezer, kiezen wij voor de voorverpakte wraps in dit geval. Maar dat is natuurlijk helemaal aan jezelf. Koriander kan ook heel goed, net wat jij lekker vindt! Wij zijn zelf persoonlijk niet heel dol op koriander, maar geef er vooral je eigen draai aan. Groet, team SmaakMenutie

Reply
Dick 27 mei 2019 - 13:33

Hehe zielsverwanten. Eindelijk nog meer mensen die niet van koriander houden 🙂 Zelf heb ik er een werkelijke afkeer van, van de verse in ieder geval. Het smaakt bij mij als een soort zeep. Ik gebruik zelf meestal bladpeterselie als alternatief. Ik ga dit recept vanavond doen. In plaats van komijn ga ik denk ik voor karwijzaad, aangezien komijn ook niet echt een favoriet is.

Reply
SmaakMenutie 30 mei 2019 - 10:13

Het schijnt zelfs dat het genetisch bepaald is of je koriander lust 🙂 Succes met het recept en we horen graag of het gesmaakt heeft!

Reply