Home Hoofdgerechten Burrito met kip

Burrito met kip

Mexicaanse gevulde wrap

door SmaakMenutie
Mexicaanse burrito met kip

Smaakvol en makkelijk

Dit is zonder twijfel een van de lekkerste kip burrito’s die je ooit zult maken. De combinatie van verschillende groenten en een zelfgemaakte kruidenmix is echt hemels.

Met twee heerlijke sausjes erbij wordt deze burrito net zo lekker als bij een authentiek Mexicaans restaurant. Het kost wat snijwerk, maar het resultaat is meer dan de moeite waard!

Burrito met kip

Heerlijke vulling

De basis van deze burrito bestaat uit malse stukjes kip, op smaak gebracht met een kruidenmix van paprikapoeder, gemalen komijnzaad, cayennepeper, zout, peper en gedroogde oregano. Samen met geraspte wortel, fijngesneden paprika, knoflook, rode peper en sjalotten vormt dit een heerlijke vulling met een perfecte balans tussen (mild) pittig en zoet. De groenten geven bovendien niet alleen smaak, maar zorgen ook voor een lekkere bite. En uiteraard mogen ook de kidneybonen niet ontbreken.

Ingrediënten burrito

Onmisbare sausjes

Geen burrito is compleet zonder een paar goede sausjes! We maken er twee: een romige witte saus en een frisse avocadosaus. De witte saus maken we door crème fraîche te mengen met paprikapoeder, een fijngeneden teentje knoflook en een snufje zout en peper. De avocadosaus maken we simpelweg door een rijpe avocado te prakken met wat limoensap. Deze sausjes maken de burrito echt helemaal af.

De afwerking en opbouw

Voor vier goedgevulde burrito’s gebruik je grote tortilla’s. Vul elke tortilla met het kipmengsel, voeg een royale laag witte saus toe, gevolgd door knapperige ijsbergsla, een lepel avocadosaus en tot slot geraspte cheddar kaas. De volgorde kun je natuurlijk naar eigen smaak bepalen. Vouw de burrito’s strak dicht en rol ze in aluminiumfolie om ze goed warm te houden. Snijd doormidden en… genieten maar! Heb je nog over? Geen probleem, de volgende dag zijn ze perfect als lunch.

Mexicaanse burrito recept

De herkomst van de burrito

Nog een leuk weetje tot slot. Wist je dat ‘burrito’ letterlijk ‘kleine ezel’ betekent? Het woord komt van het Spaanse ‘burro’ (ezel). De naam is waarschijnlijk ontstaan omdat de vorm van de burrito lijkt op de zakken die ezels vroeger droegen om goederen te vervoeren. Dit gerecht is uitgegroeid tot een wereldwijd geliefde maaltijd die je op talloze manieren kunt bereiden. Of je nu kiest voor kip, gehakt of een vegetarische variant, een burrito is altijd een goed idee!

Mexicaanse burrito met kip

Burrito met kip

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 124 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 g kipfilet
  • 160 g kidneybonen
  • 125 g crème fraîche
  • 100 g ijsbergsla
  • 50 g cheddar kaas
  • 4 tortilla wraps
  • 3 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 rode (of jalapeño) peper
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1/2 winterpeen
  • 3 tl paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl cayennepeper
  • 1/2 tl gedroogde oregano

Zo maak je het

  • Snijd 300 g kipfilet in hele kleine stukjes. Doe hetzelfde met 1 rode en 1 gele paprika. Snijd tevens 2 sjalotten, 1 rode peper en 2 tenen knoflook fijn. Rasp verder een 1/2 wortel en rasp 50 g cheddar cheese.
  • Maak een kruidenmix van 2 tl paprikapoeder, 2 tl gemalen komijnzaad, 1 (kleine) tl cayennepeper, 1/2 tl zout, 1/2 tl peper en een 1/2 tl gedroogde oregano.
  • Neem een ruime pan of wok en bak de stukjes kipfilet rondom gaar in een scheutje olie. Voeg de fijngesneden sjalotten, knoflook en rode peper toe en bak alles al roerend even mee op middelhoog vuur.
  • Voeg nu de stukjes paprika, wortel en de kidneybonen toe en meng alles goed door elkaar. Voeg tevens de kruidenmix toe.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en roer alles goed door elkaar en laat alles 5-10 minuten sudderen.
  • Maak ondertussen een sausje door 125 g crème fraîche te mengen met 1 tl paprikapoeder, 1 fijngesneden teen knoflook en een snuf zout en peper.
  • Maak vervolgens een avocadosausje door 1 avocado fijn te prakken en te vermengen met een scheutje limoensap.
  • Verwarm de wraps in de oven, magnetron of koekenpan. Vul een tortilla met het kipmengsel, een goede laag witte saus, ijsbergsla, wat avocadosaus en tot slot de cheddar kaas (volgorde is willekeurig). Vouw goed dicht en rol in aluminiumfolie. Snijd doormidden en... happen maar!

Mexicaanse burrito

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

21 reacties

Hayleigh 21 maart 2023 - 16:19

Het was echt heel lekker ook echt een goed recept echt geweldig ik geef het een 10

Reply
1 2 3