Home Weekmenu WEEKMENU #22

WEEKMENU #22

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Klassieke quiche Lorraine

Quiche Lorraine

We hebben al heel wat quiches gemaakt, maar de klassieker onder de quiches ontbrak nog: de quiche Lorraine. Eigenlijk de meest simpele van allemaal. De hoofdingrediënten zijn namelijk spek en kaas. Zorg daarom dat je goede kwaliteit hebt van beiden. Wij kozen voor gruyère kaas, dat is toch wel de lekkerste…


Ajam opor

Ajam opor (Indische kip in kokosmelk)

Deze heerlijke Indische kruidige kip is bij het grote publiek een stuk minder bekend als bijvoorbeeld de ajam smoor en rendang. Daarom vandaag ajam opor! Je kan het zo lang stoven als je zelf wil. Hoe langer hoe malser het kippenvlees. Gebruik wel kip met een beetje een vetrandje. Wij gebruiken kipdijfilet, maar…


Flammkuchen ham feta

Flammkuchen met ham en feta

Eerder maakten we al deze heerlijke klassieke flammkuchen met ui en spekjes. En gezien de enthousiaste reacties van onze lezers op deze krokante lekkernij, konden meerdere versies natuurlijk niet uitblijven. Vandaag maken we een net zo’n makkelijke versie, maar dan met rauwe ham en feta. Super easy en super…


Saté ajam

Saté ajam (Indische kipsaté)

Onlangs hebben we de Weber Master Touch Premium ontvangen om deze uitgebreid te testen (zie hier onze bevindingen) en vandaag gaan we hem gebruiken voor ons favoriete barbecue recept: de enige echte saté ajam. Oftewel Indische kipsaté! Wonderlijk genoeg hadden we die nog geeneens op de site staan. Wel…


Gegrilde kip met pesto en mozzarella

Gegrilde kip met pesto en mozzarella

Zoek je wat variatie op de standaard kipfilet? Wij hebben een heel leuk receptje voor je! Deze gegrilde kip met pesto en mozzarella is daarnaast heel erg makkelijk om te maken. En ik weet zeker dat je het ook heel erg lekker gaat vinden! Je kan uiteraard kant-en-klare pesto gebruiken of maak deze eens zelf!