Home Vlees en kip Gegrilde kip met pesto en mozzarella

Gegrilde kip met pesto en mozzarella

door SmaakMenutie
Gegrilde kip met pesto en mozzarella

Leuk receptje

Zoek je wat variatie op de standaard kipfilet? Wij hebben een heel leuk receptje voor je! Deze gegrilde kip met pesto en mozzarella is daarnaast heel erg makkelijk om te maken. En ik weet zeker dat je het ook heel erg lekker gaat vinden! Je kan uiteraard kant-en-klare pesto gebruiken of maak deze eens zelf!

Gegrilde kip met pesto en mozzarella

Gegrilde kip met pesto en mozzarella

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 16 keer gestemd )

Ingrediënten

2 kipfilets
1 potje pesto (of maak zelf)
1 bol mozzarella
1/2 citroen (sap)
Paar cherrytomaatjes
Verse basilicum (optioneel)
2 el olijfolie
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl gedroogde oregano
1/2 tl gedroogde basilicum
1/2 tl gedroogde tijm

Zo maak je het

  • Meng voor de marinade in een kom 2 el olijfolie met een 1/2 tl gedroogde oregano, 1/2 tl gedroogde tijm, 1/2 tl gedroogde basilicum, 1/2 tl zout, 1 tl knoflookpoeder en een flinke snuf peper.
  • Zorg dat beide kipfilets ongeveer even dik zijn en vermeng ze gronding door de marinade.
  • Bak de kipfilets in een (grill)pan op matig vuur in 12-15 minuten gaar en bruin. Keer geregeld.
  • Snijd ondertussen een handje cherry tomaatjes in vieren. Doe deze in een kommetje samen met wat (vers) citroensap, wat verse basilicum (evt. gedroogde basilicum) en een snuf peper en zout.
  • Als de kip bijna klaar is plaats je op beide kipfilets 1 of 2 plakjes mozzarella. Bestrijk de mozzarella vervolgens met ongeveer 2 tl pesto per kipfilet. En daarbovenop de cherrytomaatjes.
  • Laat nog even warm worden. Serveer direct!

Gegrilde kip recept Gegrilde kip met pesto en mozzarellaGegrilde kip met pesto en mozzarella

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

8 reacties

Betty 27 april 2019 - 22:55

Ik zit nog na te genieten!! mmmmm wat een culinair hoogstandje dit! verrukkelijk samen met de homemade patatjes, we hebben hier gesmuld! ! een hele dikke vette 10!

Reply
SmaakMenutie 28 april 2019 - 14:19

Hoi Betty, ontzettend leuk om te horen! Fijn dat het in de smaak viel. Goed idee met de zelfgemaakte frietjes! 🙂

Reply
Jaklien 22 november 2020 - 09:18

Deze staat voor vanavond ophef menu! Maar wat eten jullie er graag bij? Ik denk aan gewokte spinazie en een krieltje?

Reply
SmaakMenutie 22 november 2020 - 12:39

Lekker Jaklien! Elke willekeurige groente kan er goed bij, spinazie dus ook. Wij aten het de laatste keer met een frisse salade en krieltjes. Geniet ervan!

Reply
Henny 25 november 2020 - 18:32

Hallo Boys,

Weer een geweldig recept gegeten, die komt ook op onze favorieten lijst te staan. Ik heb alleen kippendijen gebruikt die zijn wat malser. De baktijd iets ingekort. Nogmaals SUPER lekker.
Bedankt voor het delen van dit recept.
Kom maar op met jullie kookboek.

Groet Henny

Reply
SmaakMenutie 26 november 2020 - 10:42

Hallo Henny, erg leuk om te horen dat dit recept een plekje op favorieten lijst bemachtigd! Het boek zit zeker in de pen, hopelijk komt ‘ie er snel 🙂

Reply
Marijn 28 november 2020 - 02:24

Ziet er goed, morgen maar eens proberen te maken. Nog een vraagje, is het handog om de mozzarella eerst uit te laten lekken?

Reply
SmaakMenutie 30 november 2020 - 10:24

Leuk Marijn! Ja dat is wel verstandig 🙂

Reply