Home Vlees en kip Gegrilde kip met pesto en mozzarella

Gegrilde kip met pesto en mozzarella

door SmaakMenutie
Gegrilde kip met pesto en mozzarella

Veelzijdige stukje vlees

Zin in wat variatie op het meest veelzijdige stukje vlees? Dan hebben wij een heel leuk receptje voor je. Deze gegrilde kip met pesto en mozzarella is daarnaast heel erg makkelijk om te maken. En ik weet zeker dat je het ook heel erg lekker gaat vinden. Je kan uiteraard kant-en-klare pesto gebruiken of maak deze eens zelf!

Gegrilde kip met pesto en mozzarella

Gegrilde kip met pesto en mozzarella

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 41 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 potje groene pesto
  • 1 bol mozzarella
  • 1/2 citroen
  • Paar cherrytomaatjes
  • Verse basilicum (optioneel)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl gedroogde tijm

Zo maak je het

  • Meng voor de marinade in een kom 2 el olijfolie met een 1/2 tl gedroogde oregano, 1/2 tl gedroogde tijm, 1/2 tl gedroogde basilicum, 1/2 tl zout, 1 tl knoflookpoeder en een flinke snuf peper.
  • Zorg dat beide kipfilets ongeveer even dik zijn en vermeng ze gronding door de marinade.
  • Bak de kipfilets in een (grill)pan op matig vuur in 12-15 minuten gaar en bruin. Keer geregeld.
  • Snijd ondertussen een handje cherry tomaatjes in vieren. Doe deze in een kommetje samen met wat (vers) citroensap, wat verse basilicum (evt. gedroogde basilicum) en een snuf peper en zout.
  • Als de kip bijna klaar is plaats je op beide kipfilets 1 of 2 plakjes mozzarella. Bestrijk de mozzarella vervolgens met ongeveer 2 tl groene pesto per kipfilet. En daarbovenop de cherrytomaatjes.
  • Laat nog even warm worden. Serveer direct!

Gegrilde kip recept Gegrilde kip met pesto en mozzarellaGegrilde kip met pesto en mozzarella

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

14 reacties

Henk Blom 7 maart 2025 - 23:33

Super gerecht. Zeer smakelijk. Bereid met kippendijfilet en die +\- zes uren gemarineerd. Exquise. In combi met gebraden aardappeltjes en een smaakvolle fetasalade heel erg lekker.

Reply
ronny bekkering 14 januari 2024 - 14:07

Wanneer komt jullie kookboek uit? kijk er naar uit. kook dagelijks met jullie recepten.HEERLIJK.

GROETEN RONNY

Reply
SmaakMenutie 15 januari 2024 - 11:29

Leuk om te horen dat je zo vaak onze recepten maakt Ronny! Een kookboek volgt hopelijk snel 🙂

Reply
Frieda 16 oktober 2023 - 18:36

Smaakte weer erg lekker. Wat meer tomaten klaargemaakt. Met krieltjes een volledige smaakvolle maaltijd!

Reply
Cecile 21 februari 2022 - 18:35

Yup, goedgekeurd 😄👍🏻

Reply
1 2