7,5K
Warungs
Iedereen die wel eens in Azië is geweest kent vast wel die heerlijke stokjes varkenshaas saté die je op elke hoek kunt vinden. Vooral in Indonesië vind je overal warungs met de specialiteiten van het huis. En ook wij hebben onze specialiteit, zoals onze populaire saté (familierecept!) die bestaat uit een combinatie van babi (varken) en ajam (kip), maar vandaag kiezen we alleen voor babi. Of doe eens een keer echt iets anders en maak saté van gehakt!
13 reacties
Deze laatst gecombineerd met de sajoer boontjes; allebei een enorm succes bij mijn gezin en dat wil best wat zeggen, aangezien we met 6 personen zijn en niet alle smaken met elkaar overeenkomen!
Haha nou zeg wat leuk! Fijn dat iedereen het lekker vond 🙂 En goede combi met de boontjes! Groet, team SmaakMenutie
Dat sausje is een prima optie, van huis uit maak ik altijd een ketjap saus van ketjap(dikke van de betere merken), schuitje limoensap en fijn gehakte sjalotjes en rawit.
Hoi Iwan, dat sausje wat jij omschrijft is een klassieker die wij ook vaak maken. En die past hier inderdaad ook prima bij 🙂
De hoeveelheden in de ingrediënten lijst zijn anders in de ” zo maak je het ” ?
De ingredienten zijn ook voor het sausje (laatste bullet)
Lekker hoor. Dit gemaakt in combinatie met gado gado!
Heerlijk, ik maak dit recept keer op keer, mijn vriend blijft zeggen dat dit de beste sate babi is die hij ooit at.
Ik laat mijn vlees gewoon 2 dagen marineren. Onzin want de simpelheid van sate heeft dat niet nodig. Het bestrijken van het vlees met vocht heeft veel meer zin.
Vraagje:
Kan dit ook met de grill stand van mijn oven?
Ja dat kan hoor! Wel even goed in de gaten houden en geregeld keren 🙂
Natuurlijk weer heerlijk!! Ik marineer altijd (bijna altijd) alles in een plastic zak, dan is gegarandeerd alles goed gemarineerd 🙂
Dit is onze topper, gecombineerd met jullie satesaus! Éen ding doe ik anders: heb niks met bbq’en, dus bak de stukjes varkenshaas op hoog vuur op het fornuis en lepel daar wat satésaus doorheen. Ik serveer met rijst en oerhollandse, frisse komkommersalade voorzien van balsamicodressing om de combinatie zoet-zuur te accentueren. Veel dank voor het recept!