8,3K
Warungs
Iedereen die wel eens in Azië is geweest kent vast wel die heerlijke stokjes varkenshaas saté die je op elke hoek kunt vinden. Vooral in Indonesië vind je overal warungs met de specialiteiten van het huis. En ook wij hebben onze specialiteit, zoals onze populaire saté (familierecept!) die bestaat uit een combinatie van babi (varken) en ajam (kip), maar vandaag kiezen we alleen voor babi. Of doe eens een keer echt iets anders en maak saté van gehakt!
13 reacties
Dit is onze topper, gecombineerd met jullie satesaus! Éen ding doe ik anders: heb niks met bbq’en, dus bak de stukjes varkenshaas op hoog vuur op het fornuis en lepel daar wat satésaus doorheen. Ik serveer met rijst en oerhollandse, frisse komkommersalade voorzien van balsamicodressing om de combinatie zoet-zuur te accentueren. Veel dank voor het recept!
Natuurlijk weer heerlijk!! Ik marineer altijd (bijna altijd) alles in een plastic zak, dan is gegarandeerd alles goed gemarineerd 🙂
Vraagje:
Kan dit ook met de grill stand van mijn oven?
Ja dat kan hoor! Wel even goed in de gaten houden en geregeld keren 🙂
Ik laat mijn vlees gewoon 2 dagen marineren. Onzin want de simpelheid van sate heeft dat niet nodig. Het bestrijken van het vlees met vocht heeft veel meer zin.