Traditioneel recept
Wie kent dit nu niet: Turkse pizza. In Nederland vaak gegeten met een flinke vulling van döner kebab, veel knoflooksaus, ijsbergsla, kaas en komkommer. In onze studententijd hebben we deze meer dan eens in de nachtelijke uurtjes verorberd. Hartstikke lekker natuurlijk, maar wij maken vandaag de traditionele lahmacun. Dat is een zacht deeg met een dunne vulling die traditioneel enkel gegeten wordt met een salade van ijsbergsla en peterselie. Wij vullen hem met nét wat meer groenten (tomaat, komkommer en rode ui) en serveren er stiekem toch cacik (of knoflooksaus) en sambal bij. Maar het is up to you natuurlijk!
Wees overigens niet bang dat het deeg zal mislukken, want dit is echt een heel eenvoudig receptje. Bepaal zelf hoe groot je de pizza wil. En als je hem liever niet oprolt en vult maar eet als een Italiaanse pizza dan kan dit natuurlijk ook.
13 reacties
Kan dit ook met een tortilla?
Ivm tijd ?
Het kan wel Astrid, maar is bij lange na niet zo lekker! 😉
Bak je de pizza’s met de gehaktzijde naar beneden of naar boven in de koekenpan?
Lijkt me dat de gehaktlaag niet heel gaar/gebruind wordt als deze naar boven wijst en het alleen moet hebben van de hitte van de aanwezige lucht in de pan met deksel er op.
Ja hoor, naar boven met deksel op de pan! Dan komt het helemaal goed 🙂
Kan het deeg gewoon op het aanrecht rijzen of beter op 30 graden in de oven?
Met theedoek
Heb altijd het idee dat het hier te koel is in huis
Kan gewoon op de aanrecht hoor Christel. Het mag inderdaad niet te koel zijn (geloof tussen de 20-30 graden, kamertemperatuur). In de oven kan ook, maar het gevaar is dat de oven vaak warmer dan 30 graden is. Succes en geniet ervan!
Lijkt me erg lekker. Ga het zeker een keer maken. En voor de kinderen een mildere versie..
Kan dit ook zonder gehakt gemaakt worden of is het dan geen turkse pizza meer? 😅
Zou ik niet doen, is toch wel een essentieel onderdeel Lonneke 😉
Hoi heren,
Vraagje: als ik ze wil vullen met kebab, kan ik ze dan dus in de pan bakken zonder de gehakt prutje?
Jahoor, maar wellicht kan je dan beter onze dürüm kip kebab maken 🙂
Hoe zorg je er voor dat de pizza’s flexibel blijven en niet te hard zodat ze breken bij het oprollen?
Door ze af te laten koelen, zie de tip in de tekst! 🙂