Kentjoer
Zin in een kenmerkend Indisch gerecht, maar geen zin om lang boven het fornuis te hangen? Dan is dit de ideale salade voor jou. Er komt geen pan aan te pas en het fornuis kan uitblijven. Ideaal voor een warme zomeravond als je snel wat op tafel wil hebben. De kenmerkende smaak van deze salade komt door het gebruik van kentjoer. Je kent het misschien wel van urap urap. Eigenlijk is kentjoer niet te vervangen voor een andere kruid. Sommige supermarkten verkopen het tegenwoordig maar anders is het raadzaam om naar de toko te gaan. Wij gebruiken als dressing zoete sambal manis. Wees vooral niet te zuinig hiermee, samen met de kentjoer en de kokosrasp zorgt de sambal namelijk voor zijn speciale smaak. Heerlijk met witte rijst en een vleesgerecht.
8 reacties
Dit is echt een blijvertje, wat is dit lekker zeg! Mijn Indisch/Molukse gasten hebben er van zitten smullen. Gewoon met witte rijst, heet kippetje en gebakken tempe! heerlijk…..
Een groter compliment kunnen we niet krijgen Jeanine, dankjewel! En goede combi met de kip en tempeh 🙂
Lijkt mij heerlijk. Ik vraag mij alleen af of de salade niet heel ‘droog’ is? Een dressing bevat altijd wat vocht en de boemboe is zo te lezen in het recept nogal droog.
Hi Marijke, nee hoor zeker niet. Dit is hoe deze Indische salade gemaakt wordt. Maar ik zou zeggen, probeer het eens! 😉
Hoi, kan je radijs ook vervangen voor wat anders? En waar kan je limoenblaadjes halen? Of een vervanging?
Hoi Karin, radijsjes kan je achterwege laten hoor als je die niet lekker vindt. Limoenblaadjes zijn verkrijgbaar bij de toko. Succes!
Is het mogelijk deze salade een dag van tevoren te maken?
Ja hoor! Maar op de dag zelf is het allerlekkerst 🙂