Home Erik's Asia Telor ketjap

Telor ketjap

eieren in ketjapsaus

door SmaakMenutie
Telor ketjap

Milde broertje

Je kent ze vast wel, die lekker pittige eitjes: sambal goreng telor. Vandaag maken we een milde variant. Namelijk telor ketjap. Wat eigenlijk gewoon eieren in ketjapsaus betekent. Dus ben je niet zo van die hele hete eieren? Kies dan voor z’n mildere broertje. Minstens zo lekker!

Telor ketjap

Telor ketjap

Personen: 6 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 88 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 40 ml ketjap manis
  • 1 el (bruine) suiker
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl trassi
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl djahé
  • Zonnebloemolie

Zo maak je het

  • Kook 6 (of meer) eieren in 8-10 minuten hard en pel ze.
  • Je kan de gepelde eieren eerst enkele minuten goudbruin aanbakken in een laagje zonnebloem- (of arachide)olie. Dit zorgt ervoor dat ze (extra) stevig blijven maar dit hoeft niet.
  • Snipper 2-3 sjalotjes en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit op middelmatig vuur even aan in een scheutje olie. Voeg vervolgens 1 tl trassi, 1 tl sambal oelek, 1 tl djahé, 1 el tomaten puree en 1 el bruine suiker toe. Meng alles even grondig.
  • Voeg nu 40 ml ketjap manis toe en 100 ml water.
  • Voeg nu ook de eitjes toe. Snijd ze eventueel eerst even doormidden. Laat het geheel met deksel op de pan minimaal 15 minuten pruttelen. Maar langer mag ook. Serveer met extra saus.

Indische eieren receptTelor ketjap Telor kecap Indische eieren

TIP

Serveer de eitjes als onderdeel van je rijsttafel. Reken op minimaal één eitje per persoon!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

19 reacties

Wilma 15 augustus 2023 - 19:52

Hoi, hoi, voorzichtig met een volk gaatjes in prikken niet te diep , dan kan de saus er lekker intrekken

Reply
Carolien 13 juli 2023 - 23:00

Hai hai,

Met veel plezier al paar keer gemaakt en gegeten
Ik merkte toen ik bezig was ik geen potjes met tomatenpuree meer had (heb vaak de Turkse, altijd alle tomatenpuree eerst ontzuren)
Toen ben ik maar vreemd gegaan met een flinke kneep ketchup
Was niet verkeerd wellicht zelfs aanrader/uit te proberen
Groetjes Carolien

Reply
Jantien 23 januari 2023 - 14:00

Hoi, kunnen de eitjes ook koud bij de nasi hap gegeten worden?? Ik krijg heel veel eters en ik verwacht dat mijn gaspitjes in gebruik zijn voor het opwarmen van de nasi (van smaakmenutie uiteraard)

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2023 - 10:12

Ja hoor, dat kan prima Jantien! Geniet ervan 🙂

Reply
1 2