Petis udang
Wil je een keertje lekker Indisch eten maar dan zonder vlees? Dan hebben we hier een echte klassieker die iets minder bekend is bij het grote publiek. Helemaal vegetarisch is het officieel niet, want we gebruiken petis udang. Dat is Indonesische garnalenpasta, niet te verwarren met trassi overigens. Dit is echt een essentieel ingrediënt voor dit gerecht. Dus als jouw supermarkt het niet heeft ga dan echt even naar de plaatselijke toko. Die verkoopt het gegarandeerd. Dankzij de tahoe (tofu) mis je geen moment het vlees. Eet het lekker met witte rijst, eventueel wat atjar ketimoen of tjampoer, gebakken uitjes en (cassave) kroepoek. Mmmm!
10 reacties
Kan ik petis udang door iets vervangen
Hoi Anne-Marie je zou het misschien kunnen vervangen door trassi. Succes!
Hoi Erik en Tim,
Een heerlijk gerecht.
Maar want dient er met de 3 eetlepels ketjap manis te gebeuren?
Alvast hartelijk dank voor jullie antwoord.
Groetjes,
Manolito
Hoi Manolito, scherp! Deze stap ontbrak, heb het direct toegevoegd. Bedankt voor je oplettendheid en geniet van het heerlijke recept 🙂
Heerlijk recept! Vind alleen de portie groenten erg groot. Heb de helft genomen en snel nog een rode peper gehaald. Van de overige ingrediënten had ik nog voldoende in huis. De volgende dag nog een keer het recept gemaakt en weer gesmuld!
Slim Marlein! Fijn dat je ervan genoten hebt 🙂
Nog niet gemaakt en ik ga het zeker maken …. Wat mij opviel in het recept: “Maak de taugé schoon door de staartjes te verwijderen“. Dan ben je een ECHTE Indo … Love it.
Haha ja dat is echt iets typisch Indisch. Het verwijderen van de staartjes is veel lekkerder en ziet er ook nog eens mooier uit 🙂 Geniet van dit gerecht Kenny!
Ziet er lekker uit, iets afwijkend van het recept wat ik zelf altijd maak. Alleen staat er nergens wat je met de eerste helft gebakken tahu moet doen: die blijft achter op het keukenpapier 😉 …
Maakt het sap van een complete limoen het niet veel te zuur? Ik voeg altijd nog een 1/2-1 stuk gula jawa toe.
Scherp! Ik heb de omschrijving aangepast. Als het je te zuur lijkt, gebruik dan gerust wat minder. Geef er vooral je eigen draai aan, leuk!