Authentieke klassieker
Ben je toe aan iets anders dan de gebruikelijke Indische gerechten, maar wil je toch de rijke smaken van de Indische keuken proeven?
Dan is tahoe telor (of tahu telor) zonder vlees de perfecte keuze! Het is een authentieke klassieker die misschien niet meteen opvalt in de meeste Indische restaurants, maar absoluut de moeite waard is om te proberen.
Petis udang
Hoewel tahoe telor petis in veel opzichten vegetarisch is, is dat het officieel niet helemaal. Het gebruik van petis udang, een Indonesische garnalenpasta, maakt het voor de echte vegetarier dus niet volledig vlees- en visloos. Let op, verwar petis udang niet met trassi (garnalenpasta), dit is echt wat anders. Het toevoegen van deze pasta maakt het gerecht echt af en zorgt voor die authentieke Indische smaak die je niet snel ergens anders zult vinden. Dit is een essentieel ingrediënt, dus als je het niet kunt vinden in de reguliere supermarkt, doe dan je voordeel met een bezoekje aan de plaatselijke toko. Hier verkopen ze het gegarandeerd!
Tahoe
In plaats van vlees gebruiken we in dit gerecht tahoe (tofu), een klassieke vleesvervanger die al jarenlang wordt gebruikt in de Indische keuken. Dankzij de tahoe krijgt het gerecht een heerlijke textuur en het neemt bovendien de smaken van de saus uitstekend op. De tahoe zorgt ervoor dat je zonder enige concessies te doen kunt genieten van de Indische smaken en vlees of kip geen seconde mist.
Lekker voor erbij
Om het gerecht compleet te maken serveer je het met witte rijst. Wil je het nog net iets specialer maken? Voeg dan wat atjar ketimoen (Indisch zuur van komkommer) of tjampoer (gemengd zuur) toe. Het contrast van de frisse smaken maakt het gerecht nog lekkerder. En natuurlijk mogen gebakken uitjes en (cassave) kroepoek niet ontbreken. Deze zorgen voor een lekkere crunch.
11 reacties
Ik ga dit recept vanavond maken. Lijkt me heerlijk met die petis! Alleen zou ik het wel graag willen printen. Vind ik in de keuken gemakkelijker.
In elk geval alvast bedankt voor het recept.
Grt Anneke