Home Voor- en tussengerechten Hollandse garnalencocktail

Hollandse garnalencocktail

met whisky cocktailsaus

door SmaakMenutie
Klassieke Hollandse garnalencocktail

Een klassieker

Een echte Hollandse klassieker deze garnalencocktail. Wij maken uiteraard zelf de whisky cocktailsaus. Verder proef je een touch van de limoen en de verse bieslook. Een klassieker die bij iedereen in de smaak valt. En ben je op zoek naar een variatie op deze klassieker? Maak dan eens onze 2.0-versie, lekker met frisse mango en stukjes avocado. Minstens zo lekker, maar dan in een modern jasje!

Klassieke Hollandse garnalencocktail

Garnalencocktail

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.5/5
( 157 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 150 g ijsbergsla
  • 1 sjalot
  • 1 komkommer
  • 1/2 limoen (sap)
  • 8 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 2 el whisky
  • 1 tl worcestersaus
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Meng voor de whisky cocktailsaus 8 el mayonaise met 2 el ketchup, 2 el whisky en 1 tl worcestersaus.
  • Snijd 1 kleine sjalot ragfijn en vermeng met 200 g Hollandse garnalen. Roer hier 3-4 el van de whisky cocktailsaus doorheen. Meng er ook wat verse bieslook doorheen.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en besprenkel met een beetje verse limoensap. Snijd ook de ijsbergsla fijn (of koop een kant-en-klaar gesneden zakje).
  • Neem een cocktailglas en leg onderop de ijsbergsla. Vervolgens wat cocktailsaus en dan de stukjes komkommer. Eindig met de Hollandse garnalen.
  • Maak af met de overgebleven cocktailsaus.

Hollandse garnalencocktail receptHollandse garnalencocktail

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

22 reacties

Francesca 14 december 2020 - 10:48

Leuk recept voor kerst bedankt! Moet je bij de komkommer de zaadjes eruit lepelen?

Reply
SmaakMenutie 14 december 2020 - 12:17

Dankjewel Francesca! Ja die moet je er uithalen anders wordt het te vochtig. Succes en geniet ervan met kerst!

Reply
Robbiedois 30 december 2020 - 10:40

Het is een heel erg lekkere garnalen cocktail geworden. Ik heb wel sherry gebruikt in plaats van whisky. Daardoor wordt de dressing wat zachter. Dank voor het delen van het recept.

Reply
SmaakMenutie 30 december 2020 - 10:56

Fijn dat de garnalencocktail in de smaak viel Robbie! Goed idee vwb de sherry, lekker 🙂

Reply
Gerry Maassen 9 december 2023 - 11:44

Kun je de saus al een dag eerder maken

Reply
SmaakMenutie 11 december 2023 - 10:22

Zeker!

Reply
Riny elders 13 februari 2021 - 17:26

Geen kerst, maar toch maar even gemaakt. Het was heerlijk

Reply
SmaakMenutie 14 februari 2021 - 11:53

Fijn Riny! En hoef je inderdaad niet alleen met kerst te maken, een garnalencocktail is altijd heerlijk 🙂

Reply
Ank de Geoot 14 februari 2021 - 17:59

Even gemaakt, ook al is het geen Kerst. Met Kerst trouwens ook gemaakt! Heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 15 februari 2021 - 10:13

Wat leuk Ank! Fijn dat-ie in de smaak viel 🙂

Reply
Niels 10 maart 2021 - 21:23

Bedankt. Van uit Curaçao kon ze eindelijk krijgen dus met z’n vieren zitten te smullen.
Alleen whiskey en sherry gebruikt zo dat het wat zachter werd.

Reply
SmaakMenutie 11 maart 2021 - 10:03

Leuk dat ons recept Curaçao bereikt! Fijn dat de garnalencocktail bij iedereen in de smaak viel 🙂

Reply
Lisette Stappenbelt 19 maart 2021 - 19:23

Zojuist heerlijk genoten van een frisse garnalen cocktail! I.p.v whisky heb ik een cognac gebruikt.
Mijn gasten hebben ervan genoten!

Reply
SmaakMenutie 20 maart 2021 - 12:53

Cognac kan ook prima Lisette, lekker! Fijn dat de cocktail bij iedereen in de smaak viel:)

Reply
Ans de Geus 9 december 2023 - 09:37

Ik doe al jaren een theelepeltje pindakaas door de whiskysaus. Maakt de smaak voller en ‘warmer”

Reply
Marjolein 24 december 2021 - 13:47

Kan je het eigelijk een dag van te voren maken

Reply
SmaakMenutie 27 december 2021 - 10:10

Je kan de voorbereiding doen, maar het opbouwen zou ik op de dag zelf doen 🙂

Reply
Hans 8 mei 2022 - 17:27

Ik heb wat slagroom door de wiskysaus gedaan,maakt het wat zachter.

Reply
René 23 augustus 2022 - 10:06

Wat ook bevallen is , de whisky vervangen door limoncello, voor een frisse twist!

Reply
Laurene 19 augustus 2023 - 14:59

Wij eten het vanavond als voorgerecht! En ipv komkommer doe ik blokjes avocado 🥑!!! En witte wijn ipv Whisky! Zin in!

Reply
Elisabeth 9 december 2023 - 08:59

Goedemorgen vanuit zuid Frankrijk 🇫🇷, altijd leuk om smorgens in bed jullie recepten te lezen , altijd leuke ideeën 💡.wij genieten ervan, vaak stuur ik dingen mij aanspreken door naar vriendinnen

Reply
Rolf van Sprundel 24 december 2023 - 19:45

Grapefruit partjes ontveld geeft een lekkere frisse smaak. Cocktailsaus maak ik met sherry. Sowieso een heerlijk voorgerecht.

Reply