Home Voor- en tussengerechten Klassieke Hollandse garnalencocktail

Klassieke Hollandse garnalencocktail

door SmaakMenutie

Touch van limoen

Een echte Hollandse klassieker: de garnalencocktail. Wij maken uiteraard zelf de whisky cocktailsaus. Verder proef je een touch van de limoen en de verse bieslook. Een klassieker die het bij iedereen in de smaak valt.

Klassieke Hollandse garnalencocktail

Hollandse garnalencocktail

Een echte Hollandse klassieker: de garnalencocktail. Wij maken uiteraard zelf de whisky cocktailsaus. Verder proef je een touch van de limoen en de... Voor- en tussengerechten Garnalencocktail, klassiek recept, Hollands, kerst Nederlands Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.1/5
( 21 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g Hollandse garnalen
150 gr ijsbergsla
1/2 limoen (sap)
1 sjalotje
1 komkommer
8 el mayonaise
2 el ketchup
2 el whisky
1 tl worcestersaus
Verse bieslook

Zo maak je het

  • Meng voor de whisky cocktailsaus 8 el mayonaise met 2 el ketchup, 2 el whisky en 1 tl worcestersaus.
  • Snijd 1 klein sjalotje ragfijn en vermeng met 200 gr Hollandse garnalen. Roer hier 3-4 el van de whisky cocktailsaus doorheen. Meng er ook wat verse bieslook doorheen.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en besprenkel met een beetje verse limoensap. Snijd ook de ijsbergsla fijn (of koop een kant-en-klaar gesneden zakje).
  • Neem een cocktailglas en leg onderop de ijsbergsla. Vervolgens wat cocktailsaus en dan de stukjes komkommer. Eindig met de Hollandse garnalen.
  • Maak af met de overgebleven cocktailsaus.

Hollandse garnalencocktail receptHollandse garnalencocktailHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!