9,6K
Een klassieker
Een echte Hollandse klassieker deze garnalencocktail. Wij maken uiteraard zelf de whisky cocktailsaus. Verder proef je een touch van de limoen en de verse bieslook. Een klassieker die bij iedereen in de smaak valt. En ben je op zoek naar een variatie op deze klassieker? Maak dan eens onze 2.0-versie, lekker met frisse mango en stukjes avocado. Minstens zo lekker, maar dan in een modern jasje!
24 reacties
Leuk recept voor kerst bedankt! Moet je bij de komkommer de zaadjes eruit lepelen?
Dankjewel Francesca! Ja die moet je er uithalen anders wordt het te vochtig. Succes en geniet ervan met kerst!
Het is een heel erg lekkere garnalen cocktail geworden. Ik heb wel sherry gebruikt in plaats van whisky. Daardoor wordt de dressing wat zachter. Dank voor het delen van het recept.
Fijn dat de garnalencocktail in de smaak viel Robbie! Goed idee vwb de sherry, lekker 🙂
Kun je de saus al een dag eerder maken
Zeker!
Geen kerst, maar toch maar even gemaakt. Het was heerlijk
Fijn Riny! En hoef je inderdaad niet alleen met kerst te maken, een garnalencocktail is altijd heerlijk 🙂
Even gemaakt, ook al is het geen Kerst. Met Kerst trouwens ook gemaakt! Heerlijk!
Wat leuk Ank! Fijn dat-ie in de smaak viel 🙂
Bedankt. Van uit Curaçao kon ze eindelijk krijgen dus met z’n vieren zitten te smullen.
Alleen whiskey en sherry gebruikt zo dat het wat zachter werd.
Leuk dat ons recept Curaçao bereikt! Fijn dat de garnalencocktail bij iedereen in de smaak viel 🙂
Zojuist heerlijk genoten van een frisse garnalen cocktail! I.p.v whisky heb ik een cognac gebruikt.
Mijn gasten hebben ervan genoten!
Cognac kan ook prima Lisette, lekker! Fijn dat de cocktail bij iedereen in de smaak viel:)
Ik doe al jaren een theelepeltje pindakaas door de whiskysaus. Maakt de smaak voller en ‘warmer”
Kan je het eigelijk een dag van te voren maken
Je kan de voorbereiding doen, maar het opbouwen zou ik op de dag zelf doen 🙂
Ik heb wat slagroom door de wiskysaus gedaan,maakt het wat zachter.
Wat ook bevallen is , de whisky vervangen door limoncello, voor een frisse twist!
Wij eten het vanavond als voorgerecht! En ipv komkommer doe ik blokjes avocado 🥑!!! En witte wijn ipv Whisky! Zin in!
Goedemorgen vanuit zuid Frankrijk 🇫🇷, altijd leuk om smorgens in bed jullie recepten te lezen , altijd leuke ideeën 💡.wij genieten ervan, vaak stuur ik dingen mij aanspreken door naar vriendinnen
Grapefruit partjes ontveld geeft een lekkere frisse smaak. Cocktailsaus maak ik met sherry. Sowieso een heerlijk voorgerecht.
Moet je de garnalen koken? Gr. Magda
Nee hoor, dat is niet nodig.